Länder får inte slösa chansen att kontrollera #Coronavirus - #WHO

| Mars 26, 2020
Länder som har spärrat sina befolkningar för att förhindra spridning av coronavirus måste lägga premie på att hitta nya fall och göra allt de kan för att "undertrycka och kontrollera" viruset, sade Världshälsoorganisationen onsdag (25 mars), skriva John Revill och Stephanie Nebehay.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO: s generaldirektör, sa att USA: s president Donald Trump hade visat "politiskt engagemang" och "ledarskap" för att bekämpa den växande epidemin i USA.

WHO varnade på tisdag att Förenta staterna skulle kunna bli den globala episoden av pandemin, eftersom Indien tillkännagav en full 24-timmars, landsomfattande lockdown i världens näst mest befolkade land.

Tedros berättade också på en nyhetskonferens och berömde också det ”svåra men kloka beslutet” som fattades på tisdagen om att skjuta upp de olympiska spelen i Tokyo 2020 och sade att det syftade till att skydda idrottarnas och åskådarnas hälsa.

Han sa dock att vissa länder hade slösat bort tid på att samla resurser för att bekämpa utbrottet, dock.

"Vi har sagt till världen att möjlighetsfönstret minskar och att handlingen faktiskt var för mer än en månad sedan, för två månader sedan," sade Tedros.

”Men vi tror fortfarande att det finns möjligheter. Jag tror att vi förstörde det första möjlighetsfönstret. Detta är en andra möjlighet som vi inte borde slösa och göra allt för att undertrycka och kontrollera detta virus. ”

WHO: s tjänstemän varnade återigen världen inför en "betydande brist" av personlig skyddsutrustning för hälsoarbetare, särskilt masker, handskar, klänningar och ansiktssköldar.

Tedros var på grund av att söka stöd för att öka produktion och finansiering från gruppen av 20 ledare som håller ett toppmöte på torsdag, sade tjänstemännen.

New Yorks guvernör sade på onsdagen att det fanns tentativa tecken på att restriktioner bromsade spridningen av coronaviruset i hans tillstånd, även om dess situation förblev svår, medan krisen fördjupades i hårt drabbade New Orleans och andra delar av USA.

Tedros, frågade om Trumps hantering av krisen, sa att den kräver politiskt ledarskap.

”Och det är precis vad han gör, vilket vi uppskattar. För att bekämpa denna pandemi behöver politiskt engagemang och engagemang på högsta möjliga nivå.

"Men inte bara hela regeringsstrategin, utan de andra (saker) som att utvidga tester och de andra rekommendationerna vi gör är också i spel, och han tar det på allvar och det är vad vi ser," tillade han.

Om Indien sade Tedros: ”Indien har kapacitet, och det är mycket viktigt och bra att se att Indien vidtar tidiga åtgärder. Detta hjälper dig att undertrycka och kontrollera det så snart som möjligt innan det blir allvarligt.

"Så det är väldigt viktigt, som det som händer nu i Indien, som vi verkligen berömmer att skära det från knoppen, när du bara har 606 fall."

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, coronavirus, EU, Hälsa, VÄRLDSHÄLSOORGANISATIONEN

Kommentarer är stängda.