Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Frankrikes Macron säger inget formellt mandat från G7 om #Iran

DELA MED SIG:

publicerade

on

Franska presidenten Emmanuel Macron (avbildad) sade att han inte hade fått ett formellt mandat från G7-ledarna att skicka meddelanden till Iran, men att han skulle fortsätta att föra samtal med Teheran under de kommande veckorna för att lindra spänningarna, skriver Michel Rose.

"Vi hade en diskussion i går om Iran och det gjorde det möjligt för oss att fastställa två gemensamma linjer: ingen medlem av G7 vill att Iran ska få en kärnvapenbomb och alla medlemmar i G7 är djupt fästa vid stabilitet och fred i regionen", säger Macron. sa och tillade att både han och Japans premiärminister Shinzo Abe hade tagit initiativ mot Iran.

"Men det finns inget formellt G7-mandat som ges så det finns initiativ som kommer att fortsätta att tas för att nå dessa två mål", sade han efter att en fransk presidentkälla tidigare sagt att G7-ledarna var överens om att Macron borde hålla samtal och vidarebefordra meddelanden till Iran.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend