Europa kan lita på #Huawei mer än någonsin, säger Ken Hu i Bryssel

| December 2, 2019

"Det är uppenbart att världen för närvarande har ett allvarligt förtroendeproblem och att den måste samarbeta för att bygga mer ömsesidig förståelse och hantera skillnader," kommenterade Huawei ordförande och VD Ken Hu vid en ledande konferens i Bryssel idag.

"Vi måste dela upp det komplicerade problemet i specifika frågor," sade Hu. ”Lämna handel att handla, lämna politik till politik och teknik till teknik. Om allt är blandat, är det omöjligt att lösa. ”Hu talade i morse (2 december) på 10th FT-ETNO-toppmötet i Bryssel, med titeln" Pionjär och skydd: ser framåt till ett nytt årtionde ", som har en toppbesättning undersöka politiska och samhälleliga attityder gentemot teknik, inklusive viktiga teman förtroende, ansvar och hållbar utveckling. ”För att hitta en lösning måste vi arbeta tillsammans,” fortsatte han. ”Eftersom vi lever i en superansluten värld, särskilt inom handel och teknik. Vi måste bygga en ömsesidig förståelse för vad förtroende betyder. Vi behöver transparens, delade standarder, verifiering. Fakta. Alla förtroendevillkor. Vi måste ta reda på hur man bygger delade intressen samtidigt som vi hanterar våra skillnader. Det kommer inte att hända över en natt. Så vi måste hålla konversationen igång. ”

Digital suveränitet

Huawei vill hjälpa Europa att uppnå tekniskt ledarskap samtidigt som det gör det möjligt att uppnå sin digitala suveränitet genom att skydda dataskydd och integritetsrättigheter och förbättra cybersäkerheten.

Huawei delar Europas vision om teknik som gynnar konsumenter och medborgare. Sedan företaget grundades för 30 år sedan har det arbetat för att få digitalisering och anslutning till alla. Nu står världen i spetsen för en 4th industriell revolution som drivs av 5G-teknik, artificiell intelligens och teknisk innovation - och Huawei är väl placerat för att bidra till denna enorma förändring. Huawei började verksamma i Europa för 20 år sedan. Under dessa två decennier har det:

  • Skapade nästan 170,000 jobb i Europa direkt eller indirekt;
  • minskade klyftan mellan stad och landsbygd och;
  • ökade Europas ekosystem för forskning och innovation.

Företaget har 23 forskningsanläggningar och samarbetar med ledande universitet över hela kontinenten.

Förra året bidrog Huawei med 12.8 miljarder euro till Europas BNP och 5.6 miljarder euro i skatt. I samarbete med den nya Europeiska kommissionen - som en etablerad del av det europeiska ekosystemet och världens 5G-ledare - vill Huawei hjälpa till att göra Europa "passande för den digitala tidsåldern".

Grön 5G

5G-teknik, när den används överallt, kommer att ge stora fördelar för samhället, inte minst för att 5G är grön. 5G är inte bara mycket mer energieffektivt än tidigare generationer av mobilkommunikationsteknologi - det använder bara 10% av elen 4G behöver för att överföra samma mängd data - utan det kommer också att leda till lösningar som minskar CO2-utsläpp och hjälper regeringarna att möta deras miljömål enligt Parisavtalet.

Europa är helt klart ledande i kampen mot klimatförändringar - och tack vare sina banbrytande lösningar leder Huawei redan vägen i strävan efter ett grönare Europa. Huawei har lovat att sänka koldioxidutsläppen per anslutning med 80% med 2025. Om detta uppnås skulle detta göra IKT till en av världens mest energieffektiva industrier.

5G Lastbil

Huaweis 5G-lastbil besöker Bryssel i anledning FT-ETNO-konferensen. Det är utrustat med ett live 5G-nätverk som journalister och konferensgäster kan testa med hjälp av ett antal Cloud PC-, Gaming- och VR / AR-applikationer.

Företagets 5G-experter kommer att vara tillgängliga på plats under hela dagen för att diskutera viktiga frågor kring 5G-distribution och säkerhet, och för att ge insikt i Huawis bidrag till att få 5G att hända i Europa.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Kina, EU, Teknologi, Telekom

Kommentarer är stängda.