Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Bortförandet av västerländsk frihet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Silvia Romano (avbildad), den italienska frivilligorganisationen som tillbringade 18 månader i fångenskap i Somalia, landade på Romas flygplats i Ciampino på söndagen (10 maj), klädd från topp till tå i full islamisk dräkt. Det faktum att den 25-åriga kvinnan - som bortfördes i november 2018 av Al-Shabab-terrorister i Kenya, där hon arbetade på uppdrag av den italienska välgörenheten, Afrika Milele, på ett lokalt barnhem - återvände hem i en hijab är orsak till oro, inte ett uttryck för religionsfrihet, skriver Fiamma Nirenstein. 

Den radikala islamistiska världen där den kidnappade italienska flickan indoktrinerades under hennes fångenskap är motsatt till de västerländska värden som hon växte upp på. Dess mantra handlar om att placera döden på ett högre plan än livet, och att underkasta kvinnor, icke-muslimer och ”avfärdiga”. ”Jag har konverterat till islam av egen fri vilja,” sa Romano när hon stiger av sitt flygplan från Mogadishu. Detta är tveksamt. Det är mer troligt att ”Stockholmssyndromet” ligger bakom att hon blir muslim. Att hållas i fångenskap i 536 dagar av islamistiska terrorister kommer att göra det - speciellt kanske till idealistiska ungdomar från väst som reser till tredje världen för "goda syften" och lägger ut foton av sig själva omgivna av missgynnade barn på sociala medier. Romano - vars frigivning erhölls genom noggranna ansträngningar från de italienska och turkiska underrättelsetjänsterna och säkrades med en lösen på fyra miljoner euro - försvarade ändå hennes bortförare.

De behandlade henne väl, sade hon, medan de bara erkände sin problematiska praxis i förhållande till kvinnor. Det handlar om att utsätta medlemmarna i hennes kön för misshandel och tortyr; förvandla dem till sexsparande; och använda dem för att ge avkommor till ”krigare” - stolta mödrar till terroristbarn. Skyttel över skogar och grusvägar mellan Kenya och Somalia, i händerna på ett paket mordare - som al-Shabab-män säkert är - hon kanske gifte sig med en av hennes kidnappare. Om så är fallet, skulle han vara en av 7,000 9,000-XNUMX XNUMX medlemmar i organisationen vars grundläggande stadga främjar sådana straffar som lem-amputation för rån och stenning för äktenskapsbrott. Det sätter också som mål uppkomsten av global islam - en strävan som de är villiga att dö och begå massmord på.

Annons

Faktum är att Al-Shabab - som rutinmässigt rekryterar självmordsterrorister för sina uppdrag - har gjort så många grymheter att det är omöjligt att lista dem alla. Men de få följande exemplen som kommer i minnet räcker för att illustrera gruppens blodlyst. Dessa inkluderar: bombningen i oktober 2017 i Mogadishu som lämnade 500 döda; slakten av 2016-180 kenyanska soldater i januari 200 vid en militärbas i Somalia; massakern i april 2015 vid Garissa University College i Kenya, där 148 mestadels kristna studenter dödades; och attacken i september 2013 på köpcentret Westgate i Nairobi, som lämnade 67 personer döda. Det är inte klart om den italienska premiärministern Giuseppe Conte och utrikesminister Luigi Di Maio var medvetna om Romanos förändring av identitet när de åkte till flygplatsen för att hälsa henne och fira segern för hennes släpp. I alla fall borde de ha varit beredda med anmärkningar på att avvärja propagandan som den unga kvinnan sprutade, antingen frivilligt eller ur förvandlad dumhet.

Religionsfrihet bör inte vara en kappa för skadliga politiska ideologier. Som italiensk medborgare och en dotter till demokrati har Romano rätten att konvertera - en rättighet som inte skulle beviljas genom radikala islamistiska regimer. Men hon och hennes anhängare borde komma ihåg att hon räddades av sitt land just för att det är en fri demokrati.

Inte heller är Al-Shababs islam bara en religion som någon annan. Det tillhör "Dar al-Harb" (krigshuset), snarare än "Dar al-Islam" (fredens hus). Med andra ord, det är fienden till värderingar som Romano bör hålla kär. Både Conte och Di Maio borde då ha upprepat de värden som Romano räddades i och inte skymt sig från att fördöma de ansvariga för hennes prövning. De borde faktiskt ha meddelat att de senare inte har någon plats i Italien. Deras oförmåga att göra det visar hur västerländska ledare inte riktigt vill konfrontera terrorislam; de gillar inte ens att uttrycka orden ”islam” och ”terrorism” i samma andetag.

Annons

Som ett resultat har Romano blivit ett medel för fel meddelande. Istället för att representera frihet från radikal-islamistisk bondage är hon fortfarande ett verktyg för spridning av Al-Shabab-propaganda som kommer att klunga över hela Europa. Lektionen är att terrorism betalar, både bokstavligen i form av kontanter och bildligt som en metod. Varje leende som blinkade av en regeringsansvarig vid synen av Romano i en huvudduk lägger till ytterligare ett sår i hjärtat av västerländsk frihet.

Journalisten Fiamma Nirenstein var ledamot av det italienska parlamentet (2008-13), där hon tjänade som vice ordförande för utskottet för utrikesfrågor i kammaren. Hon tjänade i Europarådet i Strasbourg och inrättade och ordförande för utredningen för antisemitism. Hon var grundande medlem av det internationella initiativet Friends of Israel och har skrivit 13 böcker, inklusive Israel är oss (2009). För närvarande är hon stipendiat vid Jerusalem Center for Public Affairs.

De åsikter som uttrycks i den här artikeln är endast författaren och representerar inte åsikter från EU-Reporter.

Europeiska kommissionen

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 231 miljoner euro i förfinansiering till Slovenien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 231 miljoner euro till Slovenien i förfinansiering, motsvarande 13% av landets bidragstilldelning under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Sloveniens återhämtnings- och motståndskraftsplan. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Sloveniens plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få totalt 2.5 miljarder euro, bestående av 1.8 miljarder euro i bidrag och 705 miljoner euro i lån, under hela planens livstid. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU.

RRF är kärnan i NextGenerationEU som kommer att ge 800 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna. Den slovenska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Cypern

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 157 miljoner euro i förfinansiering till Cypern

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 157 miljoner euro till Cypern i förfinansiering, vilket motsvarar 13% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och resiliensfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få 1.2 miljarder euro totalt under planens livstid, med 1 miljard euro i bidrag och 200 miljoner euro i lån. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna.

Den cypriotiska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Belgien

EU: s sammanhållningspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien och Italien får 373 miljoner euro för att stödja hälso- och socialtjänster, små och medelstora företag och social integration

publicerade

on

Kommissionen har beviljat 373 miljoner euro till fem Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) operativa program (OP) i Belgien, Tyskland, Spanien och Italien för att hjälpa länderna med nödsituationer och reparationer av coronavirus inom ramen för REACT-EU. I Belgien kommer ändringen av Wallonia OP att tillhandahålla ytterligare 64.8 miljoner euro för förvärv av medicinsk utrustning för hälsovårdstjänster och innovation.

Medlen kommer att stödja små och medelstora företag i utvecklingen av e-handel, cybersäkerhet, webbplatser och onlinebutiker, samt den regionala gröna ekonomin genom energieffektivitet, miljöskydd, utveckling av smarta städer och koldioxidsnål offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, kommer 55.4 miljoner euro att stödja hälsorelaterad forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet och innovation vid universitet och andra forskningsinstitutioner samt investeringar i forskning, utveckling och innovation inom områdena klimat och hållbar utveckling. Denna ändring kommer också att ge stöd till små och medelstora företag och fonder för nystartade företag genom en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt kommer 75.7 miljoner euro att underlätta samarbete mellan små och medelstora företag och institutioner inom forskning, utveckling och innovation, och tillhandahålla investeringar och rörelsekapital för mikroföretag som drabbats av coronaviruskrisen. Dessutom kommer fonderna att möjliggöra investeringar i företagens energieffektivitet, stödja digital innovation i små och medelstora företag och förvärva digital utrustning för skolor och kulturinstitutioner. I Italien kommer det nationella OP 'Social Inclusion' att få 90 miljoner euro för att främja den sociala integrationen av människor som upplever svår materiell brist, hemlöshet eller extrem marginalisering genom tjänsterna 'Housing First' som kombinerar tillhandahållande av omedelbara bostäder med möjliggörande av social- och arbetsförmedlingstjänster .

Annons

I Spanien kommer 87 miljoner euro att läggas till ESF OP för Castilla y León för att stödja egenföretagare och arbetare som fick sina kontrakt avbrutna eller reducerade på grund av krisen. Pengarna kommer också att hjälpa hårt drabbade företag att undvika uppsägningar, särskilt inom turistsektorn. Slutligen behövs pengarna för att tillåta viktiga sociala tjänster att fortsätta på ett säkert sätt och för att säkerställa utbildningskontinuitet under hela pandemin genom att anställa ytterligare personal.

REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare 50.6 miljarder euro ytterligare finansiering (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under 2021 och 2022. Åtgärderna fokuserar på att stödja arbetsmarknadens motståndskraft, jobb, små och medelstora företag och låginkomstfamiljer, samt att sätta framtidssäker grund för de gröna och digitala övergångarna och en hållbar socioekonomisk återhämtning.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend