Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#EAPM - Cyperns utsedda kommissionär tilldelades hälsokort

publicerade

on

Hälsningar kollegor! Pressmeddelanden kommer nyheter från Bryssel idag (10 september), eftersom den föreslagna kommissionsledamoten Ursula von der Leyen avslöjas i sin helhet, skriver Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Med det kommer nyheten att den nominerade från Cypern, Stella Kyriakides, har fått hälsoportföljen.

Stella har tidigare arbetat med EAPM verkställande direktör Denis Horgan med avseende på a skriftlig deklaration om behovet av ökad samordning av cancerforskning i Europeiska unionen, som fick Europaparlamentets stöd med nästan 500 ledamöter som stöd.

I 2010-förklaringen i oktober uppmanades kommissionen och / eller medlemsstaterna att:

  • Esäkerställa att det finns tillräcklig kartläggning och finansiering av och ökat samarbete inom cancerforskning;
  • dta fram en holistisk cancerforskningsstrategi baserad på en matris, med horisontella som gränsöverskridande forskning och diagnos och vertikaler som förebyggande forskning, screeningforskning och forskning om livskvalitet och vård;
  • ulutta det europeiska partnerskapet för åtgärder mot cancer för att organisera olika forskningsarbetsgrupper, och;
  • främja partnerskap med patientgrupper, utnyttja deras specifika expertis och kunskap för att stödja accelererade framsteg inom forskning.

Mycket har uppnåtts sedan dess, naturligtvis, med aspekter som blir en del av den personliga medicinska sektorn samt tillämpas på cancer. Till exempel på förra årets förklaring om det EU-omfattande en miljon genomprojektet.

Nu när den Cypriotisk kommissionsledamot har fått hälsoprofilen, det är till det bästa. Som utbildad klinisk psykolog, kampanj för bröstcancer och hälsopolitiker i Nicosia har hon verkligen bakgrunden till jobbet.

Von der Leyen sa idag: “"Det här kommer att vara en kommission som leder samtalet. Vi har en struktur som fokuserar på uppgifter, inte hierarkier. Vi måste kunna leverera de frågor som betyder mest snabbt och med beslutsamhet."

Vi väntar på att se hur mycket omstruktureringen innebär för att göra hälsa högre eller lägre.

Naturligtvis är listan nedan över nominerade, med var och en som måste möta muntliga och skriftliga frågor från Europaparlamentet, innan parlamentsledamöterna godkänner sin övergång till sina nya tjänster. Tidslinjer föreslår att dessa utfrågningar kommer att äga rum i slutet av denna månad och in i början av oktober.

De nominerade måste vara ordentligt förberedda, eftersom historien har lärt oss att dessa parlamentariska utfrågningar kan förvandlas till lite grilla ... även om ingen förväntar sig den spanska inkvisitionen.

Under tiden några 40 hälsoorganisationer ha publicerade en jobbannonsvertisement för en EU-kommissionär för hälsa, stating den vem som helst landar posten måste "fastställa visionen och strategin för att minska ojämlikhet i hälsa i hela EU".

Organisationerna vill ha hälsokommissionär till "prioritera allmänintresse över ekonomiska och finansiella aktörer genom att bland annat begränsa möten med företagslobbyister och se till att möten som äger rum är öppna".

Nästa nominerade Europeiska kommissionen

ÖsterrikeJohannes Hahn är aformer science minister som set upp en medborgare 'Award of Excellence'för den bästa doktorsavhandlingen i Österrike(trots mycket rapporterade utmaningar med sin egen doktorsexamen). Han är ex-VD för spelbolaget Novomatic. Förhoppningsvis inte ett spel för vdL.

Belgien har nominerat Didier Reynders, som har agerat som finansminister (under lanseringen av euron)och för utrikesfrågor. Belgien stansar över sin vikt den här gången och representeras också någon annanstans med Charles Michel inställd på att bli Rådets chef.

Bulgarien har Mariya Gabriel, som redan har tjänstgjort i kommissionen genom att leda ledningen digital ekonomi och samhälle team. Mariya wsom en MEP från 2009 till 2017, blir MEP för Yörat dubbelt. Sätt nu ansvaret för Innovation och ungdom kort, hon är en ex-lärare och forskare, liksom ett fan av bin och Twitter. Brännande kommentarer borde inte vara ett problem.

Kroatiennominerade Dubravka Šuicahas 'borgmästare i Dubrovnik' skriven på sin CV. Hon är också tidigare tysklärare (praktiskt med tanke på sin nya chef) och har arbetat med EAPM under sin nyare tid som ledamot. Hon har fått en vice ordförande och rollen Demokrati och demografi portfölj.

Som nämnts har Cypern nominerat Stella Kyriakides, som beskrivs hemma som en Mor Theresa figur - i den meningen att hon syftar till att hjälpa människor men inte är alltför åsiktsfull. År 2018 förespråkade Stella en lag avkriminaliseringing abort.

Tjeckien har under tiden Věra Jourováatt bara flytta kontor i Berlaymont i sin nya roll som vice president. Hon är för närvarande ransvarsfullt för rättvisa, konsumenter och jämställdhet mellan kvinnor och män snart kommer att avgår Provision. Underhållande (eller inte) henne livshistoria har varit jämfört med en "mörk version av Borgen”. Usch!

Danmark följer nuvarande kommissionär Margrethe Vestager vem forolig i sitt bud för det bästa jobbet, men borde göra OK under vdL som verkställande direktör och, avgörande för oss, ansvarig för att samordna dagordningen på en Europa passar för den digitala tidsåldern. Hon är en ex-cabinet minister och de huvudinspiration för ovan nämnda Tv-serie Borgen, vilket vi rekommenderar starkt (om du inte bryr dig om undertexter).

estlandKadri Simson är känd för att vara "alltid beredd”Liksom” smiley ”. Hon var fråkade upp i universitetsstaden TartuI och en gång i Tallinn ledde hon Center Party.

Finlandnominerade Jutta Urpilainen är aformer finansminister (utnämnd till Europas "fjärde bästa" i 2012) och en gång-ledare för socialdemokraterna. Hon blir Finland's första kvinnliga kommissionär, och förmodligen den första kommissionären som har spelat in en Jul album. Det var kallas Christmassy tankar och inkluderade Jutta versioner av Winter Wonderland och Jingle Bells.

Frankrike, efter en liten försening, namngivna Marseille är Sylvie Goulard som nominerad. Kortfattat a försvarsminister, den tidigare ledamoten var i den förra delen av det franska laget som förhandlade om återföreningen av Tyskland. Bra arbete, Sylvie.

Greklandär nominerad Margaritis Schinas var duntil nyligen de Europeiska kommissionenÄrhuvud talesman och har fallit ut direkt som vice president. Han var ledamot mellan 2007 och 2009 och är känd för att inte ogilla att kallas ”a byråkrat”. Hmm.

Ungern har lagt MEP László Trócsány i Berlaymont-blandningen. Han var Ungern's justisminister från 2014-19 och har tjänat som ambassadör i Belgien och Frankrike. Sagt att varalojal mot premiärministern Viktor Orbán. Kan vara med på en tuff tur vid utfrågningarna om en roll som justisminister tillbaka hem.

Irland håller fast vid nuvarande kommissionär Phil Hogan, som tänks på av Fin Gael-regering som en skarp återförsäljare. På något sätt ett fan av Brexit i allmänhet och Boris Johnson i synnerhet. Vi kommer att fråga honom om synen på Guinness när vi får chansen.

Italien har nominerat sin tidigare premiärminister Paolo Gentiloni. Han är också en tidigare journalistoch ex-minister för utrikesfrågor och kommunikation. Mycket elegant, välmanövrerad och diplomatisk. Smeknamn er moviola, som översätter som 'slåg-mover' in den lokala romerska dialekten.

lettlandhar återigen erbjudit Valdis Dombrovskis, en föredetta premiärminister hemma och en ex-labbassistent i Tyskland i ett tidigare liv. Han är också en före detta ledamot som för närvarande innehar kommissionens Euro och social dialog kort, liksom att vara ansvarig för finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknadsförbund. Den här gången är han vice verkställande direktör för kommissionen.

litauen har nominerat Virginijus Sinkevičius, som är den yngsta på bara 28-årig och har bara varit i politik sedan 2016. Han är kkänd för att hålla en Donald Trump 'Gör Amerika bra igen ' hatt på sitt kontor. Detta borde vara kul, särskilt om han träffar Mariya Gabriel på Twitter ...

luxemburg har valt Nicolas Schmit för Berlaymont. Han har tjänat som labour minister under regeringar leds av båda Jean-Claude Juncker och Xavier Bettel. Han har också arbetat mitt emot sin nya chef när von der Leyen hade samma jobb i Tyskland.

Malta har nominerat sin första kvinnliga kommissionär i Helena Dalli. Hon är naturligtvis en filmstjärna (Final Justice), före detta Miss Malta-vinnare och tidigare Miss World-tävlande - allt när hennes efternamn var Abela. Fru Dalli är också en gång minister för social dialog och EU-frågor, och jagn introducerade jämställdhetsförslaget i Valletta.

Nederländerna förblir lojala mot Frans Timmermans, som också missade ute på jobbet av presidenten, men kommer att vara en verkställande vice ordförande i Ushis team. Han är en ex-Utrikesminister som talar flera språk och också är som Juncker - sonsonen till en kolgruvare. Vi avslöjar härmed inte särskilt exklusivt att det inte var samma farfar.

Polen tar med oss ​​Janusz Wojciechowski som en sen ersättning för Krzysztof Szczerski (som drog sig tillbaka eftersom han inte ville ha det jordbruksportfölj). Han är en ledamot av Europeiska revisionsrätten, men ironiskt nog anklagas för närvarande för oegentligheter över resekostnader.

Portugal(den första kvinnliga) nominerade är Elisa Ferreira, som är en ekonom och dfungerande guvernör för Bank of Portugal. Hon har tjänat tre termer som en MEP och var cbyxor som nominerad före tidigare infrastrukturminister Pedro Marques. Hon har jobbet att gå vidare Sammanhållning och reformer.

Rumänien har lagt fram just valt ledamot Rovana Plumb, som uppenbarligen inte är exakt bästa vänner med nuvarande rumänska kommissionär Corina Crețu. Ms Plumb är också Bukarests former EU: s finansminister.

Slovakien har nominerat karriärdiplomat Maroš Šefčovič som kommissionär. Maroš är tydligen en stor Star Trek fan som en gång berättade Politico till migjag har länge och lyckas”. Låt oss hoppas att han visar, ahem, företag. Han kommer att ha gott om chans eftersom han behåller en roll som vice president.

slovenienär nominerad Janez LenarCIC är en annan karriärdiplomat, som hsom tjänat som Ljubljana ambassadör för OSSE, chef för OSSE's kontor för demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter, och som Sloveniens sekreterareär permanent UN uppdrag. Han var en höger man till före premiärminister Janez DrnovSEK.

Spanien har lagt fram Josep Borrell, som vissa kanske kommer ihåg som Spaniens representant in Valery Giscard d'EstangI slutändan misslyckades Konvention om Europas framtid tillbaka i 2002, såväl som i sitt jobb som aformer Europaparlamentets president.

Sverigeger oss under tiden Ylva Johansson, som har varit manister i anställningen hemma sedan 2014. A former matematiks, fysik och kemi lärare, hon har workade som minister i fem olika regeringar under tre premiärministrar.

Och slutligen…

Det finns ingen britisk nominerad till kommissionen givetvis Brexit. Premiärminister Johnson har skonats för jobbet att hitta en, även om ingen är helt säker på hur framgångsrik någon nominerad skulle ha varit i alla fall, med tanke på BoJos förmåga att förlora parlamentsledamöter, bröder och nu en talman för Underhuset.

Nuvarande befogenhet John Bercow är att lämna sin roll antingen vid nästa val eller på "Brexit Day", 31 oktober, beroende på vad som är snabbast. Förra veckan meddelade naturligtvis statsministerens konflikt som återstår att gynna yngre bror Jo Johnson att han avgår som parlamentsledamot och minister i ett bud att, när skämtet går, spendera mindre tid med sin familj.

Beställa! Orderrrrrr !!!

Brexit

Tyskland uppmanar Storbritannien att "stoppa spelen", tiden tar slut för affären

publicerade

on

By

Tysklands Europaminister Michael Roth (avbildad) uppmanade Storbritannien tisdagen (22 september) att släppa planerna för ett lagförslag som skulle bryta landets skyldigheter gentemot Europeiska unionen enligt dess tillbakadragningsfördrag när tiden var ute för att klara ett handelsavtal mellan EU och Storbritannien, skriver Jan Strupczewski.

Roth talade till reportrar inför ett möte med EU-ministrar i Bryssel, som ska förbereda ett toppmöte med EU-ledare senare i veckan, och sa att han var ”extremt orolig” över Londons planer på att anta ett lagförslag för den inre marknaden som skulle bryta mot internationell lag.

"Snälla, kära vänner i London, sluta spelen, tiden är ute, det vi verkligen behöver är en rättvis grund för ytterligare förhandlingar och vi är redo för det," sa Roth. Lagförslaget förväntas gå igenom parlamentets nedre kammare nästa vecka och har kastat samtal om ett handelsavtal mellan Storbritannien och EU i kaos eftersom det undergräver Storbritanniens vilja att hedra internationella affärer.

”Det så kallade lagstiftningen om den inre marknaden oroar oss extremt eftersom det bryter mot de vägledande principerna i utträdesavtalet. Och det är helt oacceptabelt för oss, säger Roth.

Han sa att EU var "riktigt, riktigt besviken" över resultaten av handelsförhandlingarna, som har fastnat i frågan om EU: s fiskares tillgång till brittiska vatten, rättvis konkurrens mellan EU och brittiska företag och en mekanism för att lösa tvister i framtiden . Roth sa att EU-ministrar på tisdag skulle uttrycka sitt starka stöd för EU: s chef för Brexit-förhandlaren Michel Barnier och hans team och bekräfta ett starkt åtagande om en rättvis handel som bygger på förtroende och förtroende.

Fortsätt läsa

Brexit

Brexit - Europeiska kommissionen ger marknadsaktörerna 18 månader på sig att minska exponeringen för clearingverksamhet i Storbritannien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har idag (21 september) antagit ett tidsbegränsat beslut att ge finansmarknadsaktörerna 18 månader för att minska sin exponering mot centrala motparter i Storbritannien (CCP). Tidsfristen är det tydligaste tecknet på att EU avser att flytta "clearing" -verksamheten från London och in i euroområdet.

Flytten kommer att bli ett slag mot London, som är den nuvarande världsledaren när det gäller att rensa ett företag värt flera miljarder. London Clearing House (LCH) rensar nästan en biljon euro i euro i dagskontrakt och står för tre fjärdedelar av den globala marknaden. Clearing erbjuder ett sätt att förmedla mellan köpare och säljare, man tänker genom att ha en större clearingverksamhet så minskar transaktionskostnaderna. När Europeiska centralbanken i Frankfurt försökte insistera på att alla transaktioner i euro gjordes inom euroområdet utmanades detta framgångsrikt i EG-domstolen av George Osborne, då Storbritanniens finansminister.

Tidigare har Londonbörsen varnat för att upp till 83,000 XNUMX jobb kan gå förlorade om denna verksamhet flyttar någon annanstans. Det skulle också finnas spillover till andra områden som riskhantering och efterlevnad.

En ekonomi som fungerar för människor Verkställande direktör Valdis Dombrovskis (avbildad) sade: ”Clearinghus, eller CCP: er, spelar en systemisk roll i vårt finansiella system. Vi antar detta beslut för att skydda vår finansiella stabilitet, vilket är en av våra viktigaste prioriteringar. Detta tidsbegränsade beslut har en mycket praktisk motivering, eftersom det ger EU: s marknadsaktörer den tid de behöver för att minska sin alltför stora exponering för brittiska baserade centrala motparter, och EU: s centrala motparter tid att bygga upp sin clearingförmåga. Exponeringarna blir mer balanserade som ett resultat. Det är en fråga om finansiell stabilitet. ”

Bakgrund

En central motpart är en enhet som minskar systemrisken och ökar den finansiella stabiliteten genom att stå mellan de två motparterna i ett derivatkontrakt (dvs. agera som köpare till säljaren och säljare till köparen av risk). En central motpart har som huvudsyfte att hantera risken som kan uppstå om någon av motparterna inte handlar om affären. Central clearing är nyckeln till finansiell stabilitet genom att minska kreditrisken för finansiella företag, minska smittrisker inom den finansiella sektorn och öka marknadens transparens.

EU: s finansiella systems starka beroende av tjänster som tillhandahålls av brittiska centrala motparter väcker viktiga frågor relaterade till finansiell stabilitet och kräver en minskning av EU: s exponeringar mot dessa infrastrukturer. Följaktligen uppmuntras industrin att arbeta tillsammans för att utveckla strategier som kommer att minska deras beroende av brittiska centrala motparter som är systemviktiga för unionen. Den 1 januari 2021 lämnar Storbritannien den inre marknaden.

Dagens tillfälliga likvärdighetsbeslut syftar till att skydda den finansiella stabiliteten i EU och ge marknadsaktörerna den tid som krävs för att minska deras exponering för brittiska centrala motparter. På grundval av en analys som gjordes med Europeiska centralbanken, den gemensamma resolutionsnämnden och de europeiska tillsynsmyndigheterna identifierade kommissionen att risker för finansiell stabilitet kan uppstå inom området central clearing av derivat genom centrala motparter som är etablerade i Storbritannien (brittiska motparter) ) om det skulle uppstå en plötslig störning i de tjänster de erbjuder till EU: s marknadsaktörer.

Detta behandlades i kommissionens meddelande av den 9 juli 2020, där marknadsaktörerna rekommenderades att förbereda sig för alla scenarier, inklusive där det inte kommer att finnas något ytterligare likvärdighetsbeslut på detta område.

Fortsätt läsa

Brexit

EU: s Barnier hoppas fortfarande på att handelsavtal med Storbritannien är möjligt, säger källor

publicerade

on

By

Europeiska unionens Brexit-förhandlare berättade för blockets 27 nationella sändebud till Bryssel att han fortfarande hoppades att det var möjligt med ett handelsavtal med Storbritannien och betonade att de kommande dagarna skulle vara avgörande, sa diplomatiska källor med blocket till Reuters, skriva och

Michel Barnier talade till sammankomsten på onsdagen (16 september) och de tre källorna deltog antingen i diskussionen bakom stängda dörrar eller informerades om dess innehåll.

"Barnier tror fortfarande att en överenskommelse är möjlig även om de närmaste dagarna är nyckeln", sade en av EU: s diplomatiska källor.

En andra diplomat, frågade vad Barnier sa på onsdagen och om det fortfarande fanns en chans för ett nytt avtal med Storbritannien, sade: "Förhoppningen finns kvar."

Den första källan sa att de preliminära eftergifter som Förenade kungariket erbjöd för fiske - en viktig oenighet som hittills har förhindrat en överenskommelse om ett nytt handelsavtal mellan EU och Storbritannien från 2021 - var "en glimt av hopp".

Reuters rapporterade uteslutande på tisdag (15 september) att Storbritannien har flyttat för att bryta dödläget trots att London offentligt har hotat att bryta mot villkoren i sitt tidigare skilsmässoavtal med blocket.

En tredje källa, en ledande EU-diplomat, bekräftade Storbritanniens erbjudande men betonade att det inte gick tillräckligt långt för att blocket skulle acceptera.

Brexit-samtalen gick ut i ny oro denna månad över premiärminister Boris Johnsons planer på att anta nya inhemska lagar som skulle undergräva Londons tidigare EU-skilsmässeavtal, som också syftar till att skydda freden på ön Irland.

USA: s demokratiska presidentkandidat Joe Biden varnade Storbritannien för att de måste hedra det nordirska fredsavtalet eftersom det extraherar sig från EU, annars skulle det inte finnas något amerikanskt handelsavtal för Storbritannien.

Den tredje EU-källan, som talade under anonymitet, sade att blocket skulle ta en styvare linje för att kräva en solid tvistlösningsmekanism i alla nya brittiska handelsavtal om Johnson skulle gå vidare med propositionen om den inre marknaden.

”Det råder oro över vad Storbritannien gör, men Barnier har betonat att han kommer att fortsätta förhandla fram till sin sista andedräkt,” sade en fjärde EU-diplomat och betonade blockets försiktighet att tilldelas skulden om den oroliga processen så småningom skulle misslyckas.

På frågan om en uppskattning från Societe Generale-banken, som satte 80% sannolikheten för den mest skadliga ekonomiska splittringen i slutet av året utan en ny affär för att driva handels- och affärsförbindelser mellan EU och Storbritannien, sa personen:

"Jag skulle lägga det runt samma märke."

Barnier ska träffa sin motsvarighet i Storbritannien, David Frost, runt 1400 GMT i Bryssel på torsdag.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend