Anslut dig till vårt nätverk!

Danmark

#StateAid – Kommissionen godkänner en förlängning av det danska rekonstruktionssystemet för små banker

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har i enlighet med EU:s regler för statligt stöd godkänt förlängningen av ett danskt rekonstruktionssystem för små banker med totala tillgångar under 3 miljarder euro. Det är öppet för banker som skulle upptäckas vara i nöd av de behöriga nationella myndigheterna. Syftet med systemet är att underlätta de danska resolutionsmyndigheternas arbete med att avveckla en liten bank om ett konkret fall och behov skulle uppstå för det. Kommissionen fann att systemet överensstämde med EU:s regler för statligt stöd, i synnerhet 2013 bankmeddelandet och EU:s bankregler. Kommissionen godkände först systemet i september 2010. Den har förlängts och ändrats flera gånger, senast i augusti 2018. The authorization is granted until 30 September 2020. More information will be available on the Commission’s konkurrens webbplats, inom den offentliga fallet registret under ärende numret SA.54807 när några frågor om sekretess har blivit löst. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend