Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

EU lanserar en uppmaning om 10.5 miljoner euro för projekt inom #Cybersecurity

publicerade

on

Kommissionen har lanserat ett nytt samtal till ett värde av 10.5 miljoner euro genom EU Sammanlänkat Europa (CEF) -programmet, för projekt som kommer att arbeta för att stärka Europas cybersäkerhetskapacitet och samarbete mellan medlemsstaterna. I synnerhet kommer de att arbeta inom olika områden, till exempel med samordnat svar på cybersäkerhetsincidenter, cybersäkerhetscertifiering, kapacitetsuppbyggnad och institutionellt samarbete om cybersäkerhetsfrågor samt samarbete mellan den offentliga och den privata sektorn.

Kommissionär för inre marknaden Thierry Breton sa: ”Att stödja konkreta projekt inom cybersäkerhet hjälper till att främja innovativ teknik och lösningar på ett riktat sätt. Samtalet som lanseras idag kommer att bidra till att stärka vår motståndskraft mot cyberhot, i linje med våra digitala ambitioner i Europa och vår övergripande strategi som omfattar Cybersecurity Act, NIS-direktivet och Cyber ​​Blueprint-rekommendationerna. ”

Tidsfristen för sökande att lämna in sitt förslag på den 2020 CEF-telefonsamtal webbsidan är 5 november 2020 och tilldelningen av bidrag förväntas meddelas från och med maj 2021.Mer information om det nya samtalet finns tillgängligt här. Mer information om EU: s åtgärder för att stärka kapaciteten för cybersäkerhet finns i dessa Frågor, medan EU-finansierade cybersecurity-projekt kan hittas här.

Företag

Blockchain - integrera ny teknik på smarta sätt.

publicerade

on

Senaste mediarapporter föreslår att en ny lagstiftning för kryptovaluta för säkert utbyte av kryptovaluta kan införas i EU-länderna. Enligt denna nya lagstiftning, enligt de nya riktlinjerna, kommer Bitcoin och andra digitala valutor att benämnas monetära instrument över hela Europa. Detta innebär att lagligt utbyte av kryptovalutor kommer att vara mer transparent än någonsin. Dessutom sägs det att denna nya lagstiftning kommer att uppmuntra den innovation som är kopplad till krypto- och blockchainsektorn.

Ett område som letar efter ny innovation med blockchain är den gränsöverskridande penningrörelsen inom handel med flera råvaror, som är mycket komplex. Det finns ett antal intressenter, mellanhänder och banker som arbetar tillsammans för att göra affärer. Leveranskedjeavtalen är enorma i värde och inträffar mycket ofta.

”Många traditionella banker har nyligen lämnat handelsfinansieringssektorn eftersom det helt enkelt är för riskabelt för dem” säger Ali Amirliravi, VD för LGR Crypto Bank of Switzerland. ”De banker som stannar har inget incitament att optimera de ineffektiva processerna, det beror på att när företagen arbetar för att samla in all nödvändig dokumentation och tillgodose efterlevnadsbehoven, sitter bankerna tillbaka och tar ut ränta - de bryr sig faktiskt inte lång tid det tar är det handelsföretagen som måste betala extra avgifter.

Det blir ännu värre i det vi kallar ”Silk Road Countries” - områdena mellan Europa, Centralasien och Kina. Här ser du verkligen stora skillnader inom försörjningskedjorna och de måste också hantera ett stort antal olika valutor. Du har några företag som använder alla manuella, pappersbaserade processer och andra som går över till digitala - det finns ingen standardisering och det är ett verkligt problem.

Ali Amirliravis LGR Crypto Bank är medlem i Silk Road Chamber of International Commerce - en internationell förening med målet att öka handeln mellan medlemmar och stater.

"Dessa frågor beskrivs ofta vid högkvalitativa möten i handelskammaren", sade Amirliravi . ”Påverkan av min egen erfarenhet i branschen blandat med berättelser från andra intressenter tvingade mig verkligen att börja skapa end-to-end digitala system. Vi bygger ett bättre sätt att göra saker, en som är snabbare, billigare och mer transparent för alla inblandade parter. “

”Det handlar om att integrera ny teknik på smarta sätt. Ta till exempel mitt företag, LGR Crypto Bank, när det gäller penningrörelser är vi fokuserade på 3 saker: hastighet, kostnad och öppenhet. För att ta itu med dessa problem använder vi ledande tekniker som blockchain, digitala valutoroch allmän digitalisering för att optimera befintliga processer.

Det är ganska tydligt vilken inverkan ny teknik kan ha på saker som hastighet och transparens, men när jag säger att det är viktigt att integrera teknikerna på ett smart sätt är det viktigt för att du alltid måste hålla din kund i åtanke - det sista vi skulle vilja ha att göra är att införa ett system som faktiskt förvirrar våra användare och gör hans eller hennes jobb mer komplicerat. Så å ena sidan finns lösningen på dessa problem i ny teknik, men å andra sidan handlar det om att skapa en användarupplevelse som är enkel att använda och interagera med och integreras sömlöst i befintliga system. Så det är lite av en balans mellan teknik och användarupplevelse, det är där lösningen kommer att skapas.

När det gäller det bredare ämnet finansiering av försörjningskedjan är det vi ser behovet av förbättrad digitalisering och automatisering av de processer och mekanismer som finns under produktens livscykel. I handeln med flera råvaror finns det så många olika intressenter, mellanhänder, banker etc., och var och en av dem har sitt eget sätt att göra detta - det saknas en övergripande standardisering, särskilt i Silk Road Area. Bristen på standardisering leder till förvirring i efterlevnadskraven, handelsdokument, kreditbrev etc., och detta innebär förseningar och ökade kostnader för alla parter. Dessutom har vi den enorma frågan om bedrägeri, som du måste förvänta dig när du har att göra med en sådan skillnad i kvaliteten på processer och rapportering. Lösningen här är återigen att använda teknik och digitalisera och automatisera så många av dessa processer som möjligt - det borde vara målet att minska riskerna och ta mänskliga fel ur ekvationen.

Och här är det riktigt spännande med att föra digitalisering och standardisering till försörjningskedjefinansiering: inte bara kommer detta att göra affärer mycket enklare för företagen själva, den ökade transparensen och optimeringen kommer också att göra företagen mycket mer attraktiva för externa investerare . Det är en vinn-vinn för alla inblandade här. ”

Fortsätt läsa

Företag

Varför har Engies VD Jean-Pierre Clamadieu bråttom att sälja Suez?

publicerade

on

I striden för att avvärja en fientlig övertagande från den långvariga rivalen Veolia, höjer Suez insatserna. Det franska avfallshanteringsföretaget meddelade att dess strategi för att förbättra företagets ekonomiska resultat var lönar sig tidigare än väntat. Som en konsekvens kan Suez-aktieägare se fram emot 1.2 miljarder euro i exceptionell utdelning i början av 2021.

Strategin genomfördes förra året, men tidpunkten för tillkännagivandet är knappast en slump, bara några dagar efter att Engie - som innehar en andel på 30% i Suez - förkastas Veolias erbjudande att köpa ut insatsen till 15.50 € per aktie, eller totalt 2.9 miljarder euro den 17 september. Engies VD Jean-Pierre Clamadieu gjorde det helt klart att Veolias bud var för lågt och uppmanade elleverantören att höja sitt erbjudande, insistera att ”värdet av Suez är högre än grunden för dessa diskussioner”.

Avvisningen i sig kanske inte är den största nyheten. Mer intressant är vad som kan läsas mellan raderna, särskilt Clamadieus tydliga brådskande att Veolia erbjuder ett nytt bud så snart som möjligt samtidigt som man uppmanar Suez att svara med ett moterbjudande - snabbt. Engies VD betonade upprepade gånger att alla alternativa bud skulle övervägas noga, förutsatt att det kunde vara "Implementeras snabbt"och erbjöd till och med en förlängning till Veolia för ett nytt erbjudande om det behövs.

Om Engies signalering till båda anbudsgivarna att klockan tickar var otvetydig, är det bara för att tiden går ut för Clamadieu också. Genom att avvisa Veolias bud och uppmana Suez har det blivit uppenbart att Engie-ledningen hoppas kunna tvinga en affär snarare än senare. Sannerligen, efter år av förlustbringande och ständigt faller COVID-19-pandemin lämnade företaget kontant och är sannolikt den främsta drivkraften bakom Clamadieus beslut att frånta från några av Engies dotterbolag för att dra nytta av kortsiktiga ekonomiska fall.

Här ligger gnuggan - för att få ordning på Engies ekonomi verkar Clamadieu villig att göra en riskabel satsning som vilar på antagandet att ett snabbt budkrig är det bästa sättet att maximera avkastningen. Men att maximera avkastningen tar tid eftersom båda deltagarna måste ges gott om möjligheter att eskalera sina bud. Betoningen på brådskande är att sätta press på Suez att reagera inom en kort tidsperiod - Veolias erbjudande löper ut den 30 september och lämnar företaget bara några dagar till samla in pengar för ett trovärdigt moterbjudande. Med klockan som tikar snabbt kan Clamadieus satsning mycket väl slå tillbaka och tvinga honom att teckna ett avtal som ligger bakom Engies förväntningar - men en som definitivt skulle göra Veolia lycklig.

Som sådan väcker gambiten bredare frågor om Jean-Pierre Clamadieus strategi, liksom hans ledarskap. Det är viktigt att notera att Clamadieu var hyllas som en fin och diskret affärsstrateg när han blev Engie VD i februari efter en kupp i styrelsen som såg den lucklösa tidigare VD Isabelle Kocher få säcken. Men när Clamadieu avslöjar den riskfyllda kortterminismen i hans tänkande, gör han inte några tjänster, särskilt inte när det gäller hans andra ledande affärspositioner.

Ta sin roll i det franska försäkringsbolaget Axa, där han har hölls Senior Independent Director-position sedan april 2019. Försäkringsjätten står inför sin egen andel av Covid-inducerade problem efter en domstol i Paris uteslutas att företaget måste täcka en restaurangägares koronavirusrelaterade intäktsförluster. Domen skapade ett banbrytande prejudikat för företag inom gastronomisektorn, och försäkringsgivaren har nu samtal med mer än 600 anläggningar över ekonomiska avvecklingar.

Eftersom Axa potentiellt har miljontals extrabetalningar krävs en långsiktig strategi för att hålla företaget lönsamt. I sin roll som oberoende direktör och medlem i kompensations- och styrelsekommittén har Clamadieu ett betydande ansvar för att bestämma företagets inriktning, men med tanke på spel med Suez skulle Axas ledning vara berättigad att ställa frågor om hans lämplighet att tjäna som ledande roll. inom försäkring - en bransch som per definition behandlar långsiktiga bedömningar.

Dessa tuffa tider kräver en stadig hand och en grundlig långsiktig strategi. Huruvida Clamadieus spel kommer att löna sig återstår att se, men om historia är en lärdom att lära sig, förlorar alltid önskan om kortvariga stormfall till långsiktigt tänkande.

Fortsätt läsa

Aviation strategi för Europa

Single European Sky: För en mer hållbar och motståndskraftig flygtrafikledning

publicerade

on

Europeiska kommissionen är föreslår en uppgradering av regelverket för det gemensamma europeiska luftrummet som följer den europeiska gröna affären. Målet är att modernisera hanteringen av det europeiska luftrummet och skapa mer hållbara och effektiva flygvägar. Detta kan minska upp till 10% av flygutsläpp.

Förslaget kommer eftersom den kraftiga nedgången i flygtrafiken orsakad av coronaviruspandemin kräver mer motståndskraft hos vår flygtrafikledning genom att göra det lättare att anpassa trafikförmågan till efterfrågan.

Transportkommissionär Adina Vălean förklarade: ”Flygplan sicksackar ibland mellan olika luftrumsblock, vilket ökar förseningarna och förbrukat bränsle. Ett effektivt flygtrafikledningssystem innebär mer direkta rutter och mindre förbrukad energi, vilket leder till mindre utsläpp och lägre kostnader för våra flygbolag. Dagens förslag om att se över det gemensamma europeiska luftrummet kommer inte bara att minska luftfartsutsläppen med upp till 10% från en bättre hantering av flygvägar, utan också stimulera digital innovation genom att öppna marknaden för datatjänster i sektorn. Med de nya föreslagna reglerna hjälper vi vår flygsektor att gå vidare med de dubbla gröna och digitala övergångarna. ”

Att inte anpassa flygtrafikkontrollens kapacitet skulle leda till ytterligare kostnader, förseningar och koldioxidutsläpp. År 2 kostade endast förseningar EU 2019 miljarder euro och ledde till 6 miljoner ton (Mt) överskott av koldioxid. Under tiden innebär det att onödiga koldioxidutsläpp krävs att tvinga piloter att flyga i överbelastat luftrum snarare än att ta en direktflygväg, och detsamma är fallet när flygbolagen tar längre rutter för att undvika laddningszoner med högre priser.

Den europeiska gröna affären, men också ny teknisk utveckling, såsom bredare användning av drönare, har satt digitalisering och avkolning av transporter i centrum för EU: s luftfartspolitik. Att begränsa utsläppen är dock fortfarande en stor utmaning för luftfarten. Det gemensamma europeiska luftrummet banar därför väg för ett europeiskt luftrum som används optimalt och omfattar modern teknik. Det säkerställer nätverkshantering som gör det möjligt för flygrumsanvändare att flyga miljövänliga rutter. Och det tillåter digitala tjänster som inte nödvändigtvis kräver närvaro av lokal infrastruktur.

För att säkra säkra och kostnadseffektiva flygledningstjänster föreslår kommissionen åtgärder som:

  • Stärka det europeiska nätverket och dess ledning för att undvika trängsel och suboptimala flygvägar.
  • främja en europeisk marknad för datatjänster som behövs för en bättre flygtrafikledning;
  • effektivisera den ekonomiska regleringen av flygtrafiktjänster som tillhandahålls på medlemsstaternas vägnar för att stimulera ökad hållbarhet och motståndskraft, och
  • främja bättre samordning för definition, utveckling och distribution av innovativa lösningar.

Nästa steg

Det nuvarande förslaget kommer att överlämnas till rådet och parlamentet för överläggningar, vilket kommissionen hoppas kommer att slutföras utan dröjsmål.

Efter det slutgiltiga antagandet av förslaget måste genomförandeakter och delegerade akter förberedas med experter för att ta itu med mer detaljerade och tekniska frågor.

Bakgrund

Initiativet för det gemensamma europeiska luftrummet lanserades 2004 för att minska fragmenteringen av luftrummet över Europa och för att förbättra prestanda för flygtrafikledning när det gäller säkerhet, kapacitet, kostnadseffektivitet och miljö.

Ett förslag till en översyn av det gemensamma europeiska luftrummet (SES 2+) lades fram av kommissionen 2013, men förhandlingarna har stannat i rådet sedan 2015. År 2019 en grupp av kloka personer, bestående av 15 experter inom området, inrättades för att bedöma den nuvarande situationen och framtida behov för flygtrafikledning i EU, vilket resulterade i flera rekommendationer. Kommissionen ändrade sedan sin text från 2013, införde nya åtgärder och utarbetade ett separat förslag om ändring av EASA-grundförordningen. De nya förslagen åtföljs av ett arbetsdokument från presenteras här.

Mer

Frågor och svar: Single European Sky: för en effektiv och hållbar ledning av flygtrafiken

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend