Granskning av roamingmarknaden: användningen av mobiltelefoner utomlands har stigit sedan slutet av #EURoamingCharges

| December 2, 2019

Europeiska kommissionen har publicerat första fullständiga recensionen av roamingmarknaden, vilket visar att resenärer över hela EU har haft stor nytta av slutet av roamingavgifterna i juni 2017.

Användningen av mobildata under resor i EU har ökat tiofaldigt jämfört med året innan roaming-like-at-home. Kommissionär för digital ekonomi och samhälle, Mariya Gabriel, sade: ”Översynen visar återigen hur framgångsrikt avskaffandet av roamingavgifter har varit. Européerna drar stor nytta av möjligheten att använda sina mobila enheter fritt under resor. Samtidigt kan vi också tydligt se att EU: s roamingmarknad fortsätter att fungera bra. Till skillnad från rädsla för högre inhemska priser på grund av att roamingavgifterna upphör, har de inhemska priserna för mobila tjänster faktiskt totalt sett minskat i hela EU. ”

Användningen av roamingdata inom EU och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA) nådde en topp under semestern sommaren 2018 (tredje kvartalet) med 12 gånger högre användning av mobildata utomlands jämfört med innan alla detaljhandeln roamingkostnader skrotades. Under samma period var volymen telefonsamtal som gjordes under roaming nästan tre gånger högre. Mer information finns i pressmeddelande.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen, Roamingavgifter, Telekom

Kommentarer är stängda.