Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

FIE går in med en plan för att stödja staketare bland COVID-19-krisen

publicerade

on

Ett nytt initiativ bekräftar en trend för att hjälpa idrottsmän att övervinna konsekvenserna av COVID-19-pandemin. 

                 International Fencing Federation (FIE), under ledning av Alisher Usmanov, har tillkännagett en global stödplan riktad mot nationella federationer i COVID-19-krisen.

"Vår värld har mött koronaviruspandemin, vilket medför enorma konsekvenser för fysisk och mental hälsa, liksom för ekonomin", sade Usmanov i ett uttalande som FIE släppte förra fredagen. "Fäktare och deras federationer har tvungen att plötsligt stoppa sina aktiviteter. I en anda av solidaritet och enhet, och för att hjälpa vår stängselfamilj att övervinna denna svåra period, kom vi med en aldrig tidigare skådad stödplan och fördelade 1 miljon schweiziska franc för detta ändamål. . "

Alisher Usmanov, foto av TASS

Alisher Usmanov, foto av TASS

Enligt planen som antagits av dess verkställande kommitté kommer FIE att ge ekonomiskt stöd till dess organisationer, idrottare och domare och frysa medlems- och organisationsavgifter. Det säkerställer också bidrag för fektare att delta i kommande mästerskap.

Detta tillkännagivande kommer i ett avgörande ögonblick när idrottsvärlden stannas av den pågående avstängningen av de flesta aktiviteter och omplanering av evenemang.

I maj inrättade World Athletics och International Athletics Foundation (IAF) en USD 500,000 XNUMX välfärdsfond för att stödja professionella idrottare som har tappat en väsentlig del av sina inkomster på grund av avbrott i internationella tävlingar.

World Athletics President Sebastian Coe konstaterade att "resurserna måste vara inriktade på idrottare som troligen kommer att tävla på OS i Tokyo nästa år och nu kämpar för att betala för grundläggande nödvändigheter på grund av inkomstbortfall under pandemin".

FIE, som omfattar totalt 157 federationer, planerar för närvarande att återuppta sina tävlingar i november nästa år. Fektörernas högsta olympiska kvalifikationsranking förblir fryst i mars 2020, sade det.

FIE var en av de första internationella federationerna som släppte sin globala stödplan, som nu kan följas av andra.

Med tanke på osäkerheten i slutet av coronaviruspandemin måste idrottsorganisationer tänka på hur de kan ge ytterligare moraliskt och ekonomiskt stöd till sina idrottare. Fler initiativ bör förväntas från givare och federationer inom en snar framtid.

Under tiden, enligt Usmanov, arbetar FIE "outtröttligt för att skydda våra idrottare och hela organisationen för att säkerställa att framtida tävlingar äger rum på ett säkert sätt. Som fäktare möter vi framtiden tillsammans, med huvudet upp och våra masker på. ”

Usmanov, en tidigare professionell fäktare, har ledat FIE sedan 2008 och har lagt en anmärkningsvärd CHF80 miljoner (82 miljoner USD) i FIE: s balansräkning under tre tidigare olympiska cykler, enligt Inne på webbplatsen för nyheter om spel.

Två gånger omvaldes till denna tjänst, ryssarna skonade inga ansträngningar för att främja staket och att hjälpa de växande nationella federationerna i Asien, Afrika och andra delar av världen.

Han övertygade också IOC, som leds av den före detta fäktningsmästaren Thomas Bach, att tilldela staketets totala medaljräkning under det kommande olympiska OS i Tokyo.

När COVID-19-pandemin utbröt har Usmanov och hans företag hjälpt till att bekämpa dess inverkan med stora donationer i olika länder, särskilt i Ryssland och i Uzbekistan.

Sport- och sportindustrin kan ha drabbats hårt av COVID-19, men idrott tros också vara den bästa medicinen mot sjukdomar. Aristoteles brukade säga att "ingenting är lika tappande och förstörande för människokroppen, som långvarig fysisk inaktivitet".

Förhoppningsvis kommer FIE: s initiativ att stödja fäktare i denna tid av fortsatt turbulens flytta oss närmare slutet på den nuvarande pausen i världens idrottsliv.

 

 

 

Brexit

Den skotska regeringen kommenterar försök att stanna i Erasmus

publicerade

on

Ministrar har välkomnat stödet från cirka 150 parlamentsledamöter som har bett Europeiska kommissionen att undersöka hur Skottland kan fortsätta att delta i det populära Erasmus-utbytesprogrammet. Flytten kommer en vecka efter att minister för vidareutbildning och högre utbildning Richard Lochhead hade produktiva samtal med innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel för att utforska idén. Fram till förra året deltog över 2,000 skotska studenter, personal och elever i programmet årligen, där Skottland lockade proportionellt fler Erasmus-deltagare från hela Europa - och skickade fler i andra riktningen - än något annat land i Storbritannien.

Lochhead sa: ”Att förlora Erasmus är ett enormt slag för de tusentals skotska studenter, samhällsgrupper och vuxna elever - från alla demografiska bakgrunder - som inte längre kan leva, studera eller arbeta i Europa.” Det stänger också dörren för människor att komma till Skottland på Erasmus för att uppleva vårt land och vår kultur och det är glädjande att se den förlusten av möjligheter som erkänns av de 145 parlamentsledamöterna från hela Europa som vill att Skottlands plats i Erasmus ska fortsätta. Jag är tacksam mot Terry Reintke och andra parlamentsledamöter för deras ansträngningar och tackar dem för att de räckte ut vänskap och solidaritet till Skottlands ungdomar. Jag hoppas verkligen att vi kan lyckas.

”Jag har redan haft ett virtuellt möte med kommissionär Gabriel. Vi kom överens om att det är mycket beklagligt att dra sig tillbaka från Erasmus och vi kommer att fortsätta utforska tillsammans med EU hur man maximerar Skottlands fortsatta engagemang i programmet. Jag har också pratat med min walesiska regeringsmotsvarighet och gick med på att hålla nära kontakt. ”

Klicka här för mer information.

Fortsätt läsa

EU

Ledare är överens om nya "mörkröda" zoner för högrisk COVID-områden

publicerade

on

Vid ett speciellt möte med europeiska regeringschefer för att diskutera ökningen av infektionsnivåer i hela Europa och framväxten av nya, mer smittsamma varianter, enades ledarna om att situationen motiverade yttersta försiktighet och enades om en ny kategori av 'mörkröd zon' för högriskområden.

Den nya kategorin skulle indikera att viruset cirkulerade på en mycket hög nivå. Personer som reser från mörkröda områden kan behöva göra ett test före avresan, samt att genomgå karantän efter ankomst. Icke-väsentliga resor in eller ut ur dessa områden skulle avrådas starkt.

EU har betonat att det är angeläget om att den inre marknaden ska fungera, särskilt när det gäller rörelse för viktiga arbetare och varor, von der Leyen beskrev detta som av "yttersta vikt". 

Godkännande av vaccinationer och start av utrullning är uppmuntrande men det är underförstått att ytterligare vaksamhet behövs. Vissa stater som är mer beroende av turism krävde användning av vaccinationsintyg som ett sätt att öppna resor. Ledarna diskuterade användningen av ett gemensamt tillvägagångssätt och kom överens om att vaccinationsdokumentet skulle ses som ett medicinskt dokument snarare än ett resedokument - i detta skede. Von der Leyen sa: "Vi kommer att diskutera lämpligheten av en gemensam metod för certifiering."

Medlemsstaterna gick med på en rådsrekommendation om en gemensam ram för användning av snabba antigentester och ömsesidigt erkännande av COVID-19-testresultat i hela EU. Det ömsesidiga erkännandet av testresultat för SARS-CoV2-infektion som utförs av certifierade hälsoorgan bör hjälpa till att underlätta gränsöverskridande rörelse och spårning av gränsöverskridande kontakt.

Den gemensamma listan över lämpliga COVID-19-snabba antigentester bör vara tillräckligt flexibla för tillsats eller avlägsnande av de test vars effekt påverkas av COVID-19-mutationer.

Fortsätt läsa

Ekonomi

Lagarde efterlyser en snabb ratificering av nästa generations EU

publicerade

on

Christine Lagarde, ordförande för Europeiska centralbanken, delade slutsatserna från det månatliga Euro-rådet. Rådet har beslutat att bekräfta sin ”mycket tillmötesgående” penningpolitiska hållning. Lagarde sa att den förnyade ökningen av COVID hade stört den ekonomiska aktiviteten, särskilt för tjänster. 

Lagarde betonade vikten av nästa generations EU-paket och betonade att det skulle börja fungera utan dröjsmål. Hon uppmanade medlemsstaterna att ratificera det så snabbt som möjligt.  

Räntan på de huvudsakliga refinansieringsverksamheterna och räntorna på den marginella utlåningsfaciliteten och inlåningsfaciliteten förblir oförändrade på 0.00%, 0.25% respektive -0.50%. ECB-rådet förväntar sig att ECB: s centrala räntor kommer att ligga kvar på sina nuvarande eller lägre nivåer.

ECB-rådet kommer att fortsätta inköpen inom ramen för pandemiprogrammet (PEPP) med ett totalt kuvert på 1,850 miljarder euro. ECB-rådet kommer att genomföra nettotillgångsköp inom ramen för PEPP fram till slutet av mars 2022 och under alla omständigheter tills det bedömer att koronavirus-krisfasen är över. Det kommer också att fortsätta att återinvestera de huvudsakliga betalningarna från förfallna värdepapper som köpts under PEPP till åtminstone slutet av 2023. I vilket fall som helst kommer den framtida lanseringen av PEPP-portföljen att hanteras för att undvika störningar i lämplig penningpolitisk hållning.

För det tredje fortsätter nettoköpen under tillgångsköpsprogrammet (APP) i en månatlig takt på 20 miljarder euro. ECB-rådet fortsätter att förvänta sig att månadsköp av nettotillgångar enligt APP kommer att löpa så länge det är nödvändigt för att förstärka de tillmötesgående effekterna av styrräntorna och sluta strax innan det börjar höja ECB: s styrräntor.

ECB-rådet har också för avsikt att fortsätta att helt återinvestera de huvudsakliga betalningarna från förfallna värdepapper som köpts under APP under en längre tid efter det datum då ECB: s styrräntor börjar höjas, och i vilket fall som helst så länge som nödvändigt för att upprätthålla gynnsamma likviditetsförhållanden och en tillräcklig grad av monetär anpassning.

Slutligen kommer ECB-rådet att fortsätta att tillhandahålla riklig likviditet genom sina refinansieringstransaktioner. I synnerhet är den tredje serien riktade långfristiga refinansieringstransaktioner (TLTRO III) fortfarande en attraktiv finansieringskälla för banker som stöder banklån till företag och hushåll.

ECB-rådet fortsätter att vara redo att justera alla sina instrument, om så är lämpligt, för att säkerställa att inflationen fortsätter mot sitt mål på ett hållbart sätt i linje med dess åtagande att symmetri.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend