#EAPM - Cypern utsåg kommissionsledamot till hälsouppdrag

| September 10, 2019

Hälsningar kollegor! Pressmeddelanden kommer nyheter från Bryssel idag (10 september), eftersom den föreslagna kommissionsledamoten Ursula von der Leyen avslöjas i sin helhet, skriver Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Med det kommer nyheten att den nominerade från Cypern, Stella Kyriakides, har fått hälsoportföljen.

Stella har tidigare arbetat med EAPM verkställande direktör Denis Horgan med avseende på a skriftlig deklaration om behovet av ökad samordning av cancerforskning i Europeiska unionen, som fick Europaparlamentets stöd med nästan 500 ledamöter som stöd.

I 2010-förklaringen i oktober uppmanades kommissionen och / eller medlemsstaterna att:

  • Esäkerställa att det finns tillräcklig kartläggning och finansiering av och ökat samarbete inom cancerforskning;
  • dta fram en holistisk cancerforskningsstrategi baserad på en matris, med horisontella som gränsöverskridande forskning och diagnos och vertikaler som förebyggande forskning, screeningforskning och forskning om livskvalitet och vård;
  • ulutta det europeiska partnerskapet för åtgärder mot cancer för att organisera olika forskningsarbetsgrupper, och;
  • främja partnerskap med patientgrupper, utnyttja deras specifika expertis och kunskap för att stödja accelererade framsteg inom forskning.

Mycket har uppnåtts sedan dess, naturligtvis, med aspekter som blir en del av den personliga medicinska sektorn samt tillämpas på cancer. Till exempel på förra årets förklaring om det EU-omfattande en miljon genomprojektet.

Nu när den Cypriotisk kommissionsledamot har fått hälsoprofilen, det är till det bästa. Som utbildad klinisk psykolog, kampanj för bröstcancer och hälsopolitiker i Nicosia har hon verkligen bakgrunden till jobbet.

Von der Leyen sa idag: “”Detta kommer att vara en kommission som håller talet. Vi har en struktur som fokuserar på uppgifter och inte hierarkier. Vi måste kunna leverera de frågor som är viktigast och med beslutsamhet. ”

Vi väntar på att se hur mycket omstruktureringen innebär för att göra hälsa högre eller lägre.

Naturligtvis är listan nedan över nominerade, med var och en som måste möta muntliga och skriftliga frågor från Europaparlamentet, innan parlamentsledamöterna godkänner sin övergång till sina nya tjänster. Tidslinjer föreslår att dessa utfrågningar kommer att äga rum i slutet av denna månad och in i början av oktober.

De nominerade måste vara ordentligt förberedda, eftersom historien har lärt oss att dessa parlamentariska utfrågningar kan förvandlas till lite grilla ... även om ingen förväntar sig den spanska inkvisitionen.

Under tiden några 40 hälsoorganisationer ha publicerade en jobbannonsvertisement för en EU-kommissionär för hälsa, stating den vem som helst landar posten måste "fastställa visionen och strategin för att minska ojämlikhet i hälsa i hela EU".

Organisationerna vill ha hälsokommissionär till "prioritera allmänintresse över ekonomiska och finansiella aktörer genom att bland annat begränsa möten med företagslobbyister och se till att möten som äger rum är öppna".

Nästa nominerade Europeiska kommissionen

ÖsterrikeJohannes Hahn är aformer science minister som set upp en medborgare 'Award of Excellence'för den bästa doktorsavhandlingen i Österrike(trots mycket rapporterade utmaningar med sin egen doktorsexamen). Han är ex-VD för spelbolaget Novomatic. Förhoppningsvis inte ett spel för vdL.

Belgien har nominerat Didier Reynders, som har agerat som finansminister (under lanseringen av euron)och för utrikesfrågor. Belgien stansar över sin vikt den här gången och representeras också någon annanstans med Charles Michel inställd på att bli Rådets chef.

bulgarien har Mariya Gabriel, som redan har tjänstgjort i kommissionen genom att leda ledningen digital ekonomi och samhälle team. Mariya wsom en MEP från 2009 till 2017, blir MEP för Yörat dubbelt. Sätt nu ansvaret för Innovation och ungdom kort, hon är en ex-lärare och forskare, liksom ett fan av bin och Twitter. Brännande kommentarer borde inte vara ett problem.

Kroatiennominerade Dubravka Šuicahas 'borgmästare i Dubrovnik' skriven på sin CV. Hon är också tidigare tysklärare (praktiskt med tanke på sin nya chef) och har arbetat med EAPM under sin nyare tid som ledamot. Hon har fått en vice ordförande och rollen Demokrati och demografi portfölj.

Som nämnts har Cypern nominerat Stella Kyriakides, som beskrivs hemma som en Mor Theresa figur - i den meningen att hon syftar till att hjälpa människor men inte är alltför åsikt. I 2018 pressade Stella på en lagdekriminaliseringing abort.

Tjeckien har under tiden Věra Jourováatt bara flytta kontor i Berlaymont i sin nya roll som vice president. Hon är för närvarande ransvarsfullt för rättvisa, konsumenter och jämställdhet mellan kvinnor och män snart kommer att avgår Provision. Underhållande (eller inte) henne livshistoria har varit jämfört med en "mörk version av Borgen”. Usch!

Danmark följer nuvarande kommissionär Margrethe Vestager vem forolig i sitt bud för det bästa jobbet, men borde göra OK under vdL som verkställande direktör och, avgörande för oss, ansvarig för att samordna dagordningen på en Europa passar för den digitala tidsåldern. Hon är en ex-cabinet minister och de huvudinspiration för ovan nämnda Tv-serie Borgen, vilket vi rekommenderar starkt (om du inte bryr dig om undertexter).

estlandKadri Simson är känd för att vara "alltid beredd”Liksom” smiley ”. Hon var fråkade upp i universitetsstaden TartuI och en gång i Tallinn ledde hon Center Party.

Finlandnominerade Jutta Urpilainen är aformer finansminister (utnämnd till Europas "fjärde bästa" i 2012) och en gång-ledare för socialdemokraterna. Hon blir Finland's första kvinnliga kommissionär, och förmodligen den första kommissionären som har spelat in en Jul album. Det var kallas Christmassy tankar och inkluderade Jutta versioner av Winter Wonderland och Jingle Bells.

Frankrike, efter en liten försening, namngivna Marseille är Sylvie Goulard som nominerad. Kortfattat a försvarsminister, den tidigare ledamoten var i den förra delen av det franska laget som förhandlade om återföreningen av Tyskland. Bra arbete, Sylvie.

Greklandär nominerad Margaritis Schinas var duntil nyligen de Europeiska kommissionenÄrhuvud talesman och har fallit ut direkt som vice president. Han var ledamot mellan 2007 och 2009 och är känd för att inte ogilla att kallas ”a byråkrat”. Hmm.

Ungern har lagt MEP László Trócsány i Berlaymont-blandningen. Han var Ungern's justisminister från 2014-19 och har tjänat som ambassadör i Belgien och Frankrike. Sagt att varalojal mot premiärministern Viktor Orbán. Kan vara med på en tuff tur vid utfrågningarna om en roll som justisminister tillbaka hem.

Irland håller fast vid nuvarande kommissionär Phil Hogan, som tänks på av Fin Gael-regering som en skarp återförsäljare. På något sätt ett fan av Brexit i allmänhet och Boris Johnson i synnerhet. Vi kommer att fråga honom om synen på Guinness när vi får chansen.

Italien har nominerat sin tidigare premiärminister Paolo Gentiloni. Han är också en tidigare journalistoch ex-minister för utrikesfrågor och kommunikation. Mycket elegant, välmanövrerad och diplomatisk. Smeknamn er moviola, som översätter som 'slåg-mover' in den lokala romerska dialekten.

lettlandhar återigen erbjudit Valdis Dombrovskis, en föredetta premiärminister hemma och en ex-labbassistent i Tyskland i ett tidigare liv. Han är också en före detta ledamot som för närvarande innehar kommissionens Euro och social dialog kort, liksom att vara ansvarig för finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknadsförbund. Den här gången är han vice verkställande direktör för kommissionen.

litauen har nominerat Virginijus Sinkevičius, som är den yngsta på bara 28-årig och har bara varit i politik sedan 2016. Han är kkänd för att hålla en Donald Trump 'Gör Amerika bra igen ' hatt på sitt kontor. Detta borde vara kul, särskilt om han träffar Mariya Gabriel på Twitter ...

luxemburg har valt Nicolas Schmit för Berlaymont. Han har tjänat som labour minister under regeringar leds av båda Jean-Claude Juncker och Xavier Bettel. Han har också arbetat mitt emot sin nya chef när von der Leyen hade samma jobb i Tyskland.

Malta har nominerat sin första kvinnliga kommissionär i Helena Dalli. Hon är naturligtvis en filmstjärna (Final Justice), före detta fröken Miss Malta och tidigare Miss World-tävlande - allt när hennes efternamn var Abela. Dalli är också en gång minister för social dialog och EU-frågor, och jagn introducerade jämställdhetsförslaget i Valletta.

Nederländerna förblir lojala mot Frans Timmermans, som också missade ute på jobbet av presidenten, men kommer att vara en verkställande vice ordförande i Ushis team. Han är en ex-Utrikesminister som talar flera språk, och är också - som Juncker - barnbarnet till en kol gruvdrift. Vi avslöjar härmed inte helt exklusivt att det inte var samma farfar.

polen tar med oss ​​Janusz Wojciechowski som en sen ersättning för Krzysztof Szczerski (som drog sig tillbaka eftersom han inte ville ha det jordbruksportfölj). Han är en ledamot av Europeiska revisionsrätten, men ironiskt nog anklagas för närvarande för oegentligheter över resekostnader.

Portugal(den första kvinnliga) nominerade är Elisa Ferreira, som är en ekonom och dfungerande guvernör för Bank of Portugal. Hon har tjänat tre termer som en MEP och var cbyxor som nominerad före tidigare infrastrukturminister Pedro Marques. Hon har jobbet att gå vidare Sammanhållning och reformer.

rumänien har lagt fram just valt ledamot Rovana Plumb, som uppenbarligen inte är exakt bästa vänner med nuvarande rumänska kommissionär Corina Crețu. Ms Plumb är också Bukarests former EU: s finansminister.

Slovakien har nominerat karriärdiplomat Maroš Šefčovič som kommissionär. Maroš är tydligen en stor Star Trek fan som en gång berättade Politico till migjag har länge och lyckas”. Låt oss hoppas att han visar, ahem, företag. Han kommer att ha gott om chans eftersom han behåller en roll som vice president.

slovenienär nominerad Janez LenarCIC är en annan karriärdiplomat, som hsom tjänat som Ljubljana ambassadör för OSSE, chef för OSSE's kontor för demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter, och som Sloveniens sekreterareär permanent UN uppdrag. Han var en höger man till före premiärminister Janez DrnovSEK.

Spanien har lagt fram Josep Borrell, som vissa kanske kommer ihåg som Spaniens representant in Valery Giscard d'EstangI slutändan misslyckades Konvention om Europas framtid tillbaka i 2002, såväl som i sitt jobb som aformer Europaparlamentets president.

Sverigeger oss under tiden Ylva Johansson, som har varit manister i anställningen hemma sedan 2014. A former matematiks, fysik och kemi lärare, hon har workade som minister i fem olika regeringar under tre premiärministrar.

Och slutligen…

Det finns ingen britisk nominerad till kommissionen givetvis Brexit. Premiärminister Johnson har skonats för jobbet att hitta en, även om ingen är helt säker på hur framgångsrik någon nominerad skulle ha varit i alla fall, med tanke på BoJos förmåga att förlora parlamentsledamöter, bröder och nu en talman för Underhuset.

Nuvarande befogenhet John Bercow är att lämna sin roll antingen vid nästa val eller på "Brexit Day", 31 oktober, beroende på vad som är snabbast. Förra veckan meddelade naturligtvis statsministerens konflikt som återstår att gynna yngre bror Jo Johnson att han avgår som parlamentsledamot och minister i ett bud att, när skämtet går, spendera mindre tid med sin familj.

Beställa! Orderrrrrr !!!

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, Konservativa partiet, EU, Europeiska alliansen för personifierade Medicine, Europeiska kommissionen, Hälsa, Personifierade medicin, UK

Kommentarer är stängda.