Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Den globala betydelsen av relationen #Kina och #Indien är uppenbar: indisk tjänsteman

DELA MED SIG:

publicerade

on

Indien och Kina är stora framväxande ekonomier och växande makter, och den globala betydelsen av denna bilaterala relation är uppenbar, sa Dr. TCA Raghavan, generaldirektör för Indian Council of World Affairs (ICWA) under en nyligen intervju med People's Daily, skriver Yuan Jirong, People's Daily.

Raghavan sa att han ser fram emot det andra informella mötet mellan Kinas president Xi Jinping och Indiens premiärminister Narendra Modi.

Han tror att detta möte kommer att ge en stor rörelse framåt i det bilaterala förhållandet mellan de två länderna, och samarbete mellan Kina och Indien kommer att främja världens multipolarisering och den ekonomiska globaliseringsprocessen.

ICWA grundades 1943 och är en inflytelserik tankesmedja för diplomatisk politik i Indien, där Xi höll ett mycket viktigt tal med titeln "I Joint Pursuit of a Dream of National Renewal” den 18 september 2014.

Xi påpekade i talet att Kina och Indien borde bli närmare partner för utveckling, samarbetspartner för tillväxt och globala partners för strategisk samordning. Raghavan kommenterade att Xis kommentarer har pekat ut en riktning för den framtida utvecklingen av relationen mellan de två länderna.

Han sa att Kina och Indien är de två mest folkrika länderna i världen, båda upplever en snabb utveckling.

ICWA har hållit flera möten med relevanta kinesiska organisationer, och ICWA:s generaldirektör ägnar också långsiktig och noggrann uppmärksamhet åt Kinas utveckling. Han tror att en förbättring av kommunikationen mellan tankesmedjorna i de två länderna kommer att vara konstruktivt för att främja ömsesidig förståelse och kulturellt utbyte.

Annons

Med stor uppskattning av det informella mötet mellan Xi och Modi i Wuhan, Kina det senaste året, sa ICWA-tjänstemannen att vägledning på hög nivå är en strategisk makt som driver det ömsesidiga förtroendet mellan de två länderna och främjar förbindelserna mellan Kina och Indien.

Han berättade för People's Daily att de två ledarna proaktivt har främjat den allsidiga utvecklingen mellan Kina och Indien och förbättrat dialogerna om politiska och säkerhetsfrågor, och tillade att Wuhans informella möte öppnade ett nytt kapitel för Kina-Indien relationen.

Raghavan sa att de djupgående diskussionerna som fördes av båda ledarna om strategiska, långsiktiga och övergripande frågor vid de informella mötena är av djupgående betydelse för de två länderna och världen.

Sedan det informella mötet i Wuhan har Kina och Indien sett ett blomstrande utbyte och samarbete om handel och kultur.

Raghavan tror att det andra informella mötet mellan de två ledarna i Chennai säkert kommer att ge fruktbara resultat.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend