Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

Kommissionen godkänner ett belgiskt system på 10 miljoner euro för att stödja potatisproducenter som drabbats av koronavirusutbrott i Wallonien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett belgiskt system på 10 miljoner euro för att stödja den vallonska potatisektorn i samband med koronavirusutbrottet. Systemet godkändes under statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det offentliga stödet, som kommer att ske i form av direkta bidrag, kommer att vara öppet för producenter och lagerförare som är verksamma inom potatisektorn i Vallonien.

Systemet syftar till att tillgodose stödmottagarnas likviditetsbehov och därmed hjälpa dem att fortsätta sin verksamhet under och efter koronavirusutbrottet. Kommissionen fann att det belgiska systemet är i linje med villkoren i det tillfälliga ramverket. I synnerhet i) stödet överstiger inte 100,000 31 euro per stödmottagare enligt den tillfälliga ramen för företag i den primära jordbrukssektorn och ii) ordningen kommer att löpa till och med den 2020 december XNUMX.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 bi EUF-fördraget och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd.

Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.58649 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Belgien

Kommissionen godkänner ett belgiskt system på 15.8 miljoner euro för att stödja hotell och lägenhetshotell i Bryssel i samband med koronavirusutbrott

publicerade

on

Europeiska kommissionen godkände ett belgiskt system på 15.8 miljoner euro för att stödja hotell och lägenhetshotell i huvudstadsregionen Bryssel i samband med koronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det offentliga stödet kommer att ske i form av direkta bidrag på minst 20,000 200,000 euro eller högst XNUMX XNUMX euro per hotell eller lägenhetshotell. Bidragen syftar till att ge stöd till berörda hotell och lägenhetshotell för förlorade inkomster och löpande driftskostnader, såsom kostnader för försäkring, underhåll och säkerhet.

Syftet med åtgärden är att mildra den plötsliga brist på likviditet som dessa företag står inför på grund av de restriktiva åtgärder som införts av regeringen för att begränsa spridningen av viruset och för att säkerställa kontinuitet i deras ekonomiska aktivitet. Kommissionen fann att den belgiska åtgärden överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 800,000 31 euro per företag; och (ii) beviljas senast den 2020 december XNUMX.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.58763 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa

Belgien

Kommissionen godkänner 2.2 miljoner euro belgiska stödåtgärder för att stödja flamländska flygplatser i samband med koronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt 2.2 miljoner euro belgiska stödåtgärder för att stödja operatörerna av flamländska flygplatser (Antwerpen flygplats, Ostend flygplats och Kortrijk flygplats) i samband med koronavirusutbrottet. Åtgärderna godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Åtgärderna består av: i) en stödordning, enligt vilken alla flamländska flygplatsoperatörer kommer att få stöd i form av ett direkt bidrag, och (ii) stöd till operatörerna i flygplatserna i Antwerpen och Oostende i form av betalningsuppskjutande av vissa kostnader och avgifter (nämligen årlig ersättning för användningen av lagstadgad personal i den flamländska regionen och koncessionsavgift för användning av flygplatsinfrastrukturen på grund av år 2020).

Syftet med stödåtgärderna är att hjälpa de flamländska flygplatsoperatörerna att mildra den brist på likviditet som de har utsatts för på grund av koronavirusutbrottet. Kommissionen fann att åtgärderna överensstämde med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet i) åtgärderna kan endast beviljas till slutet av detta år. (ii) de direkta bidragen inte överstiger 800,000 31 euro per företag, enligt de tillfälliga ramarna, och (iii) betalningsuppskjutanden kommer att beviljas senast den 2020 december 31 och kommer att förfalla till betalning senast den 2021 december XNUMX och medföra minimilöner, i linje med den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog därför slutsatsen att åtgärderna är nödvändiga, lämpliga och proportionella för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i linje med artikel 107 bi EUF-fördraget och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärderna enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen har vidtagit för att ta itu med den ekonomiska inverkan av koronaviruspandemin finns här.

Den icke-konfidentiell version av beslutet kommer att finnas tillgänglig under ärendenummer SA.58299 i statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa

Belgien

Leuven är europeisk huvudstad för innovation 2020

publicerade

on

Staden Leuven i Belgien är Europeisk kapital för innovation 2020meddelade kommissionen idag vid Europeiska forsknings- och innovationsdagar. Titeln tilldelades Leuven som ett erkännande av dess utmärkta innovationskoncept, liksom dess processer och styrningsmodeller som möjliggör att idéer kommer till liv.

Priset kommer med ett kontantpris på 1 miljon euro finansierat av Horizon 2020, EU: s forsknings- och innovationsprogram. De andra fem andra platserna - Cluj-Napoca (Rumänien), Espoo (Finland), Helsingborg (Sverige), Valencia (Spanien) och Wien (Österrike) - kommer att få 100,000 XNUMX euro vardera för att främja och skala upp sina innovationsmetoder. Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: ”Leuven är en uppdragsstyrd stad som utmärker sig i innovativa styrningsmodeller. Det ger sina medarbetare en möjlighet att engagera sig i kritiska beslutsprocesser.

"Men det är en ära att känna igen alla sex vinnares initiativ. Deras livliga innovationsekosystem är en inspiration för alla europeiska städer."

Leuven är den sjätte staden som vinner utmärkelsen European Capital of Innovation och den tredje staden som inte är huvudstad efter Barcelona och Nantes. Leuven syftar till att bli ett av Europas framtidens laboratorier genom en uppdragsorienterad modell där olika grupper av intressenter samlas för att utveckla och implementera innovativa lösningar för komplexa utmaningar, från klimatförändringar och övergången till en cirkulär ekonomi för att säkerställa hög kvalitet utbildning och vård. Årets upplaga av European Capital of Innovation Awards lanserades i mars 2020.

Tävlingen, även känd som iCapital Awards, var öppen för städer med minst 100,000 XNUMX invånare från EU: s medlemsstater och länder som är associerade med Horizon 2020. Tävlingen ägde först rum 2014. Tidigare vinnare inkluderar Barcelona (2014), Amsterdam (2016), Paris (2017), Aten (2018) och Nantes (2019). Mer information finns tillgänglig här.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend