#Huawei "är en betrodd allierad i Europa"

| December 2, 2019

Som svar på den yttrande som USA: s utrikesminister Michael R. Pompeo publicerade idag (2 december) år 2004 Politico Europe Huawei utfärdar följande uttalande:

”Huawei avvisar kategoriskt de förtalande och falska anklagelser som spridits av USA: s regering. Dessa är skadliga och väl slitna anklagelser. Allt de gör är att undergräva USA: s rykte. Dessutom är de en förolämpning mot Europas suveränitet och för telekomoperatörernas tekniska expertis. ”

Vi vill göra det helt klart:
Huawei är ett 100% privatägt företag. Vi kontrolleras inte av någon arm från den kinesiska staten.

Huawei får inte gynnsamma subventioner från någon regering. Visst Huawei är inte särskilt gynnad av den kinesiska regeringen. Och det finns verkligen inget "massivt statligt stöd".

Huawei är inte och har aldrig varit engagerad i spionage av något slag.

Vi har ett extraordinärt rykte: Huawei leder på Cybersecurity och har en ren meritlista utan en enda större datainbrottshändelse under de senaste 30 åren. Som Huawei-grundaren Ren Zhengfei har understrukit: snarare än att överlämna kunddata till en regering skulle vi stänga av företaget.

Huawei välkomnar och uppmuntrar EU: s faktabaserade strategi för säkerheten i 5G-nätverk. Det är verkligen den modell som både Tysklands kansler Angela Merkel och den franska presidenten Emmanuel Macron har godkänt som guldstandarden för verifiering av 5G.

Huawei är Europas naturliga partner för att distribuera 5G tillsammans och för att stödja Europa för att uppnå sin digitala suveränitet.

Huaweis 5G-lösning är säker och innovativ. Det är en viktig bidragsgivare för att mildra effekterna av klimatförändringar och förbinda världen. Och det är ett centralt element för att skydda Europas värderingar och det europeiska sättet att leva för kommande generationer.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Kina, EU, Teknologi, Telekom

Kommentarer är stängda.