Kommissionen godkänner det tyska direktstödssystemet för att stödja företag som drabbats av #Coronavirus-utbrott

| Mars 25, 2020

Europeiska kommissionen har funnit att ett tyskt system för att stödja företag som drabbats av utbrottet av coronavirus överensstämmer med EU: s statsstödregler. Programmet godkändes under Statligt stöd Tillfälligt ramverk för att stödja ekonomin i samband med COVID-19-utbrottet antogs av kommissionen den 19 mars 2020.

Tyskland anmälde till kommissionen ett system för företag som drabbades av koronavirusutbrottet under Tillfälligt ramverk. Systemet, som kallas "Bundesregelung Kleinbeihilfen 2020", syftar till att avhjälpa de svårigheter som företagen står inför och hjälpa till att se till att de störningar som orsakas av koronavirusutbrottet inte undergräver deras livskraft. Stödet har form av direkta bidrag, återbetalningsförskott eller skatte- och betalningsfördelar.

Kommissionen fann att systemet är i linje med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet överskrider stödet inte 120,000 100,000 euro per företag som är verksamt inom fiskeri- och vattenbrukssektorn och 800,000 XNUMX euro per företag som är verksamt inom primärproduktionen av jordbruksprodukter. För alla andra företag som drabbas av utbrottet av coronavirus överskrider inte XNUMX XNUMX euro per företag.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden kommer att bidra till att hantera de ekonomiska effekterna av koronviruset i Tyskland. Det är nödvändigt, lämpligt och proportionerligt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen.

På denna grundval godkände kommissionen åtgärderna enligt EU: s regler för statligt stöd. Verkställande direktör Margrethe Vestager, ansvarig för konkurrenspolitiken, sa: ”I dag godkände vi ett tyskt system som hjälper företag som drabbats av koronavirusutbrottet genom direkta bidrag, återbetalningsförskott eller skatte- och betalningsfördelar. Med detta tyska system, som vi idag har godkänt inom ramen för det nya tillfälliga ramverket för statligt stöd, fortsätter vi att arbeta med medlemsstaterna för att säkerställa ett snabbt stöd till ekonomin genom dessa svåra tider. ”

Det fullständiga pressmeddelandet är tillgängligt nätet.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, coronavirus, EU, Europeiska kommissionen, Tyskland, Hälsa

Kommentarer är stängda.