Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#WorldEconomicForum i #Davos - President von der Leyen understryker Europas ambitiösa roll i världen i huvudtal

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

President von der Leyen höll ett huvudtal vid den 50: e upplagan av World Economic Forum i Davos, Schweiz den 22 januari. ”Det här handlar om att Europa ska utforma sin egen framtid”, sade presidenten och betonade Europas ambition att leda kampen mot klimatförändringar och främja en mänsklig inriktning på behandling och skydd av data. Presidenten betonade att ett inkluderande tillvägagångssätt behövs för att ta itu med de pressande utmaningarna i vårt dagliga liv och globala ordning.

Hon sa: ”Vi måste återupptäcka kraften i samarbete, baserat på rättvisa och ömsesidig respekt. Detta är vad jag kallar ”geopolitiken av ömsesidiga intressen”. Detta är vad Europa står för. Detta är vad Europa kommer att arbeta för, med alla dem som är redo att gå med. ”

När det gäller klimatåtgärder betonade president von der Leyen Europas fördel för första gången och använde European Green Deal som en regenerativ tillväxtmodell för att ge tillbaka resurser till planeten.

Talet kommer att finnas tillgängligt i EN, FR och DE här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend