Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#JunckerPlan stöder 300 miljoner euro i finansiering av prisvärda och energieffektiva bostäder i #Sverige

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska investeringsbanken tillhandahåller 300 miljoner euro i finansiering under Junckerplanens Europeiska fond för strategiska investeringar till svenska bostadsföretaget Heimstaden Bostad. Heimstaden kommer att använda finansieringen till att utveckla åtta bostadsfastigheter i fem städer i Sverige, vilket resulterar i cirka 3,300 XNUMX nya prisvärda bostäder att hyra. En del av satsningarna inkluderar samhällsservice som ett nytt bibliotek samt boenden för äldreomsorgen. De nya prisvärda husen kommer också att dra nytta av höga energiprestandastandarder. Europeiska kommissionens vice ordförande Valdis Dombrovskis, ansvarig för euron och den sociala dialogen, även ansvarig för finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknadsunionen, sa: "Att tillhandahålla ekonomiskt stöd för att bygga bostäder till överkomliga priser understryker vikten av Juncker-planens sociala påverkan. . Heimstaden Bostad kommer också att säkerställa att dessa bostäder är mycket energieffektiva i linje med våra klimatmål, så detta är en win-win.” Ett pressmeddelande finns tillgängligt här.. Från och med september 2019 har Juncker-planen mobiliserat 433.2 miljarder euro i ytterligare investeringar, inklusive 13.4 miljarder euro i Sverige. Juncker-planen stödjer för närvarande 972,000 XNUMX små och medelstora företag över hela Europa. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend