#Coronavirus - Storbritanniens parlament kommer att stängas i minst fyra veckor

| Mars 25, 2020
Storbritanniens parlament är avsett att avbryta sammanträdet i minst fyra veckor från och med idag (25 mars) som en del av regeringens ansträngningar för att bromsa spridningen av coronavirus, skriver Kylie MacLellan.

Parlamentet skulle stänga en tre veckors påskresa från och med den 31 mars, men i ett förslag på onsdagens orderdokument föreslås det att det börjar en vecka för tidigt, eftersom det rädsla att politiker och personal riskeras genom att fortsätta arbeta där.

Det hade redan stängts för besökare och minskat antalet lagstiftare som tillåtits i kammaren House of Commons för att låta dem sitta mer utrymme i enlighet med vägledning om social distans.

House of Commons talare Lindsay Hoyle sade också på måndag att alla röster som ägde rum skulle anpassas för att undvika den vanliga processen som kan se hundratals lagstiftare trampas in i ett smalt rum tillsammans när de räknas igenom.

Förslaget, framlagt av House of Commons-ledaren Jacob Rees-Mogg, säger: "Att detta kammare, när det stiger i dag, kommer att skjutas upp tills tisdagen den 21 april 2020."

Bostadsminister Robert Jenrick sa att medan de flesta lagstiftare ville att parlamentet skulle fortsätta att sitta för att granska regeringen, var det också viktigt att skydda personalen som arbetar där.

"Jag är säker på att parlamentet kommer att återvända efter påskhelgen och jag tror att det är verkligen viktigt, hur djup och allvarlig denna kris än är, att parlamentet i någon form fortsätter att fungera," sade han till BBC TV.

Övre kammaren, House of Lords, förväntas godkänna nödlagstiftningen på onsdag som ger myndigheterna svepande makter för att ta itu med det växande koronavirusutbrottet.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, coronavirus, Hälsa, UK

Kommentarer är stängda.