Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU stöder små och medelstora företag och hållbara transporter i #Polen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska investeringsfonden (EIF) har undertecknat ett garantiavtal med Polens nationella marknadsföringsbank, Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK), som kommer att göra det möjligt för BGK att ge cirka 10.5 miljarder PLN (2.5 miljarder euro) i lån till små och medelstora företag.

EIF-garantin ingår i EU:s SME-program COSME och stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI). Från och med december 2019 har investeringsplanen mobiliserat 458.8 miljarder euro i investeringar i hela EU, inklusive 21 miljarder euro i Polen, och stöttat mer än en miljon nystartade företag och små och medelstora företag. Dessutom har Europeiska kommissionen idag godkänt en investering på 178 miljoner euro från Sammanhållningsfonden fonden~~POS=HEADCOMP att uppgradera mer än 48 km järnväg mellan Trzebinia, Oświęcim och Czechowice Dziedzice i södra Polen.

Projektet kommer att göra kollektivtrafiken till ett mer attraktivt alternativ, leda till mindre och säkrare vägtrafik, minska restiderna och uppfylla driftskompatibilitetskraven i linje med EU:s transeuropeiska transportnät (TEN-T). Arbetena inkluderar stationsinfrastruktur och förbättringar av anläggningar för att säkerställa komfort och tillgänglighet för personer med nedsatt rörlighet. Signalering och belysning kommer också att moderniseras med hjälp av system med låg energiförbrukning. Projektet kommer att börja vara i drift från och med juni 2021.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend