Anslut dig till vårt nätverk!

Antisemitism

Hur exceptionellt Amerika är

publicerade

on

Amerika blir exceptionellt exceptionellt. I vissa omröstningar vid FN: s generalförsamling - nationernas församling - röstar endast Israel eller en eller två andra amerikanska allierade tillsammans med det, och alla andra röstar antingen emot det eller annars avstår för att förhindra USA: s vedergällning mot sina egna nation. Ingen annan nation är något liknande. Faktum är att USA vid många tillfällen vrider andra delegationer för att få dem att avstå från att rösta för att göra Amerikas internationella isolering mindre skarp och mindre pinsam. Men Amerika är också utomordentligt exceptionellt på andra sätt, som inte har något att göra med FN, skriver Eric Zuesse, ursprungligen publicerad på Strategisk kultur.

Amerika är alltså verkligen en exceptionell nation. Som republikanska tidningen National Review kommenterade den 15 september: ”Förra veckan var USA och Israel de enda länderna som röstade emot en generalförsamlings resolution om det globala koronavirusresponsen. Vissa har gripit den omröstningen för att måla USA som en dålig trosaktör som står ensam i världen. ” Men denna omröstning handlade inte bara om "det globala koronavirusresponsen." Det handlade - kanske ännu viktigare - om USA: s sanktioner mot Iran, Venezuela, Syrien, Ryssland, Kina och andra länder som USA regim anser sig vara dess fiender. (Inget av dessa länder har någonsin invaderat eller ens hotat att invadera Amerika; alla dessa sanktioner är 100% amerikansk aggression. Dessa är målländer som Amerikas aristokrati vill ta över. Världens USA-sanktionerade länder är markerade i rött på denna världskarta.) Israel stöder starkt sanktioner mot både Syrien och Venezuela, och det rutinmässigt invaderar och bombar Syrien, bara för gott mått. Så den gick med i Amerikas ståndpunkt om den omröstningen i FN - inte på grund av coronavirusbestämmelserna i resolutionen.

Den omröstningen i FN: s generalförsamling hölls den 11 september. America's Associated Press banner nästa dag, FN: s församling godkänner pandemisk upplösning; USA, Israel motsätter sig ', och rapporterade att: ”Världsorganet med 193 medlemmar antog resolutionen genom omröstning 169-2, med Ukraina och Ungern att avstå från. Det var en stark enhet av FN: s mest representativa organ, även om många länder hade hoppats på antagande genom konsensus. ” AP uppgav vidare:

Det uppmanar regeringar och internationella finansinstitut ”att tillhandahålla mer likviditet i det finansiella systemet, särskilt i alla utvecklingsländer.” Den stöder återhämtningsplaner som "driver transformativ förändring mot mer inkluderande och rättvisa samhällen, inklusive genom att ge alla kvinnor och flickor". Och det uppmanar FN: s medlemsländer "att anta en klimat- och miljöresponsiv strategi för COVID-19-återhämtningsinsatser", bland annat genom att anpassa investeringar och inhemsk politik till FN-målen och Parisavtalet från 2015 för att bekämpa klimatförändringarna. Genom en omröstning om 132-3 ändrade församlingen resolutionen för att uppmana alla länder "att avstå från att utfärda och ansöka alla ensidiga ekonomiska, finansiella eller handelsåtgärder som inte är i överensstämmelse med internationell lag och FN: s stadga som hindrar den fullständiga ekonomiska och sociala utvecklingen, särskilt i utvecklingsländer. ” USA besegrades sedan överväldigande i försök att ta bort två stycken från resolutionen, en som hänvisade till kvinnors rättigheter till "sexuell och reproduktiv hälsa" och den andra till "främjande av global hållbar transport." Förutom att argumentera mot språket om sanktioner motsatte sig USA alla hänvisningar till Världshälsoorganisationen, som Trump-administrationen slutade finansiera, och anklagade FN-byrån för att inte göra tillräckligt för att hindra viruset från att spridas när det först dök upp i Kina .

Ingenstans i AP: s artikel nämndes det att i "omröstningen 169-2", de två nationer som hade röstade emot resolutionen var USA och Israel, men bara att det hade förekommit "invändningar från USA och Israel" angående anslutningen till resolutionen av ändringsförslaget som lade till antisanktionsbestämmelsen. Denna utelämning var inte ett fel. Det är en typ av försummelse som är vanlig i propaganda. Amerika var mer isolerat än den "nyhetsrapport" klargjorde, och utelämnandet av det avgörande faktum att endast Amerika och Israel hade röstat mot resolutionen om pandemin var inte ett misstag. Faktum är att "nyhetsrapporten" inte sa något om varför vare sig Amerika eller Israel hade röstade emot det. Att ha sagt något om varför de röstade mot resolutionen om pandemin skulle ha krävt att de nämnde (och endast de) hade röstade mot resolutionen om pandemin. En diktatorisk regim vill inte att allmänheten ska veta sådana saker. Och Amerika är en diktatur. Censur är viktigt för en diktatur.

Denna omröstning handlade bara om en "resolution", ett uttalande om de olika nationernas värderingar, att arbeta för, inte om någon nations politik, men USA och Israel delar inte den mål - inte även retoriskt. Denna motstånd mot resolutionens mål var verkligen exceptionell.

I synnerhet är inget mer avskyvärt för den amerikanska regimen än att stoppa eller hindra dess sanktioner. Dessa sanktioner innefattar till exempel straff mot företag eller regering som på något sätt kommer att hjälpa till i Rysslands 96% färdiga NordStream 2-naturgasledning till Tyskland, för EU att köpa Rysslands rörledda naturgas istället för Amerikas frackade konserverade natur gas. Den amerikanska regimen insisterar på att EU-länderna köper den mycket dyrare transatlantiska fraktade amerikanska flytande naturgasen (LNG). Att insistera på att EU slösar bort pengar, för att stödja Amerikas frackingindustri, är verkligen exceptionellt, eftersom europeiska länder inte vanligtvis har behandlats som bara kolonier av andra makter. Amerika behandlar köpare från eller samarbetspartners med den konkurrenten (Ryssland) som sina fiender.

Vägen den amerikanska representanten uppgav detta (efter en lång diatribe som skyllde Kina för Covid-19 och sa att USA hade lämnat Världshälsoorganisationen för att WHO saknade "oberoende från det kinesiska kommunistpartiet") var: "Ekonomiska sanktioner är ett legitimt sätt att uppnå utrikespolitik, säkerhet och andra nationella och internationella mål, och USA är inte ensamma om den uppfattningen eller den praxis. ” (Exakt samma mening tidigare nämnts av USA angående en annan frågaden 18 november 2019.)

Egentligen är den amerikanska regimen väldigt "ensam" om den. Dessutom var den andra delen också en lögn: den amerikanska regimen hävdar att tvingande företag och länder till inte köp från den billigaste leverantören ligger inom dess suveräna rätt att göra. Som professor Alfred de Zayas, som fram till nyligen var FN: s bästa expert på detta ämne, förklarades djupare den 27 juni 2019, det påståendet är uppenbart falskt, av många tydliga skäl som rör internationell rätt. Det är en uppenbart lögn, oavsett hur många gånger den amerikanska regimen hävdar den (och hävdar att den amerikanska regimen inte är "ensam" om att hävda den).

Till och med när Barack Obama (mannen som upprepade gånger hävdade det "USA är och förblir den enda oumbärliga nationen") var Amerikas president, USA var exceptionellt vid FN. Till exempel rubriken den 24 november 2014 “USA bland endast tre länder som officiellt stöder nazism och förnekelse av förintelsen”, och rapporterade: ”I en FN-omröstning, den 21 november, röstade endast tre länder - USA, Ukraina och Kanada - mot en resolution för att fördöma rasistisk fascism eller nazism och fördöma förnekandet av Tysklands andra världskrig förintelse mot främst judar. Denna åtgärd passerade generalförsamlingen med en röst på 115 för, tre emot och 55 nedlagda röster (nedlagda rösterna var för att inte förolämpa USA: s president Obama, som var emot resolutionen). ” Den 21 juni 2015 rubrikade jag "Amerikas FN-ambassadör fortsätter att stå upp för nazister" och noterade att Obamas FN-ambassadör, Samantha Power, återigen hade stått upp för nazismen; hon hade just hållit en adress i Ukraina för att samla landets anhängare av nazism i krig mot Ryssland. Sedan den 21 november 2017 rubrikade jag '' Trump fortsätter Obamas stöd för nazismen ''och rapporterade att:

Den 16 november röstade USA: s president Donald Trump genom en agent för sin agent FN-ambassadör Nikki Haley i FN mot en resolution som fördömer bigotryoch fördömer särskilt nazism och alla former av rasism. Han fortsätter således, återigen, i traditionen från sina föregångare, presidenterna Obama och Bush, och placerar denna nation varje år i sällskap med bara en eller två amerikanska allierade över hela världen som går med USA och vägrar att förbinda sig att motsätta sig och göra allt för att minska inte bara den politiska nazismen (som naturligtvis är förfluten) utan ideologisk nazism, rasistisk fascism - institutionaliserad fördjupning (som tyvärr inte är förbi).

Men hur som helst, USA är också exceptionellt på många andra sätt. Jag listade några av dem den 13 juli.

Det finns två huvudskäl till att den amerikanska regimen kan tvinga andra nationer att inte kränka sin vilja. Det ena är att även om offentligt tillgängliga rapporter hävdar att det spenderar cirka 37% av hela världens militära utgifter, så är den amerikanska regimen faktiskt spenderar cirka 50% av hela världens militära kostnadsoch därför har den extraordinär fysisk förmåga att påtvinga sin vilja, om och när den bara ekonomiskt blockerar ett "fiendeland" (via sanktioner) inte gör jobbet för att få det att följa. Och den andra huvudorsaken är att eftersom USA: s regering är det åtminstone lika korrupt som det genomsnittliga "tredje världslandet" är, men är istället ett av världens rikaste länder, och det är lätt att överföra avgifter till andra världsledare för att få deras samarbete. (Dessa utbetalningar betalas av alla amerikanska skattebetalare, inte bara USA: s miljardärer, som skördar all vinsten från det imperium som införs.)

Amerikansk exceptionell är verklig. Det är inte den typ av exceptionism som regimens propaganda påstår sig vara fallet, men ändå är den verklig.

Utredande historiker Eric Zuesse är författaren, senast, av De är inte ens nära: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010, och av KRISTUS VENTRILOQUISTS: Händelsen som skapade kristendomen.

De åsikter som uttrycks i ovanstående artikel är författarens ensamma och återspeglar inte några åsikter från EU-reporter.

Antisemitism

Grekisk domstol beslutar fängelse för nynazistiska ledare

publicerade

on

En grekisk domstol beordrade idag (22 oktober) nynazisten Golden Dawn-chef Nikos Michaloliakos och hans tidigare toppassistenter att omedelbart börja avtjäna fängelsestraff och begränsa en av de mest betydelsefulla rättegångarna i landets politiska historia. skriver Erika Vallianou.

Efter beslutet ska teckningsoptioner utfärdas för omedelbar arrestering av Michaloliakos och flera tidigare partilagstiftare, sade domstolen.

Flera av de dömda, inklusive några lagstiftare, har redan lämnat in sig, sa statlig TV ERT.

Michaloliakos och andra tidigare medlemmar i hans inre krets dömdes för två veckor sedan till mer än 13 års fängelse för att ha drivit en kriminell organisation efter en femårig rättegång.

Michaloliakos, en långvarig Hitler-beundrare och förintelseförnekare, har avvisat sitt partis åtal som en politisk häxjakt.

Han förblev trotsig torsdag efter att domstolen beordrade hans fängelse.

"Jag är stolt över att fångas i fängelse för mina idéer ... vi kommer att bekräftas av historien och av det grekiska folket," sa han till journalister utanför sitt hem i en välmående norra Atenförort.

"Jag tackar hundratusentals greker som stod vid Golden Dawn alla dessa år", sa den 62-åriga matematikern och fd protege för den grekiska diktatorn Georgios Papadopoulos.

De som kommer i fängelse inkluderar vice Golden Dawn-ledaren Christos Pappas och partiets tidigare talesman Ilias Kassidiaris, som nyligen bildade ett nytt nationalistiskt parti.

Men domen kan inte omedelbart verkställas i fallet med den tidigare Golden Dawn-lagstiftaren Ioannis Lagos, som valdes till Europaparlamentet 2019 och har immunitet.

Grekiska rättsliga myndigheter måste formellt begära att Lagos immunitet upphävs av Europaparlamentet innan han kan fängslas.

Domstolen meddelade Michaloliakos och över 50 andra tilltalade, inklusive hans fru, den 7 oktober.

Men slutsatsen försenades av ett antal rättsliga tvister, inklusive förra veckan när Lagos försökte få domstolens tre domare återkallade för partiskhet.

Huvuddomaren Maria Lepenioti ifrågasatte också måndagen offentligt åklagarens krav på att de flesta av de dömda tillfälligt skulle släppas i avvaktan på överklagandeförfaranden, vilket kan ta år att döma.

Modellerad efter nazistpartiet

Domstolen har accepterat att Golden Dawn var en kriminell organisation som drivs av Michaloliakos med en militär hierarki efter Hitlers nazistiska parti.

Sonden utlöstes av mordet på 2013 mot den antifascistiska rapparen Pavlos Fyssas, som blev bakhållen av Golden Dawn-medlemmar och dödligt knivhuggen.

Fyssas mördare, före detta lastbilschaufför Yiorgos Roupakias, har fått livstidsdom.

I en lång utredning redogjorde domstolar inför rättegången hur gruppen bildade svartklädda milis för att skrämma och slå upp motståndare med knokdamm, kofotar och knivar.

En genomsökning av partimedlemmarnas hem 2013 avslöjade skjutvapen och andra vapen, liksom nazistiska memorabilia.

En annan före detta Golden Dawn-arrangör, före detta death metal-basisten Georgios Germenis, som nu är assistent för Lagos vid Europaparlamentet, sa på torsdagen att hans övertygelse var "absurd" och politiskt motiverad.

"Jag är 100% oskyldig. Jag hjälpte bara människor", sa Germenis när han gav sig in på sin lokala polisstation.

För Michaloliakos täcker meningen en fantastisk undergång för en man vars parti var landets tredje mest populära år 2015, det år rättegången började.

Partiet vann 18 platser i parlamentet 2012 efter att ha utnyttjat anti-åtstramning och mot migrerande ilska under Greklands decennielånga skuldkris.

Det lyckades inte vinna en enda plats i förra årets parlamentsval.

Michaloliakos och andra tidigare lagstiftare från Golden Dawn hade redan tillbringat flera månader i fängelse efter Fyssas mord 2013.

Tid som hålls i förvar för rättegång dras av från den övergripande domen.

Enligt grekisk lag måste de avtjäna minst två femtedelar av sin straff innan de begär en tidig frigivning.

Fortsätt läsa

Antisemitism

Auktionshuset i München under eld igen för att sälja nazistiska memorabilia

publicerade

on

Mindre än en månad sedan chefen för Tysklands inhemska säkerhetsbyrå har varnat för att judar i Tyskland står inför ökande nivåer av antisemitism, är ett Münchenbaserat auktionshus återigen under eld för att sälja nazistiska memorabilia, den här gången inklusive olika talanmärkningar från Adolf Hitler, skriver

Auktionshuset Hermann Historica utsattes för skott i november 2019 för en liknande auktion, vars partier slutligen köptes av en libanesisk affärsman, Abdallah Chatila, som sedan donerade dem till Yad Vashem för att göra det som de såg lämpligt.

Efter nedgången av den senaste auktionen har European Jewish Association (EJA) drivit europeiska lagstiftare att förbjuda försäljning av nazistiska memorabilia som en del av en övergripande plan för att ta itu med antisemitism över hela kontinenten.

I ett uttalande sade EJA: s ordförande, Rabbin Margolin: ”Jag kan inte ta mitt huvud runt det stora oansvaret och okänsligheten, i ett sådant feberfullt klimat, att sälja föremål som världens största mördare av judar till högst budgivare. Vilka auktioner som detta hjälper till att legitimera Hitler-entusiaster som trivs med den här typen av saker. ''

Han tillade: ”Förra året gick ett mirakel i form av herr Abdallah Chatila in. Men vi kan inte lita på att mirakel går framåt. Vi förstår att COVID-19 med rätta upptar regeringarnas och parlamentens tankar, men vi kan inte låta antisemitismens virus växa okontrollerat. Denna auktion måste stoppas och vi uppmanar regeringen att gå in. Vi ber också våra anhängare att inte delta eller delta på något sätt med denna oetiska auktion. Meddelandet måste skickas att den fortsatta utvecklingen av denna "marknad" är tabu och bortom normerna för acceptans. "

Tidigare denna månad drabbades en ung judisk man av allvarliga huvudskador efter att han på söndag eftermiddag attackerades med en spade utanför en synagoga i den nordtyska staden Hamburg i vad politiker har fördömt som en ”motbjudande” antisemitisk attack.

Fortsätt läsa

Djurskydd

Det föreslagna djurskyddsförslaget i Polen är "av djup oro för europeisk judendom"

publicerade

on

Rabbin Menachem Margolin: "Detta lagförslag sätter obevisade och ovetenskapliga påståenden om djurens välbefinnande framför religionsfriheten, vilket bryter mot en central pelare i EU: s stadga om grundläggande rättigheter."

En föreslagen lagstiftning i Polen för att förbjuda religiös slakt av djur för export "är djupt bekymrad för europeiskt judendom", sade rabbin Menachem Margolin, ordförande för European Jewish Association (EJA) på torsdag (1 oktober), skriver

Det så kallade djurskyddsförslaget, som föreslagits av det regerande partiet Law and Justice (PiS), har passerat deputeradekammaren eller Sjem och söker nu godkännande i senaten.

Det kan ha enorma konsekvenser för europeiska judiska samhällen eftersom det skulle se en central och vital del av en judisk praxis, shechita, som har ägt rum i årtusenden trampat på och effektivt utplånat - tillgång till och leverans av kosherkött.

För europeiska judar har lagstiftningen också flera röda och blinkande larm. Historien har upprepade gånger visat att den inledande salven i försök att straffa, utfärda, marginalisera och i slutändan förstöra judiska samhällen alltid börjar med förbud mot centrala principer i judisk tro, såsom kosherlagar och omskärelse, innan de flyttar in i mycket mörkare territorium.

Djurskyddsaktivister motsätter sig slakt av djur för kosher kött eftersom det utesluter bedövning innan djurs halsar skärs. Förespråkare för förfarandet avvisar hävdar att det är grymt och säger att det framkallar en snabb och human död för djuret.

"Detta lagförslag sätter obevisade och ovetenskapliga påståenden om djurens välbefinnande framför religionsfriheten, vilket bryter mot en central pelare i EU: s stadga om grundläggande rättigheter", säger rabbin Margolin i sitt uttalande.

I artikel 10 i stadgan anges: "Alla har rätt till tanke-, samvets- och religionsfrihet. Denna rätt inkluderar frihet att ändra religion, tro och frihet, antingen ensam eller i gemenskap med andra, och offentligt eller privat, till manifestera religion eller tro, i tillbedjan, undervisning, praktik och iakttagelse. "

I lagförslaget noterades Margolin "så alarmerande att kontrollera och sätta ett antal anställda på judisk praxis genom att ge jordbruksministern makten att bestämma kvalifikationerna för personer som utför religiös slakt".

'' Schochet '', den person som har till uppgift att utföra slakten genomgår år av fortlöpande utbildning och är förpliktad att enligt strikt judisk lag säkerställa att djuret genomgår minst lidande och stress som möjligt fram till och under själva slakten, förklarade rabbinen.

Han fortsatte: "Lagförslaget kommer också att kräva en bestämning av den mängd kosherkött som behövs av det lokala judiska samfundet. Hur ska detta göras? Genom att skapa och övervaka en lista över judar i Polen"? Denna lag, om den antas, bär med sig ett mörkt och olycksbådande för judar, en harking tillbaka till ockupationen, där praxis och tro ursprungligen var riktade som första steg på vägen till vår eventuella förstörelse. "

Polen är en av de största europeiska exportörerna av kosherkött.

"Det europeiska judendom har haft en fruktbar och samarbetsvillig relation med Polen som huvudleverantör av kosherkött till våra samhällen. Polen är faktiskt en central leverantör för våra behov. Frågan måste ställas, varför nu? I vilket syfte? " bad rabbinen Margolin, som uppmanade den polska regeringen, dess parlament, dess senatorer och den polska presidenten att stoppa denna lag.

"Inte bara för att upprätthålla de värden som förankras i den europeiska stadgan om grundläggande rättigheter som skyddar religionsfrihet utan för att ge ett tydligt uttalande om solidaritet att det kommer att stå med och stödja europeisk judendom som en inneboende del av Europas sociala struktur och inte offra oss, vår tro och övning på politikens altare, avslutade rabbin Margolin.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend