Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Uttalande av kommissionär Kyriakides för World Mental Health Day

DELA MED SIG:

publicerade

on

Till Världsdagen för psykisk hälsa idag (10 oktober) har hälso- och livsmedelssäkerhetskommissionen Stella Kyriakides (avbildad) gjorde följande uttalande: "COVID-19 har haft en inverkan på vår kollektiva mentala hälsa som är svår att kvantifiera. Men vi vet att det är utbrett, det är betydande och det ökar. Redan före pandemin stod en av sex européer redan inför psykiska utmaningar. Detta kommer till ett högt pris, inte bara för de som drabbas, utan också för våra samhällen.

"Psykisk hälsa påverkar hur vi tänker, känner och agerar – i varje skede av våra liv. Pandemin är en ovärderlig påminnelse om vikten av att ta hand om vår mentala hälsa. Vi står inför dagliga och aldrig tidigare skådade utmaningar. Det är förståeligt att vi alla är oroliga och stressade, oroliga för nuet och framtiden. Det är viktigt att vi arbetar tillsammans för att ta itu med de mentala såväl som de fysiska konsekvenserna av denna pandemi. Vi bör inte dra oss för att be om hjälp – vare sig det är för oss själva, för en familjemedlem, en vän eller kollega. Att ta hand om mental hälsa är avgörande för att komma ur denna kris starkare och tillsammans.”

Det fullständiga uttalandet är tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend