Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Irland är fortfarande öppet för en "rättvis" #Brexit-affär - Coveney

publicerade

on

Irlands utrikesminister sade på tisdagen (8 oktober) Europeiska rådets president Donald Tusk återspeglade EU-frustration när han anklagade Storbritannien för att ha spelat ett "dumt skämtspel" över Brexit, skriver Graham Fahy.

Simon Coveney (avbildad) sade på Twitter att Tusk "återspeglar frustrationen i EU och enorma vad som står på spel för oss alla".

"Vi är öppna för att slutföra en rättvis Brexit-affär men behöver en brittisk regering som är villig att samarbeta med EU för att få det gjort," tillade han.

Brexit

Storbritannien kommer inte att dra tillbaka fiskeripolitiken i EU-samtal: Gove

publicerade

on

By

Storbritannien kommer inte att dra tillbaka sina krav till Europeiska unionen om fiske, sade minister Michael Gove i ett brev från den 26 oktober som skickades till en minister i den decentraliserade walesiska regeringen. skriver William James.

Som svar på oro från Jeremy Miles, Wales minister för europeisk övergång, skrev Gove: ”Jag är rädd att vi starkt inte håller med din förutsättning att vi ska” backa ner ”på fisket.

"Den brittiska regeringens uppfattning är att Storbritannien under alla omständigheter måste vara en oberoende kuststat, inte längre vara bunden av den gemensamma fiskeripolitiken."

Fortsätt läsa

Brexit

Brexitbeslut helt skilt från USA: s valresultat säger premiärminister Johnson

publicerade

on

By

Storbritanniens beslut om att godkänna ett Brexit-avtal med Europeiska unionen är helt skilt från resultatet av det amerikanska valet nästa månad, sade premiärminister Boris Johnson på måndagen (26 oktober). skriver William James.

"De två sakerna är helt separata", sa Johnson när han blev frågad om en Observer tidningsrapport att han väntade på att se USA: s resultat innan han fattade ett Brexit-beslut, och om han var orolig för utsikterna till ett Joe Biden-ordförandeskap.

Fortsätt läsa

Brexit

'Tiden är mycket kort' säger Storbritannien när EU: s Barnier går till London

publicerade

on

By

Storbritannien sade på måndagen (26 oktober) att tiden var mycket kort för att överbrygga de betydande kvarvarande luckorna i viktiga frågor i samtal med Europeiska unionen, när EU: s chefsförhandlare Michel Barnier leder till London för att fortsätta förhandlingarna, skriva och

Förenade kungariket lämnade Europeiska unionen i januari, men de båda sidorna försöker uppnå en affär som skulle styra nästan en biljon dollar i årlig handel innan en övergångsperiod för informellt medlemskap slutar den 31 december.

Efter en kort paus när London gick bort från förhandlingsbordet, möts båda sidor dagligen för att försöka hitta en gemensam grund.

Det står det smidiga flödet av gränsöverskridande handel såväl som den svårare att kvantifiera skador som en kaotisk utgång skulle göra för områden som informationsutbyte av säkerhet och forsknings- och utvecklingssamarbete.

"Det finns mycket arbete att göra om vi ska överbrygga vilka är de stora luckor som finns kvar mellan våra positioner i de svåraste områdena och tiden är mycket kort," sade Johnsons talesman.

Barnier och hans EU-team kommer att vara i London fram till onsdag, varefter samtalen byter till Bryssel och fortsätter till helgen, säger en EU-talesman.

EU-diplomater förväntades inte informeras om framstegen i den senaste omgången förrän senare på veckan.

Johnson berättade för reportrar att han var mycket glad över att prata med EU igen, men gav inga nya ledtrådar om sannolikheten för en affär: "Vi får se vart vi går."

Sedan samtalen återupptogs förra veckan har brittiska ministrar sagt att verkliga framsteg har gjorts och att det finns goda möjligheter till en överenskommelse. På söndagen sa Irlands vice premiärminister Leo Varadkar att det är troligt att en affär för att undvika tullar och kvoter.

Efter några framsteg när det gäller konkurrensgarantier inklusive regler för statligt stöd, är den svåraste frågan kvar fisket - Johnson har insisterat på att ta tillbaka kontrollen över Storbritanniens vatten medan EU vill ha tillgång.

Även om Storbritannien insisterar på att det kan blomstra utan en affär, står brittiska företag inför en mur av byråkrati som hotar kaos vid gränsen om de vill sälja till världens största handelsblock när livet efter Brexit börjar den 1 januari.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend