# COVID-19-pandemin kommer att förvärra global fragmentering och ekonomisk frysning

| Mars 24, 2020

USA: s president Donald Trump meddelade den 11 mars att USA kommer att avbryta resor till från alla europeiska länder utom Storbritannien under en period på 30 dagar från och med den 13 mars. ”Efter att ha konsulterat våra högre statliga hälsotjänstemän beslutade jag att vidta några starka men nödvändiga åtgärder för att skydda alla amerikaners hälsa. För att förhindra att nya fall kommer in i våra stränder kommer vi att stänga av alla resor från Europa till USA inom de kommande 30 dagarna. ” Trump sade i ett tal i Vita huset. De nya reglerna träder i kraft fredag ​​kväll (27 mars). Den dagen Trump talade var det mer dystra händelser runt om i världen om det nya Coronavirus-utbrottet, skriver Han juni.

Världshälsoorganisationen tillkännagav att den nya kronaviruskrisen (COVID-19) är en global ”pandemi” vilket innebär att virusepidemin har spridit sig globalt. Från den 11 mars har mer än 115,000 4,200 människor världen över smittats av viruset och mer än 19 personer har dött av det. Under de senaste två veckorna har Trump försökt att bagatellisera de risker som COVID-11 medför, och initialt försäkrade amerikanerna att antalet fall ”minskar”. Men detta är uppenbarligen inte fallet. Från 1,209 mars inträffade totalt 41 37 bekräftade fall i 11 stater i USA med XNUMX dödsfall. Den XNUMX mars utfärdade Arizona, New Mexico, Louisiana, Arkansas och Washington, DC alla uttalanden som förklarade en nödsituation. För närvarande har tjugofyra stater inklusive Washington, DC i Förenta staterna förklarat en nödsituation.

När den globala ekonomin krymper och epidemin sprider sig globalt, är de globala kapitalmarknaderna i orol. Den amerikanska aktiemarknaden fick ytterligare en dyster dag den 11 mars. Dow Jones industriella genomsnitt föll ytterligare 1646 poäng (en nedgång på 5.86%) till 23553.22 poäng (Dow föll ytterligare mer än 1970 poäng den 12 mars, en nedgång på mer än 8%). Dow Jones-indexet är för närvarande på en björnmarknad. Jämfört med februari-höjden har Dow hittills fallit mer än 20%.

Efter att Världshälsoorganisationen (WHO) tillkännagav COVID-19 som global pandemi tillkännager USA att alla europeiska resor, utom Storbritannien, avbryts. Även om detta bara är en nod i utvecklingen av den globala ekonomin och spridningen av pandemin, kommer detta drag utan tvekan att få nya effekter på den globala marknaden eftersom USA har det största inflytandet på globala ekonomiska och finansiella marknader. Med spridningen av COVID-19 och upptrappningen av förebyggande och kontroll i Förenta staterna, i kombination med denna avstängning av resor med Europa, kommer det utan tvekan att förvärra den globala ekonomin och orsaka en serie kedjereaktioner.

Forskare på ANBOUND Consultant tror att den framtida globala ekonomin och kapitalmarknaden kan få flera effekter.

Först känner USA ett verkligt hot från sjukdomen. Att avbryta europeiska resor kommer att störa världens kommunikation ytterligare, vilket kommer att göra att världen går ner i ett tillstånd av fragmentering och delvis ”frysning”. I de tidiga stadierna av epidemin var Kina det viktigaste offret för reseisolering i olika länder. När epidemin sprider sig över hela världen har länder börjat isolera varandra baserat på utvecklingen av epidemin. Utanför Kina har Sydkorea, Japan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, USA, Italien, Singapore, Ukraina, Nordkorea och andra länder meddelat olika nivåer av isoleringsåtgärder och reseförbud. Världen har gått ner i ett oöverträffat tillstånd av kaos skapat av ömsesidig isolering. Denna enastående isolering, bortsett från att ha en direkt och synlig inverkan på resor, handel, logistik, leveranskedja, konsumtion och andra områden, kommer också att påverka kapitalmarknadens mentalitet i hög grad. Det kan också påverka flödet av globala fonder och de finansiella marknaderna.

För det andra kan det förvärra paniken på den globala kapitalmarknaden. Den globala anpassningen av kapitalmarknaden kommer att fortsätta och den globala aktiemarknaden minskar ytterligare. Detta kommer att utlösa en ny finanskris. Det är värt att notera att efter Trumps tal fortsatte de tre stora amerikanska aktieindex-framtiderna att falla och Nasdaq-futurerna utlöste en brytare. Samtidigt sjönk europeiska aktieterminer. European Stoxx 50 index futures föll 7.3%, tyska DAX index futures föll 6.15% och brittiska FTSE 100 index futures föll 6.14%. Den 12 mars föll Asien och Stillahavsområdet aktiemarknaden över hela linjen, det australiensiska ASX200-indexet föll med mer än 7%; Nikkei 225-indexet föll med mer än 5%, Japan Topix-index föll med 5%; och det sydkoreanska KOSPI-indexet föll med mer än 4.5%.

För det tredje kommer den globala leveranskedjan att störas ytterligare och kommer att utvecklas från partiell störning till systemstörning.

Det skiljer sig från den blockerade försörjningskedjan som orsakas av att Kinas produktionsförsörjning inte var tillgänglig i tidigt stadium av epidemin. Nu har situationerna för blockader och isoleringar som världen står inför förvärrat den övergripande störningen av den globala leveranskedjan. Detta kommer att orsaka ett mycket ogynnsamt ”andra slag” för Kina - även om Kina framgångsrikt har kontrollerat Covid-19-epidemin och de flesta fabriker har återupptagit arbete och produktion. På grund av blockerade internationella marknadskrav, blockerad logistik och blockerade internationella företag och resor har den globala leveranskedjan emellertid helt avbrutits utanför Kina. Det kommer att resultera i olevererade produkter som tillverkas i Kina, osålda produkter och osamlade pengar.

För det fjärde kommer den globala ekonomin att dras ytterligare ned och de stora ländernas globala ekonomiska och ekonomiska förväntningar kommer oundvikligen att möta justeringar nedåt. OECD har nyligen sänkt sina förväntningar på global tillväxt. Förutsatt att pandemin kontrolleras på nuvarande nivå, kan BNP-tillväxten i världen bara uppgå till 2.4%. Om pandemin fortsätter att expandera kommer den globala BNP-tillväxten att sakta till 1.5% 2020. Institute of International Finance (IIF) gav också ut en varning tidigare och förutspådde att den globala ekonomiska tillväxten 2020 kan vara nära 1%, långt lägre än tillväxten på 2.6% 2019, den lägsta tillväxttakten sedan finanskrisen. Enligt UBS uppskattningar förväntas den globala tillväxttakten före utbrottet av Covid-19 bli 4% och är 2.8% innan OPEC + -konferenssamtalet kollapsade. Med lanseringen av "globala pandemic" -stövlarna förväntar sig UBS att den globala tillväxttakten sjunker till 2.3% år 2020, och ekonomierna i de åtta länderna kommer att hamna i lågkonjunktur. Uppenbarligen, med upptrappningen av global epidemisk förebyggande, kontroll och isolering av olika länder, kommer påverkan på den globala ekonomin att öka och den negativa inverkan på Kinas ekonomi blir allvarligare.

Slutlig analys slutsats

COVID-19-utbrottet har blivit en global pandemi. Många länder har reagerat starkt på detta, vilket objektivt ledde till fragmenteringen av den globala marknaden och också har fryst upp den lokala ekonomin. Den globala ekonomin och de finansiella marknaderna kommer att möta betydande nedjusteringar. En global finansiell kris annorlunda än den 2008 har nu kommit.

Han juni är partner, direktör och seniorforskare för Kinas makroekonomiska forskningsteam. Hans forskningsområde täcker Kinas makroekonomi, energibransch och offentlig politik.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, coronavirus, EU, Yttrande, US

Kommentarer är stängda.