#EAPM - EU-länder som är värst drabbade av "lockdowns", medan konferensexperter vill ha mer diagnostik

| Mars 25, 2020

Med tanke på omständigheterna där vi alla befinner oss, och den efterföljande sociala distans, självisolerande och oundvikliga avbrytandet av händelser, var EAPM: s virtuella konferens i går (24 mars) en otrolig framgång, skriver Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Inte färre än 18 ledamöter var bland de hundratals intressentdelegater som ställde in och bidrog. Tre av de 18 suppleanterna höll tal under de mycket informativa sessionerna.

Det var en maratonkonferens, tar plats genom Hela dag, och också inblandade var EMA-representanter, plus talare från Europeiska kommissionens DG SANTE, DG Connect och GD Research.

Ursprungligen planerad att hållas 'lever' i den belgiska huvudstaden i Bryssel, omarbetades det på grund av COVID-19-krisen so händelsen kunde ändå ta placera online.

A sträva efter intressenter och experter kom tillsammans för nyckeln "samla", vilket var berättigad 'Definiera sjukvårdens ekosystem för att bestämma värde '. Det var EAPM: s 8: e årliga konferens och var i år som hålls under EU: s ordförandeskap i Kroatien.

Hur det gick…

De som stämde in i de livliga och interaktiva sessionerna representerade flera intressenters natur som har alltid känne alliansen sedan dess formation - till exempel patienter, forskare, kliniker, forskare, beslutsfattare, nationella representanter, journalister och mer.

En av de viktigaste aspekterna kring inbjudan från patienthögtalare var att främja vårt konsekventa mål att behålla personen i personlig medicin, Liksom till säkerställa that resultatet av varje session var inkluderande, och representerade delat beslutsfattande.

Alliansen vill ta tillfället i akt tacka alla av vår högtalare, inte minst dessa läkare och kliniker som tog tid från upptagen sjukhus plikter att tala under relevanta sessioner. Hur gör dom det? Vi är alla i vördnad...

Varje session var så interaktiv som möjligt och såg paneldeltagare ställde en nyckelfråga i starten. Detta följdes av en undersökning av "deltagare" senare.

Till exempel - en fråga var "Hur ska EU stödja medlemsländerna i kampen mot COVID-19?'

Alternativen var "ekonomiskt", omfördelning av medicinskt krav "," fastställande och säkerställande av riktlinjer följs "," omfördelning av medicinsk personal "och" se till att viktiga mediciner och diagnostik utvecklas. "

Spoiler varning: Den senare kom ut på topp med 43%.

Frågas under konferensen om EU följer Amerika genom att ge föräldraledighet för potentiella coronavirusläkemedel, de Europeiska kommissionen's Kaja Kantorska sade, "vi skiljer oss mycket".

För att vara rättvis, med några regulatorer Uppskattning av staten den där cirka 40–60% of medborgare kan smittas, detta ger upphov till frågan om det kvalificerar det som en "sällsynt" sjukdom. Hmm.

Under konferensen, tidigare GD SANTE-tjänsteman (han är fortfarande rådgivare) Antoni Montserrat hittade ett ögonblick att påpeka att some länder skärmar spädbarn för bara två medfödda sjukdomar, medan andra letar efter upp till 42.

En vanlig på EAPM-evenemang, Antoni efterlyste en gemensam europeisk ram för screeningen av nyfödds.

So många med Esport saker händer i Europa och vidare för tillfället att vi, förutom ovanstående, inte kommer att ge för mycket detalj om händelsen här, idag. Men du kan vara säker på det en rapport kommer att följa i nära framtid…

Bortom konferensen ...

Europas ledare är tydligen redan ute efter den nuvarande krisen och kommer att "börja förbereda de åtgärder som krävs för att återgå till en normal funktion i våra samhällen och till en hållbar tillväxt, dra alla lärdomar från krisen".

Detta är enligt ett utkast "gemensamt uttalande”Som är inställd avtalas under an överhängande videokonferens.

"Detta kommer att kräva en exitstrategi, en omfattande återhämtningsplan och enastående investering," lägger till uttalandet, rapporter Politico.

Att fortsätta: "I detta syfte uppmanar vi kommissionen att inleda arbetet med ett förslag till en färdplan för återhämtning åtföljd av en handlingsplan" by "medlemmarna i Europeiska rådet".

I slutändan kan detta innebära inställningen of "ett riktigt europeiskt krishanteringscenter" som "tiden har kommit att inrätta ett mer ambitiöst och omfattande krishanteringssystem inom EU".

"Than brådskande är för närvarande på att bekämpa Coronavirus-pandemin och dess omedelbara konsekvenser," utkastet läser. Exakt, och as om de inte't upptagen nog, va? Ändå skulle detta vara en välkommen åtgärd.

Samtidigt fortsätter utkastet: "Vi uppmanar medlemsländerna, tillsammans med den höga representanten och kommissionen, att ytterligare öka sina ansträngningar för att se till att EU-medborgare som är strandsatta i tredje länder som vill åka hem kan göra det. "

Testar, testar ...

Att testa eller inte testa? Det är frågan. Och även om du tycker att testning är det absoluta svaret, är tillgången till det överallt just nu. Europas hälsoombud i Europa, och vissa medborgare blir griniga.

Sinfekterade människor kan sprida viruset innan symptomen visar, fler och fler européer vill testas. Men detta är minst sagt svårt.

Jean-Francois Delfraissy, sidbosatt i den franska vetenskapliga Coronavirus-kommittén, anser att massiv testning är nödvändig. Som det står, de flesta EU länder riktar sig till de svåraste fallen för testning, eftersom resurser är knappa.

Det har föreslagits att en lösning kan ligga på att utveckla antikroppstester som kan upptäcka om människor har smittats. Falska negativ är en distinkt möjlighet, men det kan vara praktiskt att veta hur många människor det är var faktiskt smittade, även om de inte gjorde det't har symtom.

Samtidigt är WHO det arbetar med labb till ta reda på om de smittade som kommer ut ur den i andra änden relativt oskadda är sedan skyddade mot viruset,.

Richard Pebody, den WHO Europe Team leder för patienter med högt hot, säger att sådant kunskap skulle gåva oss med kunskap om andelen av befolkningen som är symptomatisk och i förlängningen vilken andel som är smittad.

Teorin är att vi kunde då förstå epidemins framtida förlopp i olika populationer. "Vi har tillflyktsort'Jag har det ännu, men vi'kommer mycket nära,”Sa Pebody.

Mer negativt, some hälsa experter, men tror vi har redan missat båten för testning.

"Vi kommer inte få den sjukdomen ur världen längre," sade Mika Salminen, vem är chef för hälsa vid Finlands nationella institut för hälsa och välfärd.

Säger Salminen han förstårands människor's önskan för att prövas, men de som kan rida ut viruset hemma vann'inte dra nytta av det.

"Testet är inte ett botemedel,”Påminde han oss alla.

Ändå, leverantörer ökar produktion, även om vissa når kapacitet och det finns liten aning om hur lång tid det skulle ta att öka den. Testtider, verkligen ...

Nedsänkningen av låsningar

Det verkar som de flesta i Italien, Spanien och Frankrike stödja de sociala avståndsåtgärder som används i sina länder för att bromsa virusets spridning.

Som det står så är dessa de tre europeiska länder som drabbats hårdast av pandemin i termer av dödlighet och undersökningar har visat att medborgarna är det mer bekymrad över virusets påverkan på folkhälsan än de handlar om ekonomin (lyssnar du Donald Trump?).

Otroliga 90% of de i Italien stödja strikta sociala distansåtgärder, med 88% av de i Spanien som stöd government regler. Frankrike var bara en touch bakom med 87%. Dessa är enorma siffror till förmån.

Test och fel?

WHO har sagt att sgalleria, icke-randomized studier av läkemedel som kan fungera mot coronavirus "kommer inte att ge oss de svar vi behöver".

Organisationen hävdar att usjunga otestade läkemedel utan rätt bevis kunde "väcka falskt hopp" och påverkan på leveranser av viktiga läkemedel.

Samtidigt är fyra droger som kan fungera mot COVID-19 nu involverade i ett nyligen påbörjat test i Frankrike.

Ingår är remdesivir; en kombination av lopinavir med ritonavir; och en annan kombination av lopinavir, ritonavir och interferon beta. Försöket kommer att innehålla 3,200 XNUMX koronaviruspatienter från Belgien, Nederländerna, luxemburg, UK, Tyskland, Frankrike och Spanien.

Tack igen till alla som talade på och gick med i vår virtuella konferens. Se till att leta efter den kommande rapporten.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, coronavirus, EU, Europeiska alliansen för personifierade Medicine, Hälsa, Personifierade medicin

Kommentarer är stängda.