# Copyright - Dialog mellan plattformar och rättighetsinnehavare börjar i morgon

| Oktober 15, 2019

Det första mötet i intressentdialogen om tillämpningen av artikel 17 i Direktiv om upphovsrätt på den digitala inre marknaden om användning av skyddat innehåll av leverantörer av online-innehållsdelningstjänster kommer att äga rum imorgon i Bryssel. Intressenterna kommer att diskutera bästa praxis för hur innehållsdelningsplattformar och tjänsteleverantörer ska samarbeta med rättighetsinnehavare. Denna dialog planeras enligt det nya direktivet och kommer att bidra till att förbereda riktlinjerna för tillämpningen av artikel 17. Europeiska kommissionen har uppmanat intressentorganisationer att delta, baserat på kriterierna i uppmaning till intresse för att delta i intressentdialogen. Dagordningen är tillgänglig här. Kommissionär för digital ekonomi och samhälle Mariya Gabriel kommer att öppna sessionen vid 09: 45 CEST. Hennes tal såväl som diskussionerna kan följas direkt via webstream.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Copyright lagstiftning, EU

Kommentarer är stängda.