#Brexit - "Ekvivalens är inte ett permanent abonnemang, det är ett återkallande privilegium"

| Februari 13, 2020

Europaparlamentet har antagit med en överväldigande majoritet dess ståndpunkt om förhandlingarna om den framtida förbindelsen med Storbritannien. Resolutionen utarbetades gemensamt av alla pro-europeiska politiska grupper och innehåller tydliga ståndpunkter om alla aspekter av det framtida förhållandet. Europaparlamentet lämnar tydligare och skarpare uttalanden om rättvis konkurrens (”lika villkor”) än EU-kommissionen på området finansiella marknader och finansiell brottslighet.

Ledamot Sven Giegold, ekonomisk och ekonomisk talesman för de gröna / EFA-gruppen sa: ”Tiden för specialbehandling av Storbritannien är över. Den brittiska regeringens försök att ge dess finansiella centrum i London permanent och omfattande tillgång till det europeiska finansiella systemet i årtionden är höstigt. EU kommer inte att låta beslutet om vilka brittiska finansmarknadsregler som är förenliga med europeiska regler tas ur sina händer. Ekvivalens är inte ett permanent abonnemang, utan ett återkallande privilegium. Det som redan gäller för alla länder utanför den inre marknaden kommer också att gälla för Storbritannien. Om Storbritannien avviker från de europeiska reglerna, måste det förvänta sig att förlora tillgången till den europeiska finansmarknaden.

”Med dagens beslut lägger parlamentet också fingret i såret av brittiska skatteparadis. Till och med idag underskrider de brittiska utomeuropeiska territorierna medvetet europeiska regler. Europaparlamentet har gjort det klart att de som fortsätter att driva skatteparadis inte kan ha tillgång till EU: s finansmarknad på samma gång. Vi kommer varken att acceptera skatteparadis i Karibien eller i Themsen. ”

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, EU, Europeiska kommissionen, Europaparlamentet, UK

Kommentarer är stängda.