Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Israel - 'Det finns en tunn linje mellan aspiration och illusion'

publicerade

on

Vi alla försöker uppmuntra ambitionen, men vi ser det också som en skyldighet att berätta för andra att de blir lurade, skriver Rabbi Menachem Margolin (bild).

Och ändå är ingen i det internationella samfundet beredd att ha denna konversation med det palestinska ledarskapet.

Vad är denna bedrägeri? Det är de ”allt eller inget” palestinska krav på fred.

Israelerna vill ha fred. Men det finns noll chans att lyckas med förhandlingar med en bar som är för hög för att Israel ska kunna acceptera.

Baren är en återgång till pre-67 gränser och 'returrätten'.

Det är dags att vara trubbig. Ingen vet bättre än Israel vad dess säkerhetsbehov är. Israel har gjort det klart att 67 gränser inte är försvarbara och skulle utgöra ett existensiellt hot mot landet och dess medborgare. Kort sagt, det kommer inte att hända.

Israel kan vara en ung stat men har ett långt minne. De som ber den att kompromissa med dess gränser och säkerhet är många av samma röster som lämnade henne på egen hand under krig när hennes behov var störst. Det kommer inte att äventyra säkerheten för löften och ord.

På "rätten att återvända" måste trubbigheten fortsätta. Palestinierna kräver inte bara en mindre israelisk stat och en palestinsk stat fri från judar, utan för upptagandet av miljoner palestinier i Israel.

Kort sagt skulle Israel helt enkelt upphöra att vara en judisk stat - världens enda. Det kommer inte att hända.

Låt oss hålla det ännu enklare: En framtida palestinsk stat kan ha lyxen av formbara gränser, Israel kan inte.

Detta är verkligheten. Palestiniernas krav är inte trovärdiga eller genomförbara. Och ändå fortsätter det internationella samfundet att betala läpptjänst för deras villfarelser.

Detta är ett pliktförbud. Vi måste riva upp den nuvarande spelboken som det internationella samfundet håller fast vid. Det är en spellista som inte har framfört utsikterna för fred med en enda millimeter. Det möjliggör palestinska stasis. Det tar bort all motivation för dem att gå framåt. Det håller dem i deras komfortzon för evig klagomål.

Trump-planen å andra sidan representerar det första verkliga försöket från alla förhandlare att förstå och sätta den israeliska säkerheten som utgångsposition och bygga därifrån. Tidigare försök har alltid gjort detta till en eftertanke.

Planen erbjuder också palestinierna en verklig väg till statsskap, som stöds av en investering på 50 miljarder i infrastruktur och statsbyggande - cirka en tredjedel, i dagens pengar - av hela Marshall-planen som gavs till 16 länder.

Palestinerna avvisade det.

Varför? Den officiella linjen är på grund av annekteringen och för att de förlorade förtroendet för Trump.

Låt oss ta annekteringen först. Tidigare, och senast i Gaza, men även inklusive återkomsten av Sinai och annat territorium, har Israel visat sin vilja att handla mark för fred så länge det kan skydda dess säkerhet. Och det finns ingen anledning att tro att detta inte skulle vara fallet igen. Bilagan representerar inte en slutlig gränsöverskridande. Det kan utgöra en möjlighet för palestinier att komma tillbaka runt bordet, även om de historiskt är motvilliga för att göra det.

Som leder oss till frågan om förtroende. Fredsprocessen hittills är en litany av misslyckande att vika på den palestinska sidan, även efter betydande och ofta smärtsamma rörelser från Israel, till exempel tillbakadragandet från territorier som vi just berört.

Deras reaktion på denna plan är mer av samma. Avslaget till Trump är samma vägran som ges till Carter, Reagan, Bush, Clinton, Obama. Samma vägran av 48, 67, 73 på 80-, 90- och OO-talet. Referensvillkoren ändras bara.

Som tar oss tillbaka dit vi började. Aspiration och villfarelse. En palestinsk stat är en ambition. 67 linjer och rätten att återvända är illusion. Bilagan är inte en slutgiltig fastställande av gränser, utan kan vara en del av förhandlingarna.


Det är dags att bli seriös. För att bli verklig. Att undvika villfarelse och möta verkligheten.

Om vi ​​inte lyckas med detta, kommer vi aldrig att få palestinierna tillbaka runt förhandlingsbordet, så att de kan fortsätta till oändligt lidande för folket som de representerar.

Och det är dags för det internationella samfundet att äntligen välja mellan de två och få saker att flytta igen.

Rabbin Menachem är ordförande för European Jewish Association, en av Europas största och mest betydelsefulla förespråksgrupper som representerar judiska samhällen över hela kontinenten. EJA är baserat i Bryssel, Belgien.

EU

Kommissionen antar ambitiösa handlingsplaner för kapitalmarknadsunionen och paketet för digitala finanser

publicerade

on

Europeiska kommissionen har antagit en ny, ambitiös handlingsplan för att öka EU: s kapitalmarknadsunion under de kommande åren. EU: s högsta prioritet idag är att se till att Europa återhämtar sig från den oöverträffade ekonomiska krisen orsakad av koronavirus. Att utveckla EU: s kapitalmarknader och säkerställa tillgång till marknadsfinansiering kommer att vara avgörande för denna uppgift. Handlingsplanen syftar till att utveckla och integrera EU: s kapitalmarknader för att säkerställa att de kan stödja en grön, inkluderande och motståndskraftig ekonomisk återhämtning genom att göra finansieringen mer tillgänglig för europeiska företag.

A pressmeddelande, tillgänglig på alla språk, a Q & A och en faktablad finns online med mer information.

Europeiska kommissionen har också antagit ett ambitiöst digitalt finanspaket för att säkerställa en konkurrenskraftig och digitalvänlig EU-finanssektor som ger konsumenter tillgång till innovativa finansiella produkter, moderna betalningar, samtidigt som konsumentskydd och finansiell stabilitet säkerställs.

Digital Finance-paketet består av:

  • En digital finansstrategi
  • Lagstiftningsförslag för en EU-ram för kryptotillgångar
  • Lagstiftningsförslag för en EU-ram för cyberresiliens
  • En betalningsstrategi för detaljhandeln, som strävar efter att uppnå ett helt integrerat EU-betalningssystem för detaljhandeln, inklusive snabbbetalningslösningar som fungerar gränsöverskridande.

A pressmeddelande på alla språk, a Q & A och en faktablad finns tillgängliga online. Följ presskonferensen med verkställande vice ordförande Dombrovskis den EbS.

Fortsätt läsa

Kina

Huawei-chef: Världen behöver ett öppet synsätt på vetenskaplig forskning

publicerade

on

Vid webinaret för Peking-baserad forskning och vetenskap bifogas från Europa och från EU kom jag med följande kommentar om forskningssamarbetet i Europa: ”Nationalisering av vetenskaplig verksamhet - land för land - är inte vad världen behöver vid den här gången," skriver Abraham Liu.

Här är anledningen

Händelserna kring COVID-19 har gett oss alla tid att reflektera över många olika frågor - vissa är av mikro- eller personlig skala - andra har en större makroekonomisk dimension.

Men när världen börjar med att hitta ett vaccin för COVID-19, finns det en tydlig gryning för oss alla att reflektera över.

Forskning, utbildning, privata och offentliga organ från hela världen måste samarbeta om grundläggande och tillämpad forskning. Utan intensivt internationellt engagemang och samarbete kommer samhället inte att kunna dra nytta av nya innovativa produkter och tjänster. Regeringar och den privata sektorn måste väsentligt investera i grundläggande vetenskaplig forskning om morgondagens nya produkter kommer att levereras till den globala marknaden.

Innovationsprocessen får inte begränsas till något företag eller något land. Vetenskaplig excellens som arbetar tillsammans över gränserna kan skapa nya produkter som hanterar viktiga socioekonomiska utmaningar i världen idag. Det är därför så många forskningsgrupper med flera jurisdiktioner över hela världen arbetar med ett vaccin för COVID-19.

Samma princip - nämligen behovet av internationellt engagemang och samarbete - gäller för IKT-sektorn och förmågan att föra nya tekniska innovationer till marknaden.

Huawei är ett av de mest innovativa företagen i världen.

Under EU: s industriella resultattavla för forskning och utveckling 2019 ligger Huawei på femte plats i världen när det gäller de nivåer av finansiella investeringar som företaget gör inom FoU-områden. Detta visar att Europeiska kommissionen har undersökt 2,500 företag i världen som investerar minst 30 miljoner euro i FoU per år. Vi:

  • run 23 forskningscentra i 12 länder i Europa.
  • Håll 240 + avtal om teknikpartnerskap med forskningsinstitut i Europa.
  • Samarbeta med över 150 Europeiska universitet om forskning.
  • Använda 2,400 forskare och forskare i Europa.
  • Invest 15% av våra globala intäkter till forskning varje år och denna investeringsnivå kommer att öka.

Internationellt samarbete är kärnan i Huawei affärsmodell när det gäller vår forskningsverksamhet.

Europa är hem för 25% av alla globala FoU-investeringar. En tredjedel av alla vetenskapliga publikationer som granskas i världen idag kommer från europeiska forskare. Europa är hem för de bästa forskarna i världen. Och det är därför så mycket av Huawei-investeringar på forskningssidan är baserade i Europa.

Huawei har deltagit i 44 samarbetsprojekt under både FP7 och under Horizon 2020. Vi har bedrivit forskning som täcker till exempel 5G, cloud och enhetstekniker och byggandet av IKT-plattformar som kommer att leverera framtidens smarta städer. Så Huawei har ett starkt inbäddat avtryck på forskning i Europa, och detta är fallet under många år framöver. Faktum är att Huaweis första forskningsanläggning öppnades i Sverige 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - nästa EU-instrument för forskning, innovation och vetenskap 2021-2027 kommer att spela en central roll för att uppnå EU-institutionernas politiska agenda. Detta inkluderar att stärka EU: s industriella strategier, uppfylla EU: s gröna affär och hantera FN: s hållbarhetsmål.

Huawei kan positivt stödja genomförandet av denna nya spännande EU-politiska agenda.

”Nationalisering” eller ”avdelning” av vetenskaplig och forskningsaktivitet - land för land - är inte vad världen behöver idag. Den offentliga, privata, utbildnings- och statliga sektorn måste ta ett öppet synsätt på vetenskapligt engagemang. Detta kommer att säkerställa att de viktigaste globala utmaningarna som världen står inför idag kan hanteras positivt för hela mänskligheten.

Ytterligare läsning

Download


Ansvarsfriskrivning: Alla åsikter och / eller åsikter e

Fortsätt läsa

Kina

Tankar om Japan efter utrikespolitiken

publicerade

on

Efter mer än sju år av stadigt styre, Shinzo Abe (avbildad) avgång som Japans premiärminister har återigen satt landets utrikespolitik i världens rampljuset. Med det liberala demokratiska partiet (LDP) som tävlar om valet av ny partiledare och senare, nationens premiärminister, har flera möjliga kandidater kommit fram. Bortsett från den ambitiösa Shigeru Ishiba som försökte utmana Abe för partiets ledning i det förflutna, förväntas andra som Yoshihide Suga (nuvarande regeringssekreterare) och Fumio Kishida stå som utmanare för den högsta posten inom LDP såväl som regering.

För det första har uppfattningen om Kina inom den japanska allmänheten och LDP varit på en låg nivå redan innan COVID-19-pandemin drabbade Japan. Enligt Pew Research Center Global Attitudes-undersökning i slutet av 2019, så mycket som 85% av den japanska allmänheten betraktade Kina negativt - en siffra som satte Japan som det land som hade den mest negativa synen på Kina bland de 32 länder som undersökts det året. Ännu viktigare, en sådan undersökning genomfördes månader före de tre händelserna: spridningen av COVID-19-pandemin, antagandet av Hongkongs säkerhetslag och den fortsatta tvisten mellan Senkaku (eller Diaoyu) öarna. Med alla dessa tre frågor som involverar Kina samtidigt, kommer det att vara utmanande att förvänta sig att den japanska allmänheten kommer att ha en mer positiv syn på Peking i år.

Rivaliteten mellan USA och Kina idag har också gått in i okända vatten där militär konflikt inte längre är en avlägsen dröm för många. Med tanke på de etablerade relationerna med både USA och Kina är en sådan utmaning fortfarande den svåraste för Abes efterträdare att kämpa med. Å ena sidan måste Tokyo skydda sina nära handelsförbindelser med Kina, medan å andra sidan den förstnämnda måste vara beroende av sin säkerhetsallians med USA för att skydda både nationell och regional säkerhet mot hypotetiska hot (inklusive Kina). Som rapporterats av Kyodo News i juli förra året var Suga själv medveten om ett sådant dilemma som en mellanmakt och insåg till och med att maktbalansstrategin kanske inte passar längre med tanke på det nuvarande fritt fallförhållandet mellan Washington och Peking. Istället varnade Suga om möjligheten i sidospår med en av de två makterna som det eventuella alternativet för Japan inom en snar framtid. Medan han inte nämnde vilket land han skulle göra om ett sådant scenario skulle bli verklighet, borde politiska observatörer inte vara alltför avgörande genom att han väljer Kina i motsats till USA om han blir den nya japanska premiärministern.

Slutligen ärver Abes efterträdare sitt arv från Japan som en proaktiv ledare i regionen Sydostasien. Som en person utan mycket erfarenhet av utrikespolitik är det utmanande för Suga (mer än Kishida och Ishiba) att bevara Japans ledarstatus i Asien utan starkt beroende av det utrikespolitiska upprättandet. Som sagt, den nuvarande Abe-administrationens politik att uppmuntra sina tillverkare att skiftproduktion från Kina till antingen Japans egna stränder eller länder i Sydostasien, kommer sannolikt att fortsätta med tanke på brådskandet som förvärrats av COVID-19-pandemin och de fallande relationerna mellan USA och Kina.

Med Japans kollektiva strävan efter USA, Indien och Australien för visionen om fri och öppen Indo-Stillahavsområdet (FOIP) som en säkerhetsdisk mot Peking i Sydostasien, utöver Tokyos nationella ekonomiska intresse för att minska dess överberoende av Kina, passar landet väl in i den typ av extern kraft som ASEAN-medlemsstaterna behöver.

ANBOUND Research Center (Malaysia) är en oberoende tankesmedja belägen i Kuala Lumpur, registrerad (1006190-U) med lagar och förordningar i Malaysia. Tanken tanken erbjuder också rådgivning relaterad till regional ekonomisk utveckling och politisk lösning. För feedback, kontakta: [E skyddas].

De åsikter som uttrycks i ovanstående artikel är författarens ensamma och återspeglar inte några åsikter från EU-Reporter.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend