Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Premiärminister Johnson berättar för parlamentet - Du kan binda mina händer, men jag kommer inte att försena #Brexit

publicerade

on

Premiärminister Boris Johnson sade på tisdagen (10 september) att han inte skulle begära en förlängning av Brexit, timmar efter att en lag trädde i kraft som krävde att han skulle försena Storbritanniens avgång från Europeiska unionen till 2020 såvida han inte kan träffa en skilsmässoavtal, skriva William James och Kylie MacLellan från Reuters.

För andra gången på en vecka avvisade lagstiftarna sedan Johnsons begäran om att försöka bryta dödläget genom ett tidigt nationellt val.

Med Brexits framtid förknippade i osäkerhet avbröts parlamentet fram till oktober 14, som ledde till spända scener i House of Commons där oppositionslagstiftare höll tecken som läste "tystnad" och skrek "skam på dig" vid Johnsons styrande konservativa.

Johnson tycktes ha tappat kontrollen över Storbritanniens tillbakadragande från Europeiska unionen med godkännandet av lagen, som ålägger honom att söka försening om han inte kan träffa en ny affär på ett EU-toppmöte nästa månad.

EU-ledare har upprepade gånger sagt att de inte har fått specifika förslag inför ett EU-toppmöte den 17 och 18 oktober, där Johnson säger att han hoppas att han kan säkra en affär.

"Denna regering kommer att fortsätta med att förhandla om en överenskommelse, medan de förbereder sig för att lämna utan någon," sade Johnson till parlamentet efter resultatet av omröstningen om ett tidigt val.

“I will go to that crucial summit on October the 17th and no matter how many devices this parliament invents to tie my hands, I will strive to get an agreement in the national interest ... This government will not delay Brexit any further.”

Oppositionspartiets ledare Jeremy Corbyn sa att partiet var angeläget om ett val, men skulle inte stödja Johnsons rörelse att hålla en förrän det var säkert att en försening för Brexit hade säkrats.

"Så angelägna som vi är, är vi inte beredda att riskera att orsaka katastrof för att inget erbjuda våra samhällen," sa Corbyn.

Brexit, Storbritanniens viktigaste geopolitiska drag på decennier, kvarstår i fråga mer än tre år sedan folkomröstningen om 2016, med möjliga resultat från en utgång på 31 oktober utan ett tillbakadragande avtal för att jämföra övergången till att överge hela strävan.

Lagförslaget som försöker blockera en avgång utan avtal, antogs i lagen på måndag när den fick samtycke från drottning Elizabeth, kommer att tvinga Johnson att söka en tre månaders förlängning av 31-tidsfristen i oktober om inte parlamentet antingen har godkänt en överenskommelse eller godkänt av 19 Oktober att lämna utan en.

Som svar på oro som regeringen kan ignorera lagstiftningen sa utrikesminister Dominic Raab tidigare parlamentet att regeringen skulle respektera rättsstaten men tilllade: "Ibland kan det vara mer komplicerat eftersom det finns motstridiga lagar eller konkurrerande juridisk rådgivning."

Johnson tog över som premiärminister i juli efter att hans föregångare, Theresa May, inte lyckades driva utdragsavtalet genom parlamentet.

Parlamentet återvände från sin sommarresa förra veckan, och Johnson har förlorat alla sex röster som hållits i underhuset sedan. Parlamentets avstängning, eller prorogation, kommer att pågå i fem veckor.

Under Johnsons premiärskap har Storbritanniens treåriga Brexit-kris ökat ett redskap, vilket lämnat finansmarknader och företag förvirrade av en rad politiska beslut som diplomater jämför med USA: s president Donald Trumps stil.

BlackRock, ett amerikanskt investeringsföretag som förvaltar $ 6.8 biljoner tillgångar, sade att en Brexit utan någon affär eller en folkomröstning hade blivit mer trovärdig.

Pundet trimmade vinster mot dollarn för att stå något högre på måndag på $ 1.234. Det hoppade till en sex veckors högsta nivå på $ 1.2385 i handeln i London efter ekonomiska data slog prognoser.

Riksdagens talare John Bercow, parlamentets mästare i sin strävan att töja premiärministern över Brexit, tog en slöja svep mot Johnson när han på måndag meddelade att han skulle ställa sig från rollen och utfärda en varning till regeringen att inte " förnedra parlamentet.

När Bercow försökte avbryta parlamentet på måndag kväll, väl efter midnatt, bröt en kort skingring nära hans stol när oppositionslagstiftare höll upp skyltar och booed.

"Detta är inte en normal upptäckt," sade Bercow. ”Det är inte typiskt, det är inte standard. Det är en av de längsta i årtionden och det representerar inte bara i vissa kollegers hjärnor utan ett stort antal människor utanför, en verkställande verkställande fiat, ”sa han till en rå kammare.

Johnson, en före detta journalist som hånade EU och senare blev ansiktet av 2016 Vote Leave-kampanjen, har upprepade gånger lovat att leverera Brexit den 31 oktober.

Irland berättade för Johnson på måndag (9 september) att han måste lägga fram specifika förslag om den irländska gränsen i framtiden om det skulle finnas något hopp om att avverka en avgång utan avtal och säger att Dublin inte kunde lita på enkla löften.

"I avsaknad av överenskomna alternativa arrangemang är ingen backstop ingen affär för oss," sa den irländska premiärministern Leo Varadkar, bredvid Johnson, till reportrar.

"Vi är öppna för alternativ, men de måste vara realistiska, rättsligt bindande och genomförbara, och vi har inte fått sådana förslag hittills."

Varadkars trubbiga anmärkningar indikerar svårigheten med Johnsons spel att använda hotet om en utanförhandlingsutgång för att övertyga Tyskland och Frankrike om att de måste skriva om en utgångspakt som träffades i november förra året.

"Jag vill hitta en affär, jag vill få en överenskommelse," sade Johnson i Dublin och tillade att det fanns gott om tid att hitta en innan EU: s toppmöte i oktober.

The law that took effect on Monday does allow for one scenario in which a no-deal Brexit could take place on 31 October - if parliament approved a no-deal exit by 19 October.

Det är emellertid osannolikt att det nuvarande parlamentet kommer att byta ståndpunkt och godkänna ett utträde utan avtal då.

Lagstiftare röstade 311 till 302 på måndag för att kräva att regeringen publicerar handlingar över sin planering för en Brexit utan någon affär och privata kommunikationer från myndigheter som är inblandade i ett beslut att avbryta parlamentet.

De som kräver att dokumenten skulle offentliggöras säger att de kommer att visa att beslutet att avbryta parlamentet var politiskt motiverade, som ett sätt att begränsa diskussionen om Brexit. Regeringen sa att avstängningen var att ge Johnson chansen att fastställa en ny lagstiftningsagenda.

Brexit

Tyskland uppmanar Storbritannien att "stoppa spelen", tiden tar slut för affären

publicerade

on

By

Tysklands Europaminister Michael Roth (avbildad) uppmanade Storbritannien tisdagen (22 september) att släppa planerna för ett lagförslag som skulle bryta landets skyldigheter gentemot Europeiska unionen enligt dess tillbakadragningsfördrag när tiden var ute för att klara ett handelsavtal mellan EU och Storbritannien, skriver Jan Strupczewski.

Roth talade till reportrar inför ett möte med EU-ministrar i Bryssel, som ska förbereda ett toppmöte med EU-ledare senare i veckan, och sa att han var ”extremt orolig” över Londons planer på att anta ett lagförslag för den inre marknaden som skulle bryta mot internationell lag.

"Snälla, kära vänner i London, sluta spelen, tiden är ute, det vi verkligen behöver är en rättvis grund för ytterligare förhandlingar och vi är redo för det," sa Roth. Lagförslaget förväntas gå igenom parlamentets nedre kammare nästa vecka och har kastat samtal om ett handelsavtal mellan Storbritannien och EU i kaos eftersom det undergräver Storbritanniens vilja att hedra internationella affärer.

”Det så kallade lagstiftningen om den inre marknaden oroar oss extremt eftersom det bryter mot de vägledande principerna i utträdesavtalet. Och det är helt oacceptabelt för oss, säger Roth.

Han sa att EU var "riktigt, riktigt besviken" över resultaten av handelsförhandlingarna, som har fastnat i frågan om EU: s fiskares tillgång till brittiska vatten, rättvis konkurrens mellan EU och brittiska företag och en mekanism för att lösa tvister i framtiden . Roth sa att EU-ministrar på tisdag skulle uttrycka sitt starka stöd för EU: s chef för Brexit-förhandlaren Michel Barnier och hans team och bekräfta ett starkt åtagande om en rättvis handel som bygger på förtroende och förtroende.

Fortsätt läsa

Brexit

Brexit - Europeiska kommissionen ger marknadsaktörerna 18 månader på sig att minska exponeringen för clearingverksamhet i Storbritannien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har idag (21 september) antagit ett tidsbegränsat beslut att ge finansmarknadsaktörerna 18 månader för att minska sin exponering mot centrala motparter i Storbritannien (CCP). Tidsfristen är det tydligaste tecknet på att EU avser att flytta "clearing" -verksamheten från London och in i euroområdet.

Flytten kommer att bli ett slag mot London, som är den nuvarande världsledaren när det gäller att rensa ett företag värt flera miljarder. London Clearing House (LCH) rensar nästan en biljon euro i euro i dagskontrakt och står för tre fjärdedelar av den globala marknaden. Clearing erbjuder ett sätt att förmedla mellan köpare och säljare, man tänker genom att ha en större clearingverksamhet så minskar transaktionskostnaderna. När Europeiska centralbanken i Frankfurt försökte insistera på att alla transaktioner i euro gjordes inom euroområdet utmanades detta framgångsrikt i EG-domstolen av George Osborne, då Storbritanniens finansminister.

Tidigare har Londonbörsen varnat för att upp till 83,000 XNUMX jobb kan gå förlorade om denna verksamhet flyttar någon annanstans. Det skulle också finnas spillover till andra områden som riskhantering och efterlevnad.

En ekonomi som fungerar för människor Verkställande direktör Valdis Dombrovskis (avbildad) sade: ”Clearinghus, eller CCP: er, spelar en systemisk roll i vårt finansiella system. Vi antar detta beslut för att skydda vår finansiella stabilitet, vilket är en av våra viktigaste prioriteringar. Detta tidsbegränsade beslut har en mycket praktisk motivering, eftersom det ger EU: s marknadsaktörer den tid de behöver för att minska sin alltför stora exponering för brittiska baserade centrala motparter, och EU: s centrala motparter tid att bygga upp sin clearingförmåga. Exponeringarna blir mer balanserade som ett resultat. Det är en fråga om finansiell stabilitet. ”

Bakgrund

En central motpart är en enhet som minskar systemrisken och ökar den finansiella stabiliteten genom att stå mellan de två motparterna i ett derivatkontrakt (dvs. agera som köpare till säljaren och säljare till köparen av risk). En central motpart har som huvudsyfte att hantera risken som kan uppstå om någon av motparterna inte handlar om affären. Central clearing är nyckeln till finansiell stabilitet genom att minska kreditrisken för finansiella företag, minska smittrisker inom den finansiella sektorn och öka marknadens transparens.

EU: s finansiella systems starka beroende av tjänster som tillhandahålls av brittiska centrala motparter väcker viktiga frågor relaterade till finansiell stabilitet och kräver en minskning av EU: s exponeringar mot dessa infrastrukturer. Följaktligen uppmuntras industrin att arbeta tillsammans för att utveckla strategier som kommer att minska deras beroende av brittiska centrala motparter som är systemviktiga för unionen. Den 1 januari 2021 lämnar Storbritannien den inre marknaden.

Dagens tillfälliga likvärdighetsbeslut syftar till att skydda den finansiella stabiliteten i EU och ge marknadsaktörerna den tid som krävs för att minska deras exponering för brittiska centrala motparter. På grundval av en analys som gjordes med Europeiska centralbanken, den gemensamma resolutionsnämnden och de europeiska tillsynsmyndigheterna identifierade kommissionen att risker för finansiell stabilitet kan uppstå inom området central clearing av derivat genom centrala motparter som är etablerade i Storbritannien (brittiska motparter) ) om det skulle uppstå en plötslig störning i de tjänster de erbjuder till EU: s marknadsaktörer.

Detta behandlades i kommissionens meddelande av den 9 juli 2020, där marknadsaktörerna rekommenderades att förbereda sig för alla scenarier, inklusive där det inte kommer att finnas något ytterligare likvärdighetsbeslut på detta område.

Fortsätt läsa

Brexit

EU: s Barnier hoppas fortfarande på att handelsavtal med Storbritannien är möjligt, säger källor

publicerade

on

By

Europeiska unionens Brexit-förhandlare berättade för blockets 27 nationella sändebud till Bryssel att han fortfarande hoppades att det var möjligt med ett handelsavtal med Storbritannien och betonade att de kommande dagarna skulle vara avgörande, sa diplomatiska källor med blocket till Reuters, skriva och

Michel Barnier talade till sammankomsten på onsdagen (16 september) och de tre källorna deltog antingen i diskussionen bakom stängda dörrar eller informerades om dess innehåll.

"Barnier tror fortfarande att en överenskommelse är möjlig även om de närmaste dagarna är nyckeln", sade en av EU: s diplomatiska källor.

En andra diplomat, frågade vad Barnier sa på onsdagen och om det fortfarande fanns en chans för ett nytt avtal med Storbritannien, sade: "Förhoppningen finns kvar."

Den första källan sa att de preliminära eftergifter som Förenade kungariket erbjöd för fiske - en viktig oenighet som hittills har förhindrat en överenskommelse om ett nytt handelsavtal mellan EU och Storbritannien från 2021 - var "en glimt av hopp".

Reuters rapporterade uteslutande på tisdag (15 september) att Storbritannien har flyttat för att bryta dödläget trots att London offentligt har hotat att bryta mot villkoren i sitt tidigare skilsmässoavtal med blocket.

En tredje källa, en ledande EU-diplomat, bekräftade Storbritanniens erbjudande men betonade att det inte gick tillräckligt långt för att blocket skulle acceptera.

Brexit-samtalen gick ut i ny oro denna månad över premiärminister Boris Johnsons planer på att anta nya inhemska lagar som skulle undergräva Londons tidigare EU-skilsmässeavtal, som också syftar till att skydda freden på ön Irland.

USA: s demokratiska presidentkandidat Joe Biden varnade Storbritannien för att de måste hedra det nordirska fredsavtalet eftersom det extraherar sig från EU, annars skulle det inte finnas något amerikanskt handelsavtal för Storbritannien.

Den tredje EU-källan, som talade under anonymitet, sade att blocket skulle ta en styvare linje för att kräva en solid tvistlösningsmekanism i alla nya brittiska handelsavtal om Johnson skulle gå vidare med propositionen om den inre marknaden.

”Det råder oro över vad Storbritannien gör, men Barnier har betonat att han kommer att fortsätta förhandla fram till sin sista andedräkt,” sade en fjärde EU-diplomat och betonade blockets försiktighet att tilldelas skulden om den oroliga processen så småningom skulle misslyckas.

På frågan om en uppskattning från Societe Generale-banken, som satte 80% sannolikheten för den mest skadliga ekonomiska splittringen i slutet av året utan en ny affär för att driva handels- och affärsförbindelser mellan EU och Storbritannien, sa personen:

"Jag skulle lägga det runt samma märke."

Barnier ska träffa sin motsvarighet i Storbritannien, David Frost, runt 1400 GMT i Bryssel på torsdag.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend