Von der Leyen på #EULongTermbudget - Vår möjlighet att göra Europa fit för framtiden

| Februari 13, 2020
”Vi måste alla vara redo att hitta en gemensam grund och vi måste hitta rätt balans mellan gamla och nya prioriteringar”, Ursula von der Leyen (avbildad), ordförande för Europeiska kommissionen, sa om EU: s långsiktiga budget vid Europaparlamentets debatt den 12 februari.

Europeiska ledare samlas i Bryssel den 20 februari för en speciellt möte kallas av Europeiska rådets ordförande Charles Michel och syftar till att nå en överenskommelse om EU: s fleråriga ekonomiska ramverk.

"Den nästa långsiktiga budgeten är vår gemensamma möjlighet att göra Europa lämpligt för framtiden," sade von der Leyen och påminde om vad som stod på spel, från ambitionen att bli den första klimatneutrala kontinenten, till övergång till digital ekonomi och stödja våra medborgare.

Von der Leyen varnade för att förlora mer tid efter nästan två års överväganden. "Om ingen budget snart överenskommas kommer vi nästa år inte att kunna finansiera kampen mot klimatförändringar, att stödja forskning och innovation eller att stödja vår sammanhållningspolitik."

Hon sa att vi måste ha en "europeisk budget som levererar", särskilt om gemensamma europeiska problem och uppgifter, till exempel forskningsprogram, Erasmus, försvarsinvesteringar eller migrationsfonder.

”Men framför allt vill att medborgare och företag vill att Europa ska agera mot klimatförändringar”, betonade hon att hon beskrev det som en utmaning att ”vi kan förvandlas till en ekonomisk möjlighet”.

Von der Leyen insåg att det skulle vara en allvarlig utmaning att komma fram till ett avtal, men vi har en "skyldighet att ställa till [det] med beslutsamhet", sa hon. "Vi vet att medborgarna inte kommer att förstå det om beslutsfattare inte gör finansieringen tillgänglig för den politik som behövs", underströk hon och vädjade till vårt gemensamma ansvar för att leverera den.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, EU: s budget, Europeiska kommissionen

Kommentarer är stängda.