Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

FIE går in med en plan för att stödja staketare bland COVID-19-krisen

publicerade

on

Ett nytt initiativ bekräftar en trend för att hjälpa idrottsmän att övervinna konsekvenserna av COVID-19-pandemin.

International Fencing Federation (FIE), under ledning av Alisher Usmanov, har tillkännagett en global stödplan riktad mot nationella federationer i COVID-19-krisen.

"Vår värld har mött koronaviruspandemin, vilket medför enorma konsekvenser för fysisk och mental hälsa, liksom för ekonomin", sade Usmanov i ett uttalande som FIE släppte förra fredagen. "Fäktare och deras federationer har tvungen att plötsligt stoppa sina aktiviteter. I en anda av solidaritet och enhet, och för att hjälpa vår stängselfamilj att övervinna denna svåra period, kom vi med en aldrig tidigare skådad stödplan och fördelade 1 miljon schweiziska franc för detta ändamål. . "

Alisher Usmanov, foto av TASS

Alisher Usmanov, foto av TASS

Enligt planen som antagits av dess verkställande kommitté kommer FIE att ge ekonomiskt stöd till dess organisationer, idrottare och domare och frysa medlems- och organisationsavgifter. Det säkerställer också bidrag för fektare att delta i kommande mästerskap.

Detta tillkännagivande kommer i ett avgörande ögonblick när idrottsvärlden stannas av den pågående avstängningen av de flesta aktiviteter och omplanering av evenemang.

I maj inrättade World Athletics och International Athletics Foundation (IAF) en USD 500,000 XNUMX välfärdsfond för att stödja professionella idrottare som har tappat en väsentlig del av sina inkomster på grund av avbrott i internationella tävlingar.

World Athletics President Sebastian Coe konstaterade att "resurserna måste vara inriktade på idrottare som troligen kommer att tävla på OS i Tokyo nästa år och nu kämpar för att betala för grundläggande nödvändigheter på grund av inkomstbortfall under pandemin".

FIE, som omfattar totalt 157 federationer, planerar för närvarande att återuppta sina tävlingar i november nästa år. Fektörernas högsta olympiska kvalifikationsranking förblir fryst i mars 2020, sade det.

FIE var en av de första internationella federationerna som släppte sin globala stödplan, som nu kan följas av andra.

Med tanke på osäkerheten i slutet av coronaviruspandemin måste idrottsorganisationer tänka på hur de kan ge ytterligare moraliskt och ekonomiskt stöd till sina idrottare. Fler initiativ bör förväntas från givare och federationer inom en snar framtid.

Under tiden, enligt Usmanov, arbetar FIE "outtröttligt för att skydda våra idrottare och hela organisationen för att säkerställa att framtida tävlingar äger rum på ett säkert sätt. Som fäktare möter vi framtiden tillsammans, med huvudet upp och våra masker på. ”

Usmanov, en tidigare professionell fäktare, har ledat FIE sedan 2008 och har lagt en anmärkningsvärd CHF80 miljoner (82 miljoner USD) i FIE: s balansräkning under tre tidigare olympiska cykler, enligt Inne på webbplatsen för nyheter om spel.

Två gånger omvaldes till denna tjänst, ryssarna skonade inga ansträngningar för att främja staket och att hjälpa de växande nationella federationerna i Asien, Afrika och andra delar av världen.

Han övertygade också IOC, som leds av den före detta fäktningsmästaren Thomas Bach, att tilldela staketets totala medaljräkning under det kommande olympiska OS i Tokyo.

När COVID-19-pandemin utbröt har Usmanov och hans företag hjälpt till att bekämpa dess inverkan med stora donationer i olika länder, särskilt i Ryssland och i Uzbekistan.

Sport- och sportindustrin kan ha drabbats hårt av COVID-19, men idrott tros också vara den bästa medicinen mot sjukdomar. Aristoteles brukade säga att "ingenting är lika tappande och förstörande för människokroppen, som långvarig fysisk inaktivitet".

Förhoppningsvis kommer FIE: s initiativ att stödja fäktare i denna tid av fortsatt turbulens flytta oss närmare slutet på den nuvarande pausen i världens idrottsliv.

armenien

PKK: s engagemang i konflikten Armenien-Azerbajdzjan skulle äventyra den europeiska säkerheten

publicerade

on

De oroväckande rapporterna om att Armenien har flyttat Kurdistans arbetsgrupp (PKK) terrorister från Syrien och Irak till de ockuperade områdena Nagorno-Karabakh för att förbereda sig för framtida fientligheter och träna armeniska militser är nyheter av det slag som borde hålla dig vaken på natten, inte endast i Azerbajdzjan men också i Europa, skriver James Wilson.

Att förändra demografin i de ockuperade territorierna genom att ta in flyktingar av armeniskt ursprung från Libanon, Syrien och Irak är en sak, även om det är olagligt, men befolkar Nagorno-Karabakh med PKK-militanter, klassificerade av alla västländer, inklusive USA och EU, som en terroristorganisation, är en annan.

Armeniens artificiella vidarebosättningspolitik efter explosionen i Beirut den 4 augusti i år och det syriska kriget 2009 syftar till att förändra demografin i Nagorno-Karabakh och att befästa den 30 år långa armeniska ockupationen. De utgör ett brott mot internationell rätt, Genèvekonventionen och olika internationella avtal. Professionellt anställda militanter och terrorister som flyttas om till Nagorno-Karabakh skulle utses till ett krigsbrott enligt internationell lag, vilket skulle sätta fred och stabilitet i regionen i fara.

Enligt Cairo24 News Agency och andra tillförlitliga lokala källor gick Armenien så långt som att låta sina karriärdiplomater på högsta nivå förhandla om en överföringsplan för terroristerna med den patriotiska unionen i Kurdistan, den mest militanta flygeln av det kurdiska etablissemanget ledd av Lahur Sheikh Jangi Talabany och Bafel Talabani. Detta följde ett första misslyckade försök att förhandla om en plan för att skapa en korridor för att skicka kurdiska krigare till Nagorno-Karabakh med Kurdistans autonoma region.'s ledare Nechirvan Barzani.

Enligt uppgift, Armenien's ansträngningar ledde till överföringen av hundratals beväpnade terrorister från Suleymaniyah, som anses vara ett PKK-fäste i Irak, till Nagorno-Karabakh via Iran. En separat grupp av YPG-militanter, sett av många som den syriska flygeln av PKK, skickades till Nagorno-Karabakh från Qamishli-regionen vid den syrisk-irakiska gränsen medan en tredje grupp av PKK / YPG-militanter, som bildades vid Makhmur-basen i söder om den irakiska staden Erbil, sändes först ut till Hizbollahs huvudkontor's irakiska flygel till Bagdad innan den överfördes till Nagorno-Karabakh via Iran.

Enligt underrättelsetjänsten inrättades specialläger av de iranska revolutionens vakter för att utbilda militanterna på iransk mark innan de skickades till Nagorno-Karabakh, där de också har tillgång till träningsläger på säkert avstånd från PKK.'s Kandil-bas, som har blivit alltmer rajd de senaste åren.

Det är inte första gången Armenien rekryterar terrorister och betalar legosoldater för sina egna intressen. Så var också fallet under kriget i Nagorno-Karabakh på 1990-talet. Redan i sovjettiden instrumentades kurderna av Ryssland och Armenien, den förra etablerade den autonoma regionen Röda Kurdistan i Nagorno-Karabakh 1923-1929 för att underlätta vidarebosättning av kurder som bor i Azerbajdzjan, Armenien och Iran till regionen.

Den nuvarande armeniska administrationen visar sig dock mer och mer krigförande mot Azerbajdzjan och hindrar förhandlingsprocessen mellan de två nationerna på grund av interna politiska överväganden, inklusive en oöverträffad hälso- och ekonomisk kris. Inte bara vägrade den nuvarande armeniska administrationen att följa OSSE: s ramavtal, som man i princip enades om, utan bad om en nystart för fredsförhandlingar från grunden. Eftersom armenier i allt högre grad vägrar att skicka sina barn till frontlinjen verkar den armeniska administrationen vara fast besluten att minimera personliga förluster genom att använda militanter från terroristgrupper. Premiärminister Nikol Pashinyan tillkännagav till och med folket's milisinitiativ i landet, där farliga exempel sågs i andra konfliktdrabbade delar av världen, såsom Burkina Fasso.

Under hans ledning har Kaukasus sett de värsta fientligheterna de senaste åren när de armeniska väpnade styrkorna använde destillerield för att attackera Tovuz-distriktet Azerbajdzjan vid gränsen mellan Armenien och Azerbajdzjan den 12 juli. Attacken resulterade i 12 azerbajdzjanska dödsfall, inklusive en 75-årig civil, som lämnade 4 skadade och orsakade allvarliga skador på Azerbajdzjans gränsbyar och gårdar. Den 21 september föll en azerbajdzjansk soldat offer för nya skärmytslingar i Tovuz-regionen, eftersom Armenien återigen misslyckades med att respektera eldupphöret.

Nagorno-Karabakh och dess sju omgivande regioner erkänns av FN som ett azerbajdzjanskt territorium och har varit under armenisk ockupation i 30 år trots fyra FN-resolutioner som kräver omedelbar tillbakadragande av armeniska väpnade styrkor. Den växande militariseringen av Nagorno-Karabakh såväl som involveringen av legosoldater från paramilitära grupper i Mellanöstern skulle leda till internationalisering av konflikten och sätta regionala kraftverk i strid.

Armeniens farliga handlingar riskerar att destabilisera regionen ytterligare, vilket har en strategisk betydelse för Azerbajdzjan och Europa, eftersom det ger energi och transportförbindelser till Georgien, Turkiet och Europa för Azerbajdzjans olja och gas samt andra exportvaror. Genom att äventyra större infrastrukturprojekt, såsom oljeledningen Baku-Tbilisi-Ceyhan, Baku-Tbilisi-Erzurum-gasledningen, järnvägen Baku-Tbilisi-Kars, skulle Armenien kunna sätta europeisk energi och transportsäkerhet i enorm risk.

Fortsätt läsa

Azerbaijan

SOCAR som en av hörnstenarna i Azerbajdzjan

publicerade

on

Nyligen, USA Tribune rapporterade att Azerbajdzjan har blivit huvudleverantör av gas till Turkiet. För bara 10 år sedan kunde en sådan prognos bara orsaka skepsis bland de globala aktörerna på olje- och gasmarknaden. Ett av de senaste uttalandena från Azerbajdzjans president Ilham Aliyev vittnar emellertid om landets ökade roll på världens energimarknad.

”Medan för ett år sedan låg azerbajdzjansk gas på den 4: e eller 5: e plats på den turkiska marknaden, nuförtiden är vi i första hand, vilket är mycket viktigt för oss och Turkiet, eftersom gas garanterar energisäkerheten i alla länder. Idag levereras gas till Turkiet från det broderliga landet och ytterligare åtgärder kommer att vidtas för att öka dess volymer, sade Ilham Aliyev häromdagen.

För bara två decennier sedan kunde Azerbajdzjan inte ens föreställa sig i drömmarna att landet en dag skulle bli en av de största gasexportörerna till en av de största gasmarknaderna i Europa. Men på bara tjugo år har situationen förändrats: både inom landet och Azerbajdzjans roll i världsarenan har ökat, och inte bara inom oljesektorn.

Baku har varit känt som ett av världens oljeindustris centrum sedan slutet av 19-talet. Eftersom Azerbajdzjan först var en del av det ryska imperiet och sedan Sovjetunionen kunde Azerbajdzjan inte avyttra oljeintäkterna.

Azerbajdzjan började utvinna olja i industriella vågar i mitten av 19-talet. I mitten av XNUMX-talet började de först utvinna olja från offshore-fält i Azerbajdzjan.

Det första steget mot upprättandet av Azerbajdzjan som ett av världens oljecentra var undertecknandet den 20 september 1994 av ett kontrakt som kallades "Århundradets kontrakt" för utveckling av fält Azeri-Chirag-Guneshli. Detta kontrakt blev grunden för Azerbajdzjans oljestrategi, som fastställdes av Heydar Aliyev. Det är viktigt att detta specifika kontrakt öppnade en port för utländska investerare till kaspiska regionens olje- och gasresurser.

Med detta avtal inträffade ett ekonomiskt mirakel i Azerbajdzjan. Intäkterna från genomförandet av kontraktet översteg 150 miljarder dollar.

Det påminner om att medan SOCAR i mitten och slutet av 1990-talet uteslutande var ett azerbajdzjanskt företag med en liten världsnivå i produktionen, blev det efter ett par decennier en betydande aktör på världens oljemarknad. Oljekontraktens historia visar att SOCAR ursprungligen hade nominellt 10% i produktionsdelningsavtal, inklusive när det gäller minskning av finansiella kostnader.

Idag är SOCAR redo att delta i paritetsandelar i utvecklingen av fält: ett exempel är fälten Abheron och Karabakh, som utvecklas tillsammans med Total och Equinor. Dessutom började SOCAR självständigt utveckla gasfältet Umid och Babek.

”Arbetet i Umid-Babek-projekten, där SOCAR deltar självständigt, går som planerat. Dessa är också mycket lovande projekt, och vi förväntar oss att öka investeringspotentialen för dessa projekt och produktion, eftersom vi behöver energiresurser för interna behov, samtidigt som vår exportpotential kommer att säkerställas. Det finns också andra lovande projekt. I allmänhet kan jag säga att även om 'Century Contract' undertecknades 1994 och många kontrakt har undertecknats sedan dess, har 26 år gått, men intresset för Azerbajdzjans oljepotential i världen minskar inte, men tvärtom växer ”, sade Aliyev.

Under dessa år har SOCAR vuxit till ett stort olje- och gasföretag som bedriver verksamhet i flera länder - Schweiz, Rumänien, Ukraina, Georgien, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Ryssland och andra länder.

Turkiet har en särskild plats i SOCAR: s investeringsprojekt, där företaget förvärvade ett stort petrokemiskt komplex Petkim, byggde STAR-oljeraffinaderi och utvecklar transport- och logistikverksamhet.

Enligt företagets senaste revisionsrapport uppgick SOCARs omsättning under 2019 till 50 miljarder dollar. Det är värt att notera att 93% av denna omsättning beror på verksamhet på utländska marknader.

Förutom olje- och gasföretag är SOCAR aktivt verksamt inom kemikomplexet och blir den största exportören inom icke-oljesektorn. Detta bidrar främst av aktiviteterna i SOKAR Metanol och SOCAR Polymer.

Det är viktigt att tillägga att SOCAR också massivt finansierar kultur och sport. Företaget tar hand om sina anställda. Till exempel överstiger den genomsnittliga lönen i SOCAR $ 700, vilket är två gånger högre än det nationella genomsnittet. Dessutom fördelar företagsledningen medel för att tillgodose de sociala behoven hos företagets anställda och förser dem med lägenheter.

"Arbetare inom oljesektorn har alltid haft stor respekt i Azerbajdzjan. Så är fallet idag; oljearbetarnas arbete är en riktig hjälte. Yrket som oljearbetare respekteras och samtidigt riskabelt, farligt, och jag vill upprepa igen. att deras arbete är verklig hjältemod, säger Ilham Aliyev, som själv arbetat för SOCAR i nio år.

"Oljearbetare tar en enorm roll i den framgångsrika utvecklingen av vårt land. Idag är huvuddelen av landets ekonomi associerad med olje- och gassektorn, och det kommer att vara så under många år framöver. Vi menar inte att andra industrier utvecklas inte - de är det, men oavsett hur de utvecklas kommer de inte att kunna generera samma intäkter inom den närmaste framtiden som olja och gas gör, säger Aliyev.

Det är uppenbart att om det inte vore för att genomföra 'Century Contract' och oljestrategin i allmänhet, skulle det vara svårt att uppnå så imponerande resultat.

Fortsätt läsa

coronavirus

Vaccinförsök under politiskt tryck att leverera

publicerade

on

Memes som bilden ovan har börjat dyka upp på sociala medier som återspeglar allmänhetens oro för vacciner.

Med COVID-19-infektionsfrekvenser och dödsfall i Storbritannien och USA som ökar när vi korsar equinox till hösten, har det politiska trycket på läkemedelsforskare att hitta ett effektivt vaccin tagit ett steg. skriver James Wilson.

Möjligheterna att gå ner till våren tilltalar inte en allmänhet som har upplevt lockdown redan i år, och människor är desperata efter medicinska experter för att identifiera och leverera ett vaccin som hjälper dem att återställa normaliteten i sina liv. Politiska ledare behöver också en framgångshistoria för att avleda kritik från deras dåliga resultat när det gäller att hantera pandemin.

Europeiska förhoppningar är fästa på ett vaccin som kallas AZD1222 som uppfanns av Vaccitech i samarbete med University of Oxford. Den använder en replikationsbristande schimpansvirusvektor baserad på en försvagad version av ett förkylningsvirus (adenovirus) som orsakar infektioner i schimpanser och innehåller det genetiska materialet i SARS-CoV-2-virusets spikprotein. Efter vaccination produceras ytspikproteinet, vilket immunsystemet startar för att attackera SARS-CoV-2-viruset om det senare infekterar kroppen.

Men de mänskliga prövningarna av detta vaccin som startade i april har mött ett problem. Two deltagare blev allvarligt sjuka efter mottagarening de experimentellt vaccin i Storbritannien. Detta ledde till en granskningsprocess kräver försök of vaccinet att pausas två gånger under sommaren för att tillåter a granskning av säkerhetsdata. Fastän fall led företaget att stoppa sina prövningar, AstraZeneca var motvillig att avslöja detaljerad medicinsk information om neurologiska sjukdomar av två deltagare, båda kvinnor.

Oavsett omständigheterna i dessa två fall, ansvarig UK-kommittén har nu avslutade sina utredningar och rekommenderade att försök i Storbritannien är säkra att återuppta. Men detta beslut har kritiserats av experter som hävdar att brittiska tillsynsmyndigheter har misslyckades med att ange en grund för att återuppta prövningarna. Than FDA har hittills inte tillåtit företaget att starta om prövningar i Förenta staterna.

Aefter mediatryck, AstraZeneca offentligt avslöjades senast Lördag vidare detaljer om dess koronavirusvaccinförsök, i ett detaljerat ”protokoll” som anger företagets plan och strategi för försöken. Men kommunikationen kring detta visar sig vara ett tvåkantigt svärd. Å ena sidan måste företaget upprätthålla tillräcklig sekretess för att skydda integriteten i sin forskning, men å andra sidan måste de också behålla trovärdighet och stöd från den allmänna opinionen om en framgångsrik utrullning av vaccinet för massa ska ske immunisering.

Allmänheten är fortfarande skeptisk till pålitligheten hos statliga meddelanden och kan vara försiktig med att ta upp ett vaccin när det blir tillgängligt eftersom de fortfarande behöver övertalas om dess säkerhet. Senaste yttrande sOlls i USA bekräftar så är det. Immuniseringsprogram lockar alltid kampanjer att motsätta sig obligatorisk vaccination, och det faktum att djur har använts i vissa forskningsprogram för coronavirusvacciner kan avskräcka veganer och motståndare till djurförsök från att använda dem.

Personer är också oroliga över att allmänhetens förväntningar på att regeringen snabbt ska hitta ett vaccin kan leda till att myndigheterna skär ner och minskar de vanliga kontrollerna och skyddsåtgärderna för att släppa ett obevisat eller osäkert vaccin så fort som möjligt.

Svårigheterna kring kommunikationen för AstraZenecas AZD1222 hjälper inte av det faktum att företaget i undantagsfall har ansökt om ansvarsfrihet för vaccinet, för att AstraZeneca ska hålls inte ansvariga för eventuella biverkningar så att företaget kommer att göra det skyddas från framtida anspråk på ansvar. This begära från företaget mottogs med några överraskning av experter inom hälso- och sjukvårdsrätt i Europa.

Så loppet pågår för att hitta ett effektivt vaccin som kommer att vinna allmänhetens förtroende och som kan skalas upp snabbt för att leverera den lösning som alla hoppas kan uppnås. När den framtida utvecklingen med pandemin utvecklas kommer transparent kommunikation om framstegen med forskning med tydliga och korrekta uppgifter om för- och nackdelar med de olika konkurrerande vaccinerna att vara avgörande. Detta är för viktigt för att de ska vara gisslan för politisk ändamålsenlighet.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend