Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EUCohesionPolicy - Finansiering tillgänglig för kulturprojekt i de yttersta randområdena och de utomeuropeiska länderna och territorierna

publicerade

on

Europeiska kommissionen lanserar en ny ansökningsomgång för en miljon euro för att stödja konstnärer, kulturorganisationer och institutioner i EU De yttersta randområdena såväl som i de utomeuropeiska länderna och territorierna. Bidraget kommer att stödja minst 45 projekt med högst 20,000 XNUMX euro vardera.

Sammanhållnings- och reformkommissionär Elisa Ferreira (avbildad) sa: ”De mest avlägsna delarna av Europeiska unionen, våra yttersta randområden, har en unik och rik kultur som vi måste bevara. Stödet som vi lanserar idag kommer att göra skillnad när det gäller att främja och upprätthålla kultursektorn i dessa territorier, som drabbades hårt av koronaviruspandemin. ”

Utvalda projekt syftar till att skydda, stödja och främja lokal och inhemsk kultur, populärkonst och praxis samt den förfäderliga kulturen i de yttersta randområdena och de utomeuropeiska länderna och territorierna, förbättra den kulturella dialogen och främja spridningen av kulturella och kreativa verk, särskilt genom digital teknik. Mer information om denna inbjudan att lämna förslag finns tillgänglig här.

EU

Europeiska forsknings- och innovationsdagar 2020: Kommissionen tillkännager vinnare av EU-priset för kvinnliga innovatörer och Horizon Impact Award

publicerade

on

Vid Europeiska forsknings- och innovationsdagar, Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel tillkännagav vinnarna av årets utgåva av EU-priset för kvinnor Innovatörer. Tre vinnare får ett kontantpris på 100,000 2020 euro under Horizon XNUMX för sina prestationer, nämligen: Madiha Derouazi, grundare och VD för Amal Therapeutics, ett företag i Schweiz som utvecklar terapeutiska cancervacciner; Maria Fátima Lucas, medgrundare och VD för Zymvol Biomodeling, ett företag i Portugal som utvecklar datordesignade industriella enzymer genom att använda molekylär modellering; och Arancha Martínez, medgrundare och verkställande direktör för It Will Be, ett företag i Spanien som hjälper till att ta itu med fattigdom genom teknisk innovation och ger stöd till utsatta kvinnor och barn.

Dessutom tilldelas en vinnare Rising Innovator 2020-priset för en exceptionell innovatör under 35 år och får ett kontantpris på 50,000 XNUMX euro för sina prestationer, nämligen: Josefien Groot, medgrundare och VD för Qlayers, ett företag i Nederländerna som utvecklar mikrostrukturer för att öka vindkraftverkens effektivitet.

Kommissionär Gabriel sa: "Det är ett stort privilegium att kunna erkänna sådana exceptionella innovatörer. I dag lyser vi fokus på inspirerande kvinnor som leder ansvaret för att föra livsförändrande innovationer till marknaden. Jag hoppas att med detta pris kommer våra vinnare att inspirera många andra kvinnor att skapa innovativa företag i Europa. ”

Mer information om vinnarna av EU-priset för kvinnliga innovatörer finns här. Dessutom tillkännagav kommissionen idag vinnarna av den andra upplagan av Horizon Impact Award, ett pris som ägnas åt EU-finansierade projekt som har skapat samhälleliga effekter i och utanför Europa. De vinnande projekten, som vart och ett kommer att få ett kontantpris på 10,000 2 euro, har bidragit till att minska koldioxidavtrycket från många ledande flygbolag. förbättrade livskvaliteten för barn med hjärtsvikt; använt innovativ teknik för att bevara hotade arter i södra oceanen; digitalt översatta historiska handskrivna dokument som ingår i det europeiska arvet; och utvecklade den första transparenta skärmen som redan finns på marknaden. Mer information om Horizon Impact Award-vinnarna finns här.

Fortsätt läsa

EU

e-förvaltning: kommissionens rapport visar att digitala offentliga tjänster har förbättrats i hela Europa

publicerade

on

Kommissionen har publicerat e-förvaltningen riktmärkesrapport, vilket visar att digital leverans av offentliga tjänster har förbättrats under de senaste två åren i hela Europa. Bedömningskriterier inkluderar öppenhet i offentliga tjänster online, mobilvänlighet och gränsöverskridande rörlighet.

En vice verkställande direktör i Europa för den digitala tidsåldern Margrethe Vestager sa: ”Från att skicka in skatter till att öppna bankkonton eller ansöka till en utbildning utomlands kan nu 78% av de offentliga tjänsterna slutföras online och underlätta våra liv. Detta måste gå ihop med en elektronisk identitet som fungerar överallt i Europa, samtidigt som användarens data skyddas. ”

Kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, tillade: ”Denna kris har visat hur mycket medborgarna litar på offentliga online-tjänster. Medan fler och fler regeringar följer dessa trender måste vi ta det längre och arbeta för en säker europeisk e-identitet. ”

Höjdpunkterna inkluderar bland annat transparens i online-tjänster (hur tydlig och öppen är informationen om hur tjänster levereras och hur uppgifterna behandlas) som förbättrats från 59% till 66% under de senaste två åren. Mobilvänligheten har också ökat och ligger nu på 76% (upp från 62%). Detta innebär att mer än 3 av 4 onlinetjänster är utformade för att användas på en mobil enhet.

Cybersäkerhet är dock fortfarande en stor utmaning, endast 20% av alla webbadresser från statliga webbplatser uppfyller grundläggande säkerhetskriterier. Utnyttjandet av e-identitet släpar också efter förväntningarna när medborgarna kan använda sin nationella eID för endast 9% av tjänsterna från andra länder. A offentligt samråd pågår fram till den 2 oktober och kommissionen kommer snart att lägga fram ett förslag om en säker europeisk e-identitet. Mer information finns här.

Fortsätt läsa

EU

Kommissionen presenterar den sjunde förbättrade övervakningsrapporten för Grekland

publicerade

on

Kommissionen har antagit den sjunde förbättrade övervakningsrapporten för Grekland. Rapporten drar slutsatsen att Grekland, trots de ogynnsamma omständigheter som orsakats av coronaviruspandemin, har kommit bra med genomförandet av sina reformåtaganden. Ändå har ett antal reformåtaganden påverkats avsevärt av coronavirusutbrottet vilket har lett till förseningar i genomförandet av reformen. Ytterligare åtgärder förväntas således inför den åttonde förbättrade övervakningsrapporten, som kommissionen kommer att publicera senare i år. Detta är särskilt viktigt när det gäller efterskott, sjukvård, privatisering och finansiella sektoråtaganden. Den nuvarande rapporten är ett mellanliggande steg som inte leder till utbetalning av skuldåtgärder. Rapporten finns tillgänglig här.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend