Den italienska senaten röstar för att upphäva #Salvini immunitet mot migrerande båt

| Februari 14, 2020
Italienska senatorer röstade onsdag (12 februari) för att upphäva immuniteten för högerledaren Matteo Salvini (avbildad), öppnar vägen för en potentiell karriäravslutande rättegång för anklagelser som han olagligt häktade invandrare till sjöss förra året, skriver Angelo Amante.

Resultatet av omröstningen kommer att tillkännages formellt runt 1800 GMT, men en Reuters-sammandrag av räkningen visade en majoritet för att ta bort Salvinis rättsliga skydd som tidigare minister.

Beslutet ger magistrater på Sicilien klokslaget att pressa anklagelser om hans beslut att hålla 131 räddade migranter blockerade ombord på ett kustbevakningsfartyg i sex dagar i juli förra året när han väntade på att andra EU-stater skulle gå med på att ta dem in.

Salvini, chefen för Italiens ligaparty som tjänade som inrikesminister vid den tiden, kunde så småningom möta upp till 15 års fängelse om han blev skyldig i slutet av Italiens krångliga rättsliga process. Övertygelse skulle också kunna hindra honom från det politiska embedet och skaka hans ambitioner att leda en framtida regering.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, EU, Italien

Kommentarer är stängda.