#SpiritsEurope stöder relansering av parlamentsgruppen

| December 2, 2019

Det organ som representerar spritindustrin på EU-nivå - spiritsEUROPE - säger att det ”stöder starkt” återupprättandet av den parlamentariska intergruppen för vin, sprit och livsmedelsprodukter av hög kvalitet.

Denna intergrupp möjliggör en ökad förståelse av spritens kulturella, traditionella och ekonomiska betydelse bland viktiga beslutsfattare i Europaparlamentet och bör återupprättas.

"Vi uppmuntrar parlamentsledamöter från alla politiska grupperingar, som sitter i alla kommittéer och från hela medlemsstaterna, att stödja återupprättandet av den parlamentariska intergruppen för vin, sprit och livsmedelsprodukter av hög kvalitet”, Sa Ulrich Adam, generaldirektör för spiritsEUROPE.

En talesman sa: ”Vi är den näst största exporten av livsmedelsprodukter för Europeiska unionen (värt över 11 miljarder euro i 2018), Och vi anställer direkt och indirekt över 1 miljoner människor, stödjer många fler inom sektorer för gästfrihet, turism och rekreation. Det finns 238 sprit registrerade som geografiska indikationer (GI) (bland dem Scotch och irländska whiskyer, Cognac, Brandy de Jerez, polska vodka, Ouzo eller Genever); denna beteckning som GI säkerställer att tillhörande jobb förblir europeiska och förblir lokala.

"Liksom i det föregående mandatet kommer intergruppen att tillhandahålla ett forum för att diskutera och föreslå lämplig politik och bästa praxis för vår sektor och kommer att möjliggöra effektiv kommunikation och informationsdelning med viktiga beslutsfattare i Europaparlamentet.

”De kommande fem åren av detta mandat kommer säkert att vara intressanta för vår sektor. Våra företag måste anpassa sig och svara på våra kunders förändrade behov och val. Vi kommer att stödja fri handel med våra många partners över hela världen och säkerställa hög kvalitet på våra produkter när vi arbetar för att begränsa olaglig alkoholproduktion och försäljning. Vi kommer att se till att skattestrukturerna på våra produkter är rättvisa, adekvata och effektiva. Viktigast av allt är att vi strävar efter att uppmuntra ansvarsfullt åtnjutande av våra produkter och fortsätta att investera i program på nationell nivå som främjar detta ideal.

”Vi uppmuntras att se ett brett stöd för den parlamentariska intergruppen för vin, sprit och livsmedelsprodukter av hög kvalitet med nära 100 ledamöter som signalerar sitt intresse under de senaste veckorna. Vi hoppas att detta visar stöd visar kulminering med återupprättandet av intergruppen efter denna veckas omröstning, och ser fram emot vårt fortsatta arbete med parlamentet. ”

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Alkohol, EU, Europaparlamentet, Hälsa

Kommentarer är stängda.