Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Storbritannien för att hantera #Coronavirus med separat ankomstområde på #Heathrow

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens Heathrow Airport kommer att införa separata områden för passagerare som reser från regioner som har påverkats av det nya influensaliknande koronaviruset i Kina, sade den brittiska transportminister Grant Shapps onsdag (22 januari), skriver Sarah Young.

Heathrow är Europas mest trafikerade flygplats och medan risken för den brittiska befolkningen fortfarande är låg passerar över 200,000 17 passagerare genom Storbritanniens nav varje dag, med XNUMX flygningar som anländer från Kina till Heathrow på onsdag.

De nya åtgärderna för ankomster kommer endast att gälla flygningar från den kinesiska staden Wuhan till London Heathrow, rapporterade BBC. Det går en flygning från Wuhan vid 1830 GMT på onsdagen enligt Heathrows webbplats.

"Detta för att säkerställa att när flygningar kommer in direkt till Heathrow finns det ett separat område för människor att komma in," sade Shapps.

Wuhan är episoden för utbrottet av viruset som kan passera mellan människor och har sedan dess spridit sig till andra kinesiska städer såväl som USA, Thailand, Sydkorea, Japan och Taiwan.

Det har krävt nio liv i Kina där tjänstemän säger att det finns 440 bekräftade fall.

Shapps berättade för Sky News att han höll ett noga öga på viruset och tilllade att hälsomyndigheten Public Health England skulle uppgradera risken för den brittiska befolkningen från mycket låg till låg.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend