#JunckerPlan stöder energilösningsföretag i #Spain och energieffektiva sociala bostäder i #Tyskland

| Oktober 15, 2019

Europeiska investeringsbanken (EIB) har tecknat två avtal under Juncker-planens europeiska fond för strategiska investeringar. EIB förser fastighetsföretaget Vivawest med 300 miljoner euro för att bygga runt 2,300 energieffektiva hus i Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Nästan en femtedel av dessa bostäder kommer att vara för sociala och prisvärda bostäder. Vivawest kommer också att använda medlen för att bygga studentbostäder och plantskolor. EIB lånar ut det spanska energilösningsföretaget Ingeteam 70 miljoner euro för att investera i forskning, utveckling och innovation för nya lösningar för att tillgodose behoven i energiövergången. Dess RDI-program kommer att fokusera på förnybar energiproduktion, energilagring och elektrisk mobilitet. Kommentar till Vivawest-projektet, kommissionär, sysselsättning, sociala frågor, färdigheter och arbetskraftsmobilitet Marianne Thyssen sa: ”Att ha en plats att bo är en av människors grundläggande behov. Bostäder bör vara tillgängliga för alla, och därför måste det vara både överkomligt och tillräckligt. Detta är också en av de viktigaste principerna i den europeiska pelaren för sociala rättigheter. Jag kan bara applådera detta avtal som kommer att skapa mer sociala och prisvärda hem i Tyskland - hem som, för att komplettera det, kommer att vara energieffektiva och i linje med EU: s ansträngningar på klimatåtgärderna. ”Pressmeddelanden finns tillgängliga här. Från och med september 2019 har Juncker-planen mobiliserat 433.2 miljarder euro till ytterligare investeringar, inklusive 46.7 miljarder euro i Spanien och 34 miljarder euro i Tyskland. Planen stöder för närvarande 972,000 små och medelstora företag i hela Europa.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Europeiska kommissionen, Europeiska investeringsbanken

Kommentarer är stängda.