Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

# COVID-19 - Hur man bygger elastiska hälsosystem efter effekterna av #Coronavirus

DELA MED SIG:

publicerade

on

I samarbete med European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) diskuterade FutureProofing Healthcare-experter från Europa och APAC idag (8 maj) hur hälsosystem kan reagera på och agera efter coronavirus-pandemin, och det har beslutats, enhälligt och resolut, det finns ett definitivt behov av åtgärder, skriver EAPM verkställande direktör Denis Horgan.

Full rapport på evenemanget kommer nästa vecka.

Ur ett perspektiv av hälsosystemets beredskap och motståndskraft ansågs det att internationellt samarbete var avgörande för att reagera på krisen och återhämta sig, men paneldeltagarna ansåg att det ofta var svårt att etablera samarbete och upprätthålla det i det tidiga svaret på en kris, vilket uppenbarligen hade varit fallet med coronaviruset.

Krisen har fört med sig en grundläggande förändring av värderingar till världen, vilket sätter ny press på idén om att upprätthålla mänskliga förbindelser, tätare band och djupare omsorg. De FutureProofing HealthcarExperterna visade på en förståelse för denna nya situation ur regeringarnas perspektiv, som nu måste hitta en balans mellan strikta allmänna åtgärder för att skydda folkhälsan och införlivande av flexibilitet för individuella situationer, när det gäller barnomsorg, mentalvård och pågående vård för andra hälsoproblem.

När det gäller datas roll och den roll den spelar för att säkerställa digital hälsa, ansåg gruppen att tillämpningen av data och införandet av digital hälsoteknik skulle kunna säkerställa mer motståndskraftiga system i framtiden, medan snabbare införande av nya lösningar inom svar på en betydande utmaning, som att möjliggöra nära samarbete mellan stora teknikföretag och regeringar, kan främja återhämtningen från denna kris i användningen av hälsodata och digital hälsoteknik. Ett ömsesidigt intresse av att ta sig an en stor utmaning som t.ex Covid-19 borde i framtiden hjärtligt uppmuntras, kändes det.

Hälso data, som täcker information om individers symtom, hälsotillstånd och svar på behandling, och andra data, inklusive saker som lokaliseringstjänster, personliga nätverk, attityder och beteenden, ansågs båda vara betydande bidragande faktorer till framtida attityder till sådana kriser. Ur ett mänskligt perspektiv verkar det som att COVID-19 har drabbat mänskligheten vid exakt den punkt där beslut måste fattas för samordning och har avslöjat ett behov av internationell anslutning.

Och de praktiska tillämpningarna av lockdown har fått oss alla att sakna gemytlighet, ett "normalt" liv. Pandemin är en brådskande uppmaning till nationell och personlig återuppfinning och återbalansering. När allt kommer omkring, efter Black Death kom Renässans, var det inte så? Framför allt från panelens experter var nyckeluppmaningen behovet av åtgärder. Internationellt samarbete är väsentligt för att reagera på krisen och återhämta den hävdades, men det kan vara svårt att etablera samarbete och upprätthålla det i ett tidigt svar på en kris.

Annons

En bättre tillämpning av riktade insatser för att skydda folkhälsan ansågs vara väsentlig, och en bättre förståelse för individuella omständigheter skulle kunna leda till en folkhälsostrategi som får färre oavsiktliga konsekvenser. Dessutom kan skillnaden mellan hälsodata, som täcker information om saker som individers symtom, hälsostatus, svar på behandling, etc, och annan data, inklusive saker som platstjänster, personliga nätverk, attityder och beteenden innebära en bättre uppfattning om hur för att anpassa reaktionen på krisen, hävdade experterna.

Nyckelhögtalare ingår Jeremy Lim (National University of Singapore), Mary Harney, tidigare irländsk hälsominister, Stanimir Hasurdijev (Bulgariens nationella patientorganisation),  Brigitte Nolet, General manager Belgien, Roche; Shanghais hälsodirektör Chunlin Jin och tidigare chef för WHO:s forskningspolitik och gästprofessor vid Lee Kuan Yew School of Public Policy Tikki Pangestu, som alla talade om lärdomarna om sjukvårdens beredskapsmotståndskraft.

Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan var också närvarande, som medordförande, och Copenhagen Institute of Futures Studies Futurist Bogi Eliasen, Genomics England Tidigare Chief Commercial Officer Joanne Hackett, Crohns & Colitis Australiens VD Leanne Raven och Indien chef för den globala hälsoorganisationen Access Health International Krishna Reddy Nallamalla var alla också närvarande och diskuterade data och den digitala hälsans roll. Områdeschef för Roche APAC Rachel Frizberg var också närvarande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend