Anslut dig till vårt nätverk!

Vuxenutbildning

Färdigheter: Fem nya gränsöverskridande samarbetsprojekt utvalda för # Erasmus + finansiering för att utveckla kompetens inom yrkesutbildning i Europa

publicerade

on

Kommissionen har föreslagit Erasmus + -finansiering för fem nya plattformar of Centers of Vocational Excellence, för att tillgodose behoven i en innovativ, inkluderande och hållbar ekonomi. Plattformerna, som finansieras genom Erasmus + för en maximal budget på 4 miljoner euro vardera, kommer att vara aktiva inom sektorer som grön innovation och urban greening, mikroelektronik och möbel- och träsektorn.

De kommer också att stödja stora europeiska prioriteringar som digitala och gröna övergångar, hållbar tillväxt och social integration av individer som tillhör missgynnade grupper. De fem nyligen utvalda plattformerna för yrkesmässig kompetens utvalda bland 55 ansökningar involverar 167 partnerorganisationer från 17 medlemsländer och fyra andra länder som deltar i Erasmus + -programmet.

De utvalda projekten svarar på en förändrad arbetsmarknad och är i linje med prioriteringarna i den europeiska kompetensagendan och kommissionens förslag till rådets rekommendation om yrkesutbildning för hållbar konkurrenskraft, social rättvisa och motståndskraft presenterade den 1 juli. Pressmeddelandet är tillgängligt här.

Vuxenutbildning

#Coronavirus - Brittiska universitet bör inte öppna igen i september, säger fackföreningen

publicerade

on

By

Brittiska universitet bör skrota planerna för att återupptas i september för att förhindra att resande studenter driver upp landets koronaviruspandemi, säger en fackförening och kräver att kurser ska undervisas online. Premiärminister Boris Johnsons regering har utsatts för kritik över sina drag för att starta om utbildningen, särskilt efter en rad över examensresultat för skolelever och ett misslyckat försök att få tillbaka alla elever till sina klasser tidigare i år, skriver Elizabeth Piper.

Johnson har uppmanat britter att återvända till något som är mer besläktat med normalitet efter låsning av koronavirus, och uppmanar arbetare att återvända till kontor för att hjälpa ekonomin att återhämta sig efter en 20% -minskning i april-juni-perioden.

Men University and College Union (UCU) sa att det var för tidigt att skicka studenter tillbaka till universitet och varnade för att de kunde få skulden om fall av COVID-19 ökade. "Att flytta en miljon plus studenter runt om i landet är ett recept på katastrof och riskerar att lämna dåligt förberedda universitet som vårdhem för en andra våg", sade UCU: s generalsekreterare Jo Grady. "Det är dags för regeringen att äntligen vidta några beslutsamma och ansvarsfulla åtgärder i denna kris och be universiteten att överge planerna för ansikte mot ansikte undervisning", sade hon och uppmanade regeringen att flytta all undervisning online för första terminen.

Stephen Barclay, chefssekreterare för finansministeriet (finansministeriet), sa att han inte instämde i argumentet. "Jag tror att universitet som resten av ekonomin måste komma tillbaka och studenter måste kunna göra det," sa han Times Radio. Flera universitet säger att de är redo att öppna igen nästa månad efter veckors förberedelser och vissa studenter säger att de redan har spenderat pengar på saker som bostäder inför den nya terminen.

Fortsätt läsa

Vuxenutbildning

Långsiktig EU-budget: parlamentsledamöter slår ned på kultur och # utbildning

publicerade

on

I en debatt i kommittén för kultur och utbildning med kommissionen hänvisade alla ledamöter till nedskärningar i EU reviderat FFU-förslag (MFF: Flerårig finansiell ram) som ”oacceptabelt” för EU: s kultur och utbildning, och betonade att dessa sektorer särskilt tappades av COVID-19-krisen och behöver ökat stöd för att återhämta sig.

Samtidigt som de lovordade den "enastående nivån på ekonomiskt stöd" i EU: s återhämtningsplan, som lagts fram vid sidan av den reviderade fleråriga budgetramen, kritiserade de kommissionen för att återvända till sitt första FFR-förslag 2018.

"Vi stöder inte kommissionens förslag", sa utskottets ordförande Sabine Verheyen, vid inledningen av debatten. ”Här är vad detta betyder för EU-program: Solidaritetskåren kommer att erbjuda färre möjligheter för unga människor - fullstopp. "Kreativa Europa" kommer att stödja färre artister och färre skapare - fullstopp. För Erasmus + kan vi kyssa farväl för målet att nå 12 miljoner deltagare - för vi är inte beredda att erbjuda alla kortvariga utbyten av lägre kvalitet bara för att få upp siffrorna ”, tillade hon.

Kultur- och utbildningskommitténs ledamöter pekade också på löften från kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, före sitt val, när hon lovade för att stödja parlamentets begäran om tredubbla Erasmus + -finansiering i FFR 2021-2027.

Videoutlåtande av ordförande Verheyen efter debatten.

Övervaka hela utskottets debatt.

Nästa steg

Efter att det reviderade förslaget till fleråriga budgetramar lagts fram av kommissionen den 27 maj 2020 är det nu EU: s medlemsländer att enas om deras ståndpunkt. Europaparlamentet måste godkänna alla fleråriga budgetramar innan det kan träda i kraft.

Bakgrund

Jämfört med kommissionens ursprungliga förslag till fleråriga budgetramen (2018) presenterar det reviderade förslaget i maj 2020 (när det beräknas 2018 års priser) en nedskärning på 20% för Europeiska solidaritetsfonden, en nedskärning på 13% till det kreativa Europa och en sänkning på 7% för Erasmus +.

Mer

Fortsätt läsa

Vuxenutbildning

Kommissionär Navracsics är värd för andra #EuropeanEducationSummit

publicerade

on

Den 26 september kommer det andra europeiska utbildningstoppmötet att äga rum i Bryssel. En dagsarrangemanget kommer att hållas av Tibor Navracsics, kommissionär för utbildning, kultur, ungdom och sport.

Denna andra upplagan kommer att fokusera på läraryrket - som har en nyckelroll att spela för att bygga ett riktigt europeiskt utbildningsområde av 2025. Diskussioner kommer att behandla bland många ämnen de utmaningar som lärare står inför, kopplade till faktorer som erkännande, prestige, utbildning, autonomi och demografi. Sessioner kommer att utforska lösningar på specifika frågor som användning av ny teknik i klassrummet, undervisning på landsbygden och främjande av gemensamma värden i utbildningen.

Under toppmötet kommer kommissionär Navracsics att presentera utbildningsövervakningen för 2019. Årets utgåva av kommissionens flaggskeppsrapport om utbildning fokuserar på lärare och bygger bland annat på de senaste resultaten från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) Undervisning och lärande International Survey.

Bakgrund

Under ett andra år samlas ministrar, experter och lärare från hela Europa för att utbyta erfarenheter, insikter och idéer om framtiden för utbildning i EU. Toppmötet betonar den viktiga roll som utbildning spelar för att främja motståndskraft, rättvisa och social sammanhållning. Förra årets utgåva hjälpte till att driva diskussioner om nya politiska initiativ kopplade till det europeiska utbildningsområdet.

Händelsen

Toppmötet kommer att äga rum den 26 september 2019, 09:00 - 18:30, på torget, Place du Mont Des Arts, 1000 Bryssel. Händelsen kommer att vara livestreamed på Facebook. Hela programmet är tillgängligt här.

För mer information och ackreditering för journalister vänligen kontakta: [E skyddas] och [E skyddas]

Källorna

#EduSummitEU

Program för andra europeiska utbildningstoppmötet

Livestream på Facebook-evenemanget

Mer om Första utbildningstoppmötet

Utbildnings- och utbildningsmonitor (2018)

Erasmus + på Facebook

Erasmus + på Twitter

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend