Fyra presidenter markerar tio års #LisbonTreaty i House of European History

| November 28, 2019

Vid middagstid på söndag kommer president Sassoli att gå med av EU-kommissionens president Ursula von der Leyen, Europeiska rådets president Charles Michel och Europeiska centralbankens president Christine Lagarde för att markera 10-årsjubileet för Lissabonfördragets ikraftträdande. Samma dag börjar ett nytt kapitel för Europa, liksom den 1 december börjar Europeiska kommissionen och dess president Ursula von der Leyen sitt mandat, liksom den nya presidenten för Europeiska rådet, Charles Michel.

Efter ett privat besök i utvalda utställningsområden på House of European History, kommer de fyra ordförandena att vardera göra ett kort uttalande runt 12h30 (öppet för media). Därefter kommer presidenten Sassoli och Michel att presentera president von der Leyen med en kopia av Lissabonfördraget. Ett detaljerat program följer.

Ackreditering och tillgång

Journalister som innehar ett interinstitutionellt märke eller ett årligt märke som levererats av parlamentet kan komma in i House of European History för evenemanget från 10h.

De som inte har ett märke måste begära kortvarig ackreditering genom parlamentets registrering webbplats, av 20h på fredag ​​29 november. Märken kan samlas in vid ingången till House of European History från 11h på söndagen.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaparlamentet, Aktuell artikel

Kommentarer är stängda.