Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Regeringscheferna håller det andra mötet med dialog om # Investment Samarbete mellan #Kazakhstan och EU

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Premiärminister Askar Mamin höll ett möte med cheferna för de diplomatiska beskickningarna i EU: s medlemsländer som är ackrediterade i Kazakstan som en del av Dialog-plattformen om vidareutveckling av investeringssamarbete.

Parterna diskuterade resultaten av det arbete som gjorts under tre månader efter det första mötet om pressande frågor om handel, ekonomiskt och investeringssamarbete, inklusive främjande av export av Kazakhstani-produkter till EU, samarbete inom jordbruk, energi, transport, tullar , miljö och klimatförändringar, lagstiftningsåtgärder för att förbättra investeringsklimatet i Kazakstan samt resultaten från september 30 i år 3: e mötet i samarbetskommittén Kazakstan och EU i en handelskonfiguration.

Premiärminister Askar Mamin noterade att den första presidenten Elbasy Nursultan Nazarbayev och statschefen Kassym-Jomart Tokayev ägnar stor uppmärksamhet åt samarbete med länderna i Europeiska unionen, som är en av de viktigaste handels- och ekonomiska partnerna i Kazakstan.

EU-länder står för mer än hälften av utländska direktinvesteringar i Kazakstan. Mellan 2005 och första halvåret 2019 investerade EU cirka 150 miljarder dollar. EU agerar också som den största handelspartnern för Republiken Kazakstan - från och med juli 2019 nådde den bilaterala handeln med varor och tjänster nästan 20 miljarder dollar. ”EU-experternas bidrag var viktigt för utvecklingen och genomförandet av några av våra viktigaste strategier och dokument inom områdena styrning, privatisering, digitalisering, offentlig-privata partnerskap, hållbar utveckling, som fortsätter att spela en stor roll för att främja tillväxten av den kazakstanska ekonomin och förbättra välbefinnandet för landets befolkning, säger Mamin.

Premiärministern betonade att säkerställa tillväxten av utländska direktinvesteringar och handel är ett av de prioriterade områdena i Kazakstans regering.

Askar Mamin uppmanade EU: s ambassadörer att ytterligare öppna och aktiv dialog för att främja det ekonomiska samarbetet mellan Kazakstan och EU. "Vi måste göra vår framtida agenda mer känslig för nya trender och arbeta med rekommendationer som gör det möjligt för oss att bättre svara på befintliga utmaningar och möjligheter," sade regeringschefen.

I sin tur noterade cheferna för diplomatiska uppdrag den positiva dynamiken i arbetet för att skapa bekväma förutsättningar för att göra affärer i Kazakstan. Chefen för EU: s delegation till Republiken Kazakstan, Sven-Olov Carlsson, uttryckte förtroende för att regeringens aktiva ansträngningar för att förbättra investeringsklimatet kommer att ge en ytterligare drivkraft för utvecklingen av handel, ekonomi och investeringar samarbete mellan Kazakstan och länderna i Europeiska unionen.

Diskussionen deltog av chefen för avdelningen för Centralasien, Ryssland, OSS, Ukraina, västra Balkan och Turkiet för EU: s generaldirektorat för handel, Petros Sourmelis, ambassadörer i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Polen, Österrike, Spanien, Estland, Italien, Lettland, Grekland, Spanien, Kroatien, Rumänien, Slovakien, Ungern, representanter för Litauen, Portugal, Bulgarien, Finland, Belgien, Tjeckien, chefer för stora internationella företag.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend