#Warsaw vinner #2020AccessCityAward för att göra staden mer tillgänglig för medborgare med funktionshinder

| December 2, 2019

2020 Access City Award går till Warszawa. Genom att involvera personer med funktionsnedsättningar och tillgänglighetsbehov i sin strävan att göra staden mer tillgänglig, kunde Warszawa göra en betydande total förbättring av stadens lätthet av tillgång på kort tid.

Vid prisutdelningen sade kommissionär Marianne Thyssen, sysselsättning, sociala frågor, färdigheter och arbetskraftsmobilitet: ”Med Access City-utmärkelsen kan vinnande städer vara en inspiration för andra EU-städer och därutöver möta liknande utmaningar. Warszawa, vinnare av 10th upplagan, är en modell för andra, som visar att mycket kan göras på mycket kort tid och att engagemang kan vara nyckeln till framgång. ”

Europeiska kommissionen tog emot 47-ansökningar för 2020-utgåvan. Staden Castellóde la Plana i Spanien och staden Skellefteå i Sverige är vinnarna på andra och tredje plats. Chania i Grekland, Tartu i Estland och Evreux i Frankrike fick alla ett särskilt omnämnande. Chania var erkänd för sin användning av teknik för att tillhandahålla tillgänglig parkering, Tartu för sin gräsrotsrörelse för tillgänglighet och slutligen Evreux för sitt arbete med dolda funktionsnedsättningar.

Mer information finns i detta pressmeddelande.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen, polen

Kommentarer är stängda.