#Brextension - UK Freight Transport Association uppmanar regeringen att begära en förlängning av Storbritanniens övergångsperiod

| Mars 25, 2020

De utmaningar som COVID-19-viruset medför kommer att göra ett effektivt genomförande av all ny lagstiftning omöjligt på kort sikt, säger FTA, affärsgruppen som företräder logistikbranschen. Som ett resultat av detta ansöker industrin regeringen snarast att försöka förlänga den nuvarande övergångsperioden för att lämna Europeiska unionen, samt att avbryta annan planerad inhemsk lagstiftning som kommer att påverka logistiksektorn.

"Det här handlar inte om de relativa fördelarna med Brexit eller några handelsarrangemang som vår bransch kommer att behöva anta", förklarar Elizabeth de Jong, policychef på FTA. ”Detta är rent och enkelt så att de företag som har till uppgift att hålla Storbritanniens leveranskedja intakta kan koncentrera sig på de allvarliga frågor som COVID-19-pandemin lägger ut på branschen.

”Logistik står inför enastående utmaningar, både när det gäller att hålla den brittiska ekonomin levererad med alla varor den behöver för att fungera, liksom att hantera den ökade störningen i bemanningsnivåer som orsakas av sjukdom och självisolering och oro över deras livskraft företag. Vår första prioritering är alltid att leverera för våra kunder, och det finns helt enkelt inte tillräckligt med kapacitet för att planera de stora strukturella förändringarna som krävs för att genomföra en framgångsrik avresa från EU, såväl som otaliga andra planerade lagförändringar i horisonten, som liksom att hantera enastående tryck orsakad av COVID-19.

Förutom att begära en förlängning av Brexit-övergångsperioden, FTA ber också ministrar överväga att avbryta genomförandet av annan lagstiftning som kommer att påverka logistikoperatörer på kort sikt. Detta inkluderar utvidgningen av den Londonbredda lågutsläppszonen för HGV: er och London Direct Vision Standard som kommer att träda i kraft från oktober i år, liksom starten av andra rena luftzoner runt om i landet, i områden inklusive Birmingham och Leeds.

”All denna nya lagstiftning och nya handelsarrangemang kräver noggrann planering och genomförande under normala omständigheter. Men det är uppenbart att de skulle göra stora förändringar i vår sektor i en tid då vi är helt engagerade i att övervinna de utmaningar som COVID-19 innebär, fortsätter fru de Jong. ”Förutom de administrativa, praktiska och ekonomiska svårigheter som vår sektor upplever kommer pandemin utan tvekan att ha en betydande inverkan på leveranser av ny utrustning, teknik och fordon under de kommande månaderna, liksom branschens förmåga att rekrytera och utbilda ny personal . Lägg till utmaningen att anpassa sig till nya handelsarrangemang med EU - som ännu inte ska formaliseras - och situationen sätter logistik under enorma och onödiga påtryckningar.

”Logistik är en flexibel industri, men en sådan betydande förändring kan inte ske över en natt, och det finns helt enkelt inte kapacitet för planering och leverans av ny lagstiftning för närvarande inom systemet. COVID-19 har skapat en nödsituation en gång i livet som kräver hela sektorns fulla uppmärksamhet - att lägga till en mängd ny lagstiftning skulle sätta oöverträffat, onödigt tryck på en leveranskedja som redan är sträckt. Vår bransch behöver statens stöd och inte brytas av den. ”

Effektiv logistik är avgörande för att behålla Storbritanniens handel, och direkt påverkar mer än sju miljoner anställda vid tillverkning, försäljning och flytt av varor. Med Brexit, ny teknik och andra störande krafter som driver förändringar i hur varor rör sig över gränserna och genom leveranskedjan har logistik aldrig varit viktigare för UK Abp. FTA är en av de största affärsgrupperna i Storbritannien, som stöder, formar och står upp för säker och effektiv logistik. Vi är den enda affärsgruppen i Storbritannien som representerar all logistik, med medlemmar från väg-, järnvägs-, sjö- och luftindustrin samt köpare av godstjänster som detaljhandlare och tillverkare vars företag är beroende av en effektiv rörelse av varor .

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, EU, UK

Kommentarer är stängda.