#Albanien - EU mobiliserar ytterligare nödstöd efter dödliga # Jordbävningar

| December 2, 2019

Europeiska unionen mobiliserar ytterligare nödstöd mitt i den starkaste jordbävningen på decennier och många efterskockor i Albanien. EU: s civilskyddsmekanism aktiverades på begäran av de albanska myndigheterna den 26 november.

Förutom tre sök- och räddningsteam med mer än 200-personal som redan är utplacerade till Albanien, hjälper Europeiska unionen att hantera Albaniens begäran om ytterligare stöd, till exempel hjälp in natura och konstruktörer. ”Europeiska unionen fortsätter att stödja Albanien vid denna utmanande tid. Vi kommer att tillhandahålla nödhjälp så länge som det behövs. Sök- och räddningsteam, mobiliserade genom den europeiska civilskyddsmekanismen, är på marken. Jag vill tacka Italien och Grekland för att de redan har erbjudit ytterligare stöd genom mekanismen, ”sade kommissionär för humanitärt bistånd och krishantering Christos Stylianides.

Vårt Copernicus-system har redan producerat sex satellitbilder av de drabbade zonerna. Europeiska unionens 24 / 7 samordningscenter för nödsvar har ständig kontakt med de albanska myndigheterna och fortsätter att övervaka situationen. EU har satt ut ett civilskyddsteam som hjälper myndigheterna att samordna svaret och utvärdera skadan. På onsdagen (27 november) skickade president Juncker ett kondoleansvarsbrev till Albaniens premiärminister Edi Rama. Ett uttalande från den höga representanten / vice ordföranden Federica Mogherini och kommissionär Stylianides finns också tillgängligt nätet.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, albanien, katastrofer, EU, Europeiska unionens solidaritetsfond

Kommentarer är stängda.