Planerar att hålla #EUBudget-finansiering i 2020 i händelse av nr-deal #Brexit

| Oktober 15, 2019
Storbritanniens forskare, studenter och jordbrukare skulle fortsätta att få EU-stöd i händelse av Brexit utan avtal, enligt bestämmelser som antogs av budgetutskottet på måndag (14 oktober)

Budgetutskottet godkände en åtgärd för att se till att EU-medel för 2019 och 2020 är fullt tillgängliga om Storbritannien lämnar Europeiska unionen utan avtal. Förslaget till förordning omfattar beredskapsplanen till 2020 godkänd av Europaparlamentet den 17 april 2019, tidigare begränsad till 2019.

Målet är att minimera eventuella negativa effekter av Förenade kungarikets uttag för stödmottagare av EU-finansiering och för Europeiska unionens budget i fallet med ett icke-avtalsscenario. Åtgärden omfattar program som Horizon 2020, Erasmus + och jordbruks- och regionalpolitik.

Förslaget skulle göra det möjligt att fortsätta betalningarna till de brittiska stödmottagarna under hela 2020, förutsatt att Storbritannien fortsätter att betala sina bidrag och accepterar nödvändiga kontroller och revisioner.

Vårt utkast till rekommendation av föredragande Johan Van Overtveldt (ECR, BE), ordförande för budgetutskottet, som godkände godkännandet av förslaget, antogs med 26 röster för, 4 emot och 3 nedlagda röster.

Nästa steg

Plenars omröstningen kommer att äga rum under 21-24 oktober II-sessionen i Strasbourg.

Förordningen bör träda i kraft snarast och tillämpas dagen efter det som fördragen upphörde att gälla för och i Storbritannien.

Mer

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, EU, EU: s budget, Europaparlamentet, UK

Kommentarer är stängda.