Anslut dig till vårt nätverk!

Cyber-spionage

Kommissionen lanserar # Women4Cyber ​​- Ett register över talanger inom cybersäkerhet

publicerade

on

Den 7 juli genomförde kommissionen, tillsammans med Women4Cyber-initiativet Europeiska cybersäkerhetsorganisationen (ECSO) lanserade den första online register av europeiska kvinnor inom cybersäkerhet som kommer att ansluta expertgrupper, företag och beslutsfattare till talanger på området.

Registret är en öppen, användarvänlig databas över kvinnor som har expertis inom cybersäkerhet och syftar till att möta den växande efterfrågan på cybersecurity-proffs i Europa och den relaterade bristen på talanger inom området. Lanseringen följer Europeiska kunskapsagendan för hållbar konkurrenskraft, social rättvisa och motståndskraft som kommissionen presenterade den 1 juli 2020.

En Europe Fit for the Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager sa: ”Cybersäkerhet är allas verksamhet. Kvinnor tar med sig erfarenhet, perspektiv och värderingar i utvecklingen av digitala lösningar. Det är viktigt att både berika diskussionen och göra cyberspace säkrare. ”

Främjande av vår europeiska livsstils vice ordförande Margaritis Schinas sa: ”Cybersäkerhetsfältet lider av en enorm brist på kompetens. Denna talangbrist förvärras av bristen på kvinnlig representation i fältet. Den uppdaterade kompetensagendan som antogs av kommissionen förra veckan syftar till att stänga sådana luckor. En mångfald arbetskraft inom cybersäkerhet kommer säkert att bidra till en mer innovativ och robust cybersäkerhet. Registret som lanseras idag kommer att vara ett användbart verktyg för att marknadsföra kvinnor inom cybersäkerhet och skapa ett mer mångsidigt och inkluderande ekosystem för cybersäkerhet. ”

Kommissionär för inre marknaden Thierry Breton sa: ”Under åren har vi främjat olika framgångsrika initiativ som syftar till att öka utbildningen i digitala färdigheter, särskilt inom cybersäkerhetsområdet. Varje cyberlag måste kombinera olika färdigheter som kombinerar datavetenskap, analys och kommunikation. Registret är ett verktyg som syftar till att uppnå bättre könsbalans i arbetskraften inom cybersäkerhet. ”

Registret, som beskriver olika profiler och kartlägger olika kompetensområden, är tillgängligt för alla och kommer att uppdateras regelbundet. Mer information om Women4Cyber-initiativet finns tillgängligt här, om kommissionens cybersecurity-strategi här och du kan gå med i Women4Cyber-registret genom att klicka här.

Företag

#EU Cybersecurity: Kommissionen inleder offentligt samråd om NIS-direktivet

publicerade

on

Kommissionen lanserade en offentligt samråd om revidering av Direktiv om säkerhet för nät- och informationssystem (NIS-direktivet). Sedan det nuvarande direktivet trädde i kraft 2016 har cyberhotlandskapet utvecklats snabbt. Kommissionen planerar nu att starta förfarandet för översyn av NIS-direktivet, börjar med ett offentligt samråd som syftar till att samla synpunkter på dess genomförande och påverkan av eventuella framtida förändringar.

En Europa Fit for Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager sa: "När våra dagliga liv och ekonomier blir allt mer beroende av digitala lösningar, behöver vi en kultur med modern teknik i alla viktiga sektorer som är beroende av informations- och kommunikationsteknologier."

Främjande av vårt europeiska livsstils vice ordförande Margaritis Schinas sa: "Översynen av direktivet om nätverk och informationssystem är en integrerad del av vår kommande EU: s säkerhetsunionsstrategi som kommer att ge en EU-samordnad och horisontell strategi för säkerhetsutmaningar".

Kommissionär för den inre marknaden Thierry Breton, sade: ”Coronaviruskrisen har lyfts fram hur viktigt det är att säkerställa vår nätverksinfrastruktur motståndskraft, särskilt i känsliga sektorer som hälsa. Detta samråd är en möjlighet för berörda parter att informera kommissionen om företags och organisationers cybersäkerhetsberedskap och föreslå sätt att ytterligare förbättra det. ”

Sedan den antogs, NIS-direktiv har säkerställt att medlemsländerna är bättre förberedda för cyberincidenter och har ökat sitt samarbete genom NIS-samarbetsgruppen. Det ålägger företag som tillhandahåller viktiga tjänster inom viktiga sektorer, nämligen inom energi, transport, bank, infrastruktur för finansmarknaden, hälsa, vattenförsörjning och distribution och digital infrastruktur, såväl som viktiga leverantörer av digitala tjänster, såsom sökmotorer, molntjänsttjänster eller online marknadsplatser, för att skydda sina informationsteknologisystem och rapportera stora cybersäkerhetshändelser till de nationella myndigheterna.

Samrådet, som kommer att vara öppet till den 2 oktober 2020, söker åsikter och erfarenheter från alla intresserade intressenter och medborgare. Mer information om EU: s åtgärder för att stärka kapaciteten för cybersäkerhet finns tillgänglig här och i dessa Frågor, och mer information om NIS Co-operation Groups arbete är här.

Fortsätt läsa

Företag

EU lanserar en uppmaning om 10.5 miljoner euro för projekt inom #Cybersecurity

publicerade

on

Kommissionen har lanserat ett nytt samtal till ett värde av 10.5 miljoner euro genom EU Sammanlänkat Europa (CEF) -programmet, för projekt som kommer att arbeta för att stärka Europas cybersäkerhetskapacitet och samarbete mellan medlemsstaterna. I synnerhet kommer de att arbeta inom olika områden, till exempel med samordnat svar på cybersäkerhetsincidenter, cybersäkerhetscertifiering, kapacitetsuppbyggnad och institutionellt samarbete om cybersäkerhetsfrågor samt samarbete mellan den offentliga och den privata sektorn.

Kommissionär för inre marknaden Thierry Breton sa: ”Att stödja konkreta projekt inom cybersäkerhet hjälper till att främja innovativ teknik och lösningar på ett riktat sätt. Samtalet som lanseras idag kommer att bidra till att stärka vår motståndskraft mot cyberhot, i linje med våra digitala ambitioner i Europa och vår övergripande strategi som omfattar Cybersecurity Act, NIS-direktivet och Cyber ​​Blueprint-rekommendationerna. ”

Tidsfristen för sökande att lämna in sitt förslag på den 2020 CEF-telefonsamtal webbsidan är 5 november 2020 och tilldelningen av bidrag förväntas meddelas från och med maj 2021.Mer information om det nya samtalet finns tillgängligt här. Mer information om EU: s åtgärder för att stärka kapaciteten för cybersäkerhet finns i dessa Frågor, medan EU-finansierade cybersecurity-projekt kan hittas här.

Fortsätt läsa

Cyber-spionage

#EUCybersecurity - En nybildad intressentgrupp kommer att arbeta med cybersäkerhetscertifieringsramen

publicerade

on

Kommissionen och Europeiska byrån för cybersäkerhet (ENISA) meddelade idag inrättandet av Interessenters Cybersecurity Certification Group (SCCG), som kommer att ge råd om strategiska frågor angående cybersecurity-certifieringsamtidigt som det kommer att bistå kommissionen i utarbetandet av unionens rullande arbetsprogram.

Dessutom är dess mål, enligt planen EU: s cybersecurity Act som antogs för ett år sedan är att skapa marknadsdrivna certifieringssystem och bidra till att minska fragmenteringen mellan olika befintliga system i EU: s medlemsländer. Gruppens första möte äger rum idag. Kommissionär för inre marknaden Thierry Breton sade: ”Certifiering kommer inte bara att spela en avgörande roll för att öka förtroendet och säkerheten för IKT-produkter, utan det kommer också att ge europeiska företag nödvändiga verktyg för att visa att deras produkter och tjänster har modernaste cybersäkerhetsfunktioner . Detta kommer i sin tur att göra det möjligt för dem att bättre konkurrera på den globala marknaden. Stakeholder Cybersecurity Certification Group kommer att hjälpa till med att skapa nödvändig expertis och råd för skapandet av ett skräddarsytt och riskbaserat EU-certifieringssystem. ”

ENISA: s verkställande direktör Juhan Lepassaar tillade: ”Cybersecurity-certifiering syftar till att främja förtroende för IKT-produkter, processer och tjänster och samtidigt hantera fragmenteringen av den inre marknaden och därmed minska kostnaderna för dem som verkar på den digitala inre marknaden. Stakeholder Cybersecurity Certification Group kommer att utgöra en del av samhället som hjälper till att skapa och öka medvetenheten om EU-systemen. ”

Gruppen består av representanter från en rad organisationer som inkluderar akademiska institutioner, konsumentorganisationer, organ för bedömning av överensstämmelse, standardutvecklingsorganisationer, företag, branschorganisationer och många andra. EU arbetar med att bygga de nödvändiga cybersäkerhetsfunktionerna för att förhindra och motverka de ständigt föränderliga cyberhoten och attackerna.

Mer information om EU: s åtgärder för att stärka kapaciteten för cybersäkerhet, inklusive för 5G-nätverk, finns i den här broschyren. Listan över medlemmar i Stakeholders Cybersecurity Certification Group finns här och uppdaterad information om dess arbete finns i detta webbsida.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend