4.1 miljarder euro kan fortfarande mobiliseras i EU: s budget för att hantera krisen #Coronavirus

| Mars 25, 2020

Före Europaparlamentets omröstning om de första koronavirusåtgärderna under den extraordinära plenarsessionen den 26 mars föreslog Siegfried Muresan, ledamot av Europeiska folkpartiet (EPP) och vice ordförande för PPE-gruppen, ansvarig för EU: s budget, att mobilisera ytterligare 4.1 miljarder euro i EU: s budget.

”Oöverträffade tider kräver aldrig tidigare skådade åtgärder. PPE stöder fullt ut Europeiska kommissionens föreslagna åtgärder och kommer att driva för att de snabbt kommer att antas som en angelägen fråga i kammaren. Detta innebär att gruppen inte kommer att lägga fram några ändringar och kommer att avvisa sådana förändringar som kommer från någon annan politisk grupp.

”Medan europeiska och nationella åtgärder börjar ta form, kan och måste vi göra mer för att hjälpa våra medborgare, rädda våra ekonomier eller skydda vår union. Tills situationen har stabiliserats och vi har mer förutsägbarhet om effekterna av den nuvarande krisen måste EU-kommissionen intensifiera sina ansträngningar för att föreslå ytterligare EU-initiativ för att lindra krisen.

”EU-budgeten är en del av lösningen på denna kris och måste användas till fullo för att stödja våra medborgare. Dessutom finns 4.1 miljarder euro för närvarande tillgängligt 2020 enligt EU: s budgetbestämmelser om flexibilitet. Dessa resurser kan antingen användas individuellt av medlemsstaterna i mindre skala eller samlas på EU-nivå så att mer görs för alla. Erfarenheten har lärt oss än när vi drar våra resurser och agerar tillsammans, vi är en oslagbar kraft. Det är dags att tänka på våra framgångar och agera igen som en.

"Som alltid är EPP-gruppen redo att snabbt anta alla kommande initiativ så att hjälp kommer till alla i nöd."

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, coronavirus, EU, Europaparlamentet, Hälsa, UK EPP

Kommentarer är stängda.