Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

#COVID-19-situationen i #Kazakstan är under kontroll

DELA MED SIG:

publicerade

on

Trots vissa framsteg i vissa regioner i världen, fortsätter den globala erfarenheten att visa att coronaviruskrisen är långt ifrån att elimineras. Nya fall ökar i höjden i många länder, kanske främst i USA. Världshälsoorganisationen (WHO) har varnat för att spridningen av viruset inte har nått sin topp i länder i Central- och Sydamerika. Ett antal länder i Europa, inklusive Spanien och Tyskland, var tvungna att återinföra karantänsåtgärder.  

Kazakstans regering har alltid sagt att landet inte kan bli självbelåtet. Och faktiskt, landet går just nu igenom en utmanande period. Samtidigt har det skett en viss överdrift av situationen i landet. Till exempel rapporterades det nyligen i internationella medier att Kazakstan är ett av länderna med den snabbast växande andelen covid-19. Tyvärr orsakade detta viss oro och missförstånd både bland allmänheten och media angående den epidemiologiska situationen i Kazakstan.

Det är verkligen sant att antalet fall har ökat i Kazakstan. Samtidigt måste ett antal punkter beaktas. För det första har asymtomatiska fall av covid-19 lagts till i den allmänna statistiken över sjuklighet sedan början av juli, vilket avsevärt ökade infektionstillväxten. För det andra har Kazakstan ökat antalet genomförda tester avsevärt. Över 1.6 miljoner människor har testats hittills. För närvarande genomför landet nästan 90,000 14,000 tester per en miljon invånare (nästan 19 XNUMX tester per dag), vilket är mer än Frankrike, Tyskland, Kanada och många andra länder. Kazakstan ligger för närvarande på XNUMX:e plats i världen när det gäller befolkningstestning. Detta har naturligtvis ökat antalet bekräftade fall.

På grund av dessa faktorer finns det för närvarande drygt 50,000 19 fall av covid-25,000 registrerade i Kazakstan, inklusive drygt 23,000 1,400 med symtom och över 3.0 23,000 asymtomatiska. Cirka 260 XNUMX nya fall registreras per dag, en ökning med XNUMX %. Mer än hälften har återhämtat sig helt, medan över XNUMX XNUMX patienter fortsätter att få behandling. Hittills har XNUMX människor dött.

Spridningstakten av viruset i juni var 1.3. Det har skett en minskning den senaste veckan till 1.05. Enligt Johns Hopkins University i USA rankas Kazakstan på 35:e plats globalt när det gäller infektionsfrekvensen för covid-19. Dödligheten i Kazakstan är 0.5 %. I jämförelse är det 4.4 % och 1.5 % i USA respektive Ryssland. Dessutom ligger Kazakstan på 54:e plats när det gäller antalet smittade per 1 miljon invånare och 113:e när det gäller dödlighet.

I slutändan visar denna statistik att den breda epidemiologiska situationen när det gäller spridningen av coronaviruset i Kazakstan är under kontroll. Så snart fallen började öka i juni vidtog regeringen de nödvändiga åtgärderna för att bekämpa pandemin i tid, inklusive genomförandet av en andra karantän. Resultaten av den första nedstängningen från mitten av mars till mitten av maj visade att karantänsåtgärder verkligen är effektiva. Antalet bekräftade fall var fortfarande lågt under den perioden. Det förväntas att två veckors karantän också kommer att bidra till att stabilisera situationen. Dessutom byggdes snabbt tre sjukhus med fokus på infektionssjukdomar i städerna Nur-Sultan, Almaty och Shymkent. Kliniker i andra regioner har försetts med nödvändig utrustning.

Annons

Den två veckor långa karantänen kommer att pågå mellan 5-19 juli.

Åtgärderna begränsar sociala sammankomster och familjesammankomster begränsade till utomhusvandring på tre eller färre. Faciliteterna inklusive skönhets- och frisörsalonger, alla typer av inomhussportcenter, stränder, vattenparker, kultur- och nöjesställen, religiösa anläggningar, dagis och barnhälsoläger avbryter sina aktiviteter. Liksom tidigare kommer minst 80 procent av de anställda i offentliga företag att fortsätta arbeta hemifrån. Restriktionerna gäller inte bygg- och industrianläggningar med kontinuerlig produktionscykel, utomhusjordbruk och byggarbetsplatser samt vårdcentraler, livsmedelsbutiker och friluftsmarknader.

Sommarterrasser, bilservice och underhåll av vitvaror fortsätter att arbeta under förbättrade sanitära och desinfektionsåtgärder.

De internationella flygningarna fungerar inom den tidigare listan över länder, medan inrikesflyg och tågtrafik är begränsade. Stads- och intercitybusstrafiken är inställd under karantänperioden.

Som president Kassym-Jomart Tokayev noterade nyligen är denna kris ett övergående fenomen och svårigheterna är tillfälliga. Kazakstan har de medicinska och ekonomiska resurserna som krävs för att vinna mot spridningen av viruset och återgå till normalitet.

 

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend