#EUProgramForEmploymentAndSocialInnovation - 200 miljoner euro för mikrofinansinstitut och långivare för sociala företag i hela Europa

| December 2, 2019

Europeiska unionen, Europeiska investeringsfonden (EIF), Och den Europeiska investeringsbanken (EIB) har lanserat en lånefond 200 miljoner euro för att stödja utlåning till mikroföretag och sociala företag under EU-programmet för sysselsättning och social innovation(Easi). Kommentera den nya EaSI-lånefonden.

Kommissionär för sysselsättning, sociala frågor, färdigheter och arbetskraftsmobilitet Marianne Thyssen sa: ”Vi är mycket glada över lanseringen av denna nya lånefond under vårt program för sysselsättning och social innovation som kommer att ge ett betydande uppsving för mikrofinansinstitut och långivare för sociala företag i Europa. Denna nya fond är ytterligare ett tillägg till verktygslådan med instrument på EU-nivå avsedda för social finansiering. Dessutom återspeglar det EU: s oöverträffade åtagande att uppfylla den europeiska pelaren för sociala rättigheter, bygga ett mer inkluderande och rättvisare Europa och stödja lika möjligheter och tillgång till arbetsmarknaden. "

I linje med EU: s politiska mål kommer fonden att främja mikrofinansiering och socialt entreprenörskap i medlemsländer och andra deltagande länder genom att uppmuntra mikrofinansinstitut och långivare till sociala företag att öka finansieringen för mikroföretag och sociala företag som ett sätt att stödja finansiella och social integration. Lånefonden kommer att tillhandahålla äldre och förlagslån till mikrofinansinstitut och långivare för sociala företag för att öka deras utlåningsförmåga. Den utökar utbudet av finansiella instrument på EU-nivå som finns tillgängliga inom EaSI-programmet. Mer information finns tillgänglig här.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, Sysselsättning, EU, EU, Europa 2020 Strategi, Europeiska kommissionen, Europeiska investeringsbanken

Kommentarer är stängda.