Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Brexit - Donohoe tackar EU-ministrar för deras solidaritet och stöd

publicerade

on

På väg in i dagens Eurogruppsmöte tackade den irländska finansministern och Eurogruppens president Paschal Donohoe sina finansministrar för deras solidaritet och stöd efter Storbritanniens förslag att åsidosätta åtagandena gjorda i EU-UK: s utträdesavtal.

Donohoe sa att som en irländsk medborgare och som europé var de två stora händelserna som hade format hans offentliga liv Irlands medlemskap i Europeiska unionen och långfredagsavtalet (GFA). Han fortsatte med att säga:

”Uttagsavtalet var ett avtal som förhandlades fram av Europeiska unionen som förde samman (EU-medlemskapet och GFA-åtagandena). En överenskommelse som uppnåddes efter åratal av intensiva ansträngningar på Europeiska unionens vägnar, som handlade om Storbritanniens regering. Europeiska unionen är ett projekt som bygger på rättsstatsprincipen. Det är baserat på respekt. Det bygger på att hedra överenskommelser från det förflutna och bygga på dem i framtiden. Som Förenade kungariket ser på, vilken typ av framtida handelsförhållande det vill ha med Europeiska unionen, är en förutsättning att uppfylla avtal som redan finns. ”

Efter ett extra möte med den gemensamma kommittén EU-Storbritannien igår (10 september) om utkastet till Förenade kungarikets lag om inre marknaden, bekräftade vice ordförande Maroš Šefčovič att Storbritannien måste genomföra tillbakadragningsavtalet, inklusive protokollet om Irland / norra Irland - som premiärminister Boris Johnson och hans regering gick med på och som de brittiska parlamenten ratificerade för mindre än ett år sedan - är en rättslig skyldighet.

Europeiska unionen påminde Storbritannien om att brott mot villkoren i utträdesavtalet skulle bryta internationell lag, undergräva förtroendet och äventyra de pågående framtida förhandsförhandlingarna.

Uttagsavtalet trädde i kraft den 1 februari 2020, varken EU eller Storbritannien kan ensidigt ändra, förtydliga, ändra, tolka, bortse från eller ogilla avtalet.

Vice ordförande Maroš Šefčovič sade: ”EU accepterar inte argumentet att syftet med lagförslaget är att skydda långfredagsavtalet (Belfast). Faktum är att det gör motsatsen. ”

Storbritannien har fått i slutet av månaden att dra tillbaka lagförslaget. Den brittiska regeringen har redan lagt fram lagförslaget för debatt och antagande före slutet av månaden. Šefčovič uppgav att EU inte skulle vara blyg för att använda alla mekanismer och rättsmedel om Storbritannien skulle bryta mot sina rättsliga skyldigheter.

Fortsätt läsa

armenien

PKK: s engagemang i konflikten Armenien-Azerbajdzjan skulle äventyra den europeiska säkerheten

publicerade

on

De oroväckande rapporterna om att Armenien har flyttat Kurdistans arbetsgrupp (PKK) terrorister från Syrien och Irak till de ockuperade områdena Nagorno-Karabakh för att förbereda sig för framtida fientligheter och träna armeniska militser är nyheter av det slag som borde hålla dig vaken på natten, inte endast i Azerbajdzjan men också i Europa, skriver James Wilson.

Att förändra demografin i de ockuperade territorierna genom att ta in flyktingar av armeniskt ursprung från Libanon, Syrien och Irak är en sak, även om det är olagligt, men befolkar Nagorno-Karabakh med PKK-militanter, klassificerade av alla västländer, inklusive USA och EU, som en terroristorganisation, är en annan.

Armeniens artificiella vidarebosättningspolitik efter explosionen i Beirut den 4 augusti i år och det syriska kriget 2009 syftar till att förändra demografin i Nagorno-Karabakh och att befästa den 30 år långa armeniska ockupationen. De utgör ett brott mot internationell rätt, Genèvekonventionen och olika internationella avtal. Professionellt anställda militanter och terrorister som flyttas om till Nagorno-Karabakh skulle utses till ett krigsbrott enligt internationell lag, vilket skulle sätta fred och stabilitet i regionen i fara.

Enligt Cairo24 News Agency och andra tillförlitliga lokala källor gick Armenien så långt som att låta sina karriärdiplomater på högsta nivå förhandla om en överföringsplan för terroristerna med den patriotiska unionen i Kurdistan, den mest militanta flygeln av det kurdiska etablissemanget ledd av Lahur Sheikh Jangi Talabany och Bafel Talabani. Detta följde ett första misslyckade försök att förhandla om en plan för att skapa en korridor för att skicka kurdiska krigare till Nagorno-Karabakh med Kurdistans autonoma region.'s ledare Nechirvan Barzani.

Enligt uppgift, Armenien's ansträngningar ledde till överföringen av hundratals beväpnade terrorister från Suleymaniyah, som anses vara ett PKK-fäste i Irak, till Nagorno-Karabakh via Iran. En separat grupp av YPG-militanter, sett av många som den syriska flygeln av PKK, skickades till Nagorno-Karabakh från Qamishli-regionen vid den syrisk-irakiska gränsen medan en tredje grupp av PKK / YPG-militanter, som bildades vid Makhmur-basen i söder om den irakiska staden Erbil, sändes först ut till Hizbollahs huvudkontor's irakiska flygel till Bagdad innan den överfördes till Nagorno-Karabakh via Iran.

Enligt underrättelsetjänsten inrättades specialläger av de iranska revolutionens vakter för att utbilda militanterna på iransk mark innan de skickades till Nagorno-Karabakh, där de också har tillgång till träningsläger på säkert avstånd från PKK.'s Kandil-bas, som har blivit alltmer rajd de senaste åren.

Det är inte första gången Armenien rekryterar terrorister och betalar legosoldater för sina egna intressen. Så var också fallet under kriget i Nagorno-Karabakh på 1990-talet. Redan i sovjettiden instrumentades kurderna av Ryssland och Armenien, den förra etablerade den autonoma regionen Röda Kurdistan i Nagorno-Karabakh 1923-1929 för att underlätta vidarebosättning av kurder som bor i Azerbajdzjan, Armenien och Iran till regionen.

Den nuvarande armeniska administrationen visar sig dock mer och mer krigförande mot Azerbajdzjan och hindrar förhandlingsprocessen mellan de två nationerna på grund av interna politiska överväganden, inklusive en oöverträffad hälso- och ekonomisk kris. Inte bara vägrade den nuvarande armeniska administrationen att följa OSSE: s ramavtal, som man i princip enades om, utan bad om en nystart för fredsförhandlingar från grunden. Eftersom armenier i allt högre grad vägrar att skicka sina barn till frontlinjen verkar den armeniska administrationen vara fast besluten att minimera personliga förluster genom att använda militanter från terroristgrupper. Premiärminister Nikol Pashinyan tillkännagav till och med folket's milisinitiativ i landet, där farliga exempel sågs i andra konfliktdrabbade delar av världen, såsom Burkina Fasso.

Under hans ledning har Kaukasus sett de värsta fientligheterna de senaste åren när de armeniska väpnade styrkorna använde destillerield för att attackera Tovuz-distriktet Azerbajdzjan vid gränsen mellan Armenien och Azerbajdzjan den 12 juli. Attacken resulterade i 12 azerbajdzjanska dödsfall, inklusive en 75-årig civil, som lämnade 4 skadade och orsakade allvarliga skador på Azerbajdzjans gränsbyar och gårdar. Den 21 september föll en azerbajdzjansk soldat offer för nya skärmytslingar i Tovuz-regionen, eftersom Armenien återigen misslyckades med att respektera eldupphöret.

Nagorno-Karabakh och dess sju omgivande regioner erkänns av FN som ett azerbajdzjanskt territorium och har varit under armenisk ockupation i 30 år trots fyra FN-resolutioner som kräver omedelbar tillbakadragande av armeniska väpnade styrkor. Den växande militariseringen av Nagorno-Karabakh såväl som involveringen av legosoldater från paramilitära grupper i Mellanöstern skulle leda till internationalisering av konflikten och sätta regionala kraftverk i strid.

Armeniens farliga handlingar riskerar att destabilisera regionen ytterligare, vilket har en strategisk betydelse för Azerbajdzjan och Europa, eftersom det ger energi och transportförbindelser till Georgien, Turkiet och Europa för Azerbajdzjans olja och gas samt andra exportvaror. Genom att äventyra större infrastrukturprojekt, såsom oljeledningen Baku-Tbilisi-Ceyhan, Baku-Tbilisi-Erzurum-gasledningen, järnvägen Baku-Tbilisi-Kars, skulle Armenien kunna sätta europeisk energi och transportsäkerhet i enorm risk.

Fortsätt läsa

Azerbaijan

SOCAR som en av hörnstenarna i Azerbajdzjan

publicerade

on

Nyligen, USA Tribune rapporterade att Azerbajdzjan har blivit huvudleverantör av gas till Turkiet. För bara 10 år sedan kunde en sådan prognos bara orsaka skepsis bland de globala aktörerna på olje- och gasmarknaden. Ett av de senaste uttalandena från Azerbajdzjans president Ilham Aliyev vittnar emellertid om landets ökade roll på världens energimarknad.

”Medan för ett år sedan låg azerbajdzjansk gas på den 4: e eller 5: e plats på den turkiska marknaden, nuförtiden är vi i första hand, vilket är mycket viktigt för oss och Turkiet, eftersom gas garanterar energisäkerheten i alla länder. Idag levereras gas till Turkiet från det broderliga landet och ytterligare åtgärder kommer att vidtas för att öka dess volymer, sade Ilham Aliyev häromdagen.

För bara två decennier sedan kunde Azerbajdzjan inte ens föreställa sig i drömmarna att landet en dag skulle bli en av de största gasexportörerna till en av de största gasmarknaderna i Europa. Men på bara tjugo år har situationen förändrats: både inom landet och Azerbajdzjans roll i världsarenan har ökat, och inte bara inom oljesektorn.

Baku har varit känt som ett av världens oljeindustris centrum sedan slutet av 19-talet. Eftersom Azerbajdzjan först var en del av det ryska imperiet och sedan Sovjetunionen kunde Azerbajdzjan inte avyttra oljeintäkterna.

Azerbajdzjan började utvinna olja i industriella vågar i mitten av 19-talet. I mitten av XNUMX-talet började de först utvinna olja från offshore-fält i Azerbajdzjan.

Det första steget mot upprättandet av Azerbajdzjan som ett av världens oljecentra var undertecknandet den 20 september 1994 av ett kontrakt som kallades "Århundradets kontrakt" för utveckling av fält Azeri-Chirag-Guneshli. Detta kontrakt blev grunden för Azerbajdzjans oljestrategi, som fastställdes av Heydar Aliyev. Det är viktigt att detta specifika kontrakt öppnade en port för utländska investerare till kaspiska regionens olje- och gasresurser.

Med detta avtal inträffade ett ekonomiskt mirakel i Azerbajdzjan. Intäkterna från genomförandet av kontraktet översteg 150 miljarder dollar.

Det påminner om att medan SOCAR i mitten och slutet av 1990-talet uteslutande var ett azerbajdzjanskt företag med en liten världsnivå i produktionen, blev det efter ett par decennier en betydande aktör på världens oljemarknad. Oljekontraktens historia visar att SOCAR ursprungligen hade nominellt 10% i produktionsdelningsavtal, inklusive när det gäller minskning av finansiella kostnader.

Idag är SOCAR redo att delta i paritetsandelar i utvecklingen av fält: ett exempel är fälten Abheron och Karabakh, som utvecklas tillsammans med Total och Equinor. Dessutom började SOCAR självständigt utveckla gasfältet Umid och Babek.

”Arbetet i Umid-Babek-projekten, där SOCAR deltar självständigt, går som planerat. Dessa är också mycket lovande projekt, och vi förväntar oss att öka investeringspotentialen för dessa projekt och produktion, eftersom vi behöver energiresurser för interna behov, samtidigt som vår exportpotential kommer att säkerställas. Det finns också andra lovande projekt. I allmänhet kan jag säga att även om 'Century Contract' undertecknades 1994 och många kontrakt har undertecknats sedan dess, har 26 år gått, men intresset för Azerbajdzjans oljepotential i världen minskar inte, men tvärtom växer ”, sade Aliyev.

Under dessa år har SOCAR vuxit till ett stort olje- och gasföretag som bedriver verksamhet i flera länder - Schweiz, Rumänien, Ukraina, Georgien, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Ryssland och andra länder.

Turkiet har en särskild plats i SOCAR: s investeringsprojekt, där företaget förvärvade ett stort petrokemiskt komplex Petkim, byggde STAR-oljeraffinaderi och utvecklar transport- och logistikverksamhet.

Enligt företagets senaste revisionsrapport uppgick SOCARs omsättning under 2019 till 50 miljarder dollar. Det är värt att notera att 93% av denna omsättning beror på verksamhet på utländska marknader.

Förutom olje- och gasföretag är SOCAR aktivt verksamt inom kemikomplexet och blir den största exportören inom icke-oljesektorn. Detta bidrar främst av aktiviteterna i SOKAR Metanol och SOCAR Polymer.

Det är viktigt att tillägga att SOCAR också massivt finansierar kultur och sport. Företaget tar hand om sina anställda. Till exempel överstiger den genomsnittliga lönen i SOCAR $ 700, vilket är två gånger högre än det nationella genomsnittet. Dessutom fördelar företagsledningen medel för att tillgodose de sociala behoven hos företagets anställda och förser dem med lägenheter.

"Arbetare inom oljesektorn har alltid haft stor respekt i Azerbajdzjan. Så är fallet idag; oljearbetarnas arbete är en riktig hjälte. Yrket som oljearbetare respekteras och samtidigt riskabelt, farligt, och jag vill upprepa igen. att deras arbete är verklig hjältemod, säger Ilham Aliyev, som själv arbetat för SOCAR i nio år.

"Oljearbetare tar en enorm roll i den framgångsrika utvecklingen av vårt land. Idag är huvuddelen av landets ekonomi associerad med olje- och gassektorn, och det kommer att vara så under många år framöver. Vi menar inte att andra industrier utvecklas inte - de är det, men oavsett hur de utvecklas kommer de inte att kunna generera samma intäkter inom den närmaste framtiden som olja och gas gör, säger Aliyev.

Det är uppenbart att om det inte vore för att genomföra 'Century Contract' och oljestrategin i allmänhet, skulle det vara svårt att uppnå så imponerande resultat.

Fortsätt läsa

coronavirus

Vaccinförsök under politiskt tryck att leverera

publicerade

on

Memes som bilden ovan har börjat dyka upp på sociala medier som återspeglar allmänhetens oro för vacciner.

Med COVID-19-infektionsfrekvenser och dödsfall i Storbritannien och USA som ökar när vi korsar equinox till hösten, har det politiska trycket på läkemedelsforskare att hitta ett effektivt vaccin tagit ett steg. skriver James Wilson.

Möjligheterna att gå ner till våren tilltalar inte en allmänhet som har upplevt lockdown redan i år, och människor är desperata efter medicinska experter för att identifiera och leverera ett vaccin som hjälper dem att återställa normaliteten i sina liv. Politiska ledare behöver också en framgångshistoria för att avleda kritik från deras dåliga resultat när det gäller att hantera pandemin.

Europeiska förhoppningar är fästa på ett vaccin som kallas AZD1222 som uppfanns av Vaccitech i samarbete med University of Oxford. Den använder en replikationsbristande schimpansvirusvektor baserad på en försvagad version av ett förkylningsvirus (adenovirus) som orsakar infektioner i schimpanser och innehåller det genetiska materialet i SARS-CoV-2-virusets spikprotein. Efter vaccination produceras ytspikproteinet, vilket immunsystemet startar för att attackera SARS-CoV-2-viruset om det senare infekterar kroppen.

Men de mänskliga prövningarna av detta vaccin som startade i april har mött ett problem. Two deltagare blev allvarligt sjuka efter mottagarening de experimentellt vaccin i Storbritannien. Detta ledde till en granskningsprocess kräver försök of vaccinet att pausas två gånger under sommaren för att tillåter a granskning av säkerhetsdata. Fastän fall led företaget att stoppa sina prövningar, AstraZeneca var motvillig att avslöja detaljerad medicinsk information om neurologiska sjukdomar av två deltagare, båda kvinnor.

Oavsett omständigheterna i dessa två fall, ansvarig UK-kommittén har nu avslutade sina utredningar och rekommenderade att försök i Storbritannien är säkra att återuppta. Men detta beslut har kritiserats av experter som hävdar att brittiska tillsynsmyndigheter har misslyckades med att ange en grund för att återuppta prövningarna. Than FDA har hittills inte tillåtit företaget att starta om prövningar i Förenta staterna.

Aefter mediatryck, AstraZeneca offentligt avslöjades senast Lördag vidare detaljer om dess koronavirusvaccinförsök, i ett detaljerat ”protokoll” som anger företagets plan och strategi för försöken. Men kommunikationen kring detta visar sig vara ett tvåkantigt svärd. Å ena sidan måste företaget upprätthålla tillräcklig sekretess för att skydda integriteten i sin forskning, men å andra sidan måste de också behålla trovärdighet och stöd från den allmänna opinionen om en framgångsrik utrullning av vaccinet för massa ska ske immunisering.

Allmänheten är fortfarande skeptisk till pålitligheten hos statliga meddelanden och kan vara försiktig med att ta upp ett vaccin när det blir tillgängligt eftersom de fortfarande behöver övertalas om dess säkerhet. Senaste yttrande sOlls i USA bekräftar så är det. Immuniseringsprogram lockar alltid kampanjer att motsätta sig obligatorisk vaccination, och det faktum att djur har använts i vissa forskningsprogram för coronavirusvacciner kan avskräcka veganer och motståndare till djurförsök från att använda dem.

Personer är också oroliga över att allmänhetens förväntningar på att regeringen snabbt ska hitta ett vaccin kan leda till att myndigheterna skär ner och minskar de vanliga kontrollerna och skyddsåtgärderna för att släppa ett obevisat eller osäkert vaccin så fort som möjligt.

Svårigheterna kring kommunikationen för AstraZenecas AZD1222 hjälper inte av det faktum att företaget i undantagsfall har ansökt om ansvarsfrihet för vaccinet, för att AstraZeneca ska hålls inte ansvariga för eventuella biverkningar så att företaget kommer att göra det skyddas från framtida anspråk på ansvar. This begära från företaget mottogs med några överraskning av experter inom hälso- och sjukvårdsrätt i Europa.

Så loppet pågår för att hitta ett effektivt vaccin som kommer att vinna allmänhetens förtroende och som kan skalas upp snabbt för att leverera den lösning som alla hoppas kan uppnås. När den framtida utvecklingen med pandemin utvecklas kommer transparent kommunikation om framstegen med forskning med tydliga och korrekta uppgifter om för- och nackdelar med de olika konkurrerande vaccinerna att vara avgörande. Detta är för viktigt för att de ska vara gisslan för politisk ändamålsenlighet.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend