Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Kommissionen godkänner 2.5 miljoner euro för maltesiska direktbidrag för att stödja djuruppfödare i samband med koronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett maltesiskt program på 2.5 miljoner euro för att stödja djuruppfödare som drabbats av koronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer offentligt stöd att ges i form av ett direkt bidrag. Syftet med systemet är att hjälpa djuruppfödare att ta itu med den likviditetsbrist som de står inför på grund av koronavirusutbrottet, bland annat till följd av att restaurangbranschen och gästfriheten har stoppats.

Kommissionen fann att det maltesiska systemet är i linje med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet inte att överstiga 100,000 107 euro per företag som är verksamt inom den primära jordbrukssektorn i enlighet med den tillfälliga ramen. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 bi EUF-fördraget och villkoren i den tillfälliga ramen.

På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen har vidtagit för att ta itu med den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin finns här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärendenummer SA.58297 i statligt stöd registrera på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

coronavirus

EAPM: Varför ett ökat förtroende mellan intressenter måste vara långt framåt för hälsan

publicerade

on

God morgon och välkomna alla till veckans första European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) -uppdatering. Vi kommer bakom en hektisk månad för EAPM i oktober efter vårt 1 miljon genommöte och det tyska EU-ordförandeskapskonferensen, liksom engagemanget i EU: s slående cancerplan, som syftar till att sätta ramen för att ta itu med cancer. Och lite senare i veckan finns det det månatliga EAPM-nyhetsbrevet att se fram emot, skriver EAPM verkställande direktör Denis Horgan.

Förtroende och styrning

Trots medlemsstaternas kompetens inom många områden finns det utan tvekan ett behov av gemensam europeisk hälsolagstiftning så mycket som möjligt, men det måste vara rätt lagstiftning. Tyvärr har erfarenheten visat att det inte är riktigt att ha separata regler i alla medlemsstater av olika skäl. Till exempel leder det ofta till en FoU-miljö som inte är konkurrenskraftig, saktar den innovativa dynamiken och i slutändan utgör en barriär för framväxten av effektiva terapier för obehandlad sjukdom. Med mer integration, samarbete, dialog och ökat förtroende bland var och en inom området kan intressenter hjälpa till att forma rätt ramar, på rätt plats, vid rätt tidpunkt. Mer om EAPM: s mål i detta avseende senare.

Europa behöver "allvarlig acceleration" i kampen mot koronavirus: WHO

Europa behöver en "allvarlig acceleration" i kampen mot koronavirus och en brist på spårning av kontaktspårning skulle kunna driva sjukdomen i mörkret, sade en topptjänst från Världshälsoorganisationen på måndagen (26 oktober). I Europa är bilden obevekligt dyster då en rad länder rapporterade rekordhöjningar, ledda av Frankrike, som för första gången publicerade mer än 50,000 250,000 fall på söndag, medan kontinenten passerade tröskeln på 46 46 dödsfall. De XNUMX länderna på Världshälsoorganisationens nivå stod för XNUMX% av de globala fallen och nästan en tredjedel av dödsfallet, säger Mike Ryan, WHO: s främsta nödsakkunnig. "Just nu är vi långt efter detta virus i Europa, så att komma före det kommer att ta en viss allvarlig acceleration i vad vi gör", sa Ryan på en presskonferens.

Förtroende för andras händer

Från människans tidigaste satsningar på hälso- och sjukvården, när shamaner, präster eller medicinmän betjänade de sjuka, har förtroende stått i centrum för kompakten mellan patient och vårdgivare. Människor vid sina mest utsatta stunder väljer att placera sig i andras händer, i förtroendet - eller åtminstone tron ​​- till nytta och lättnad. Den kompakten förblir lika giltig i dagens värld av vetenskap och teknik. Den snabba utvecklingen av medicin under de senaste 50 åren, och närmare bestämt de exponentiella sprången under de senaste 25, har skapat möjligheter otänkbara för bara ett par generationer sedan. Genomik tillåter alltmer fokus på sjukdomens underliggande natur - och de underliggande hälsoprocesserna. Som ett resultat finns det i ena änden av skalan en ökande förmåga att behandla mindre populationer - med särläkemedel mot sällsynta sjukdomar eller validerade barnläkemedel eller avancerade terapier och med ett unfurling utbud av möjligheter när personlig medicin utvecklas. Och i andra änden av skalan börjar hälso- och sjukvårdsmyndigheterna utnyttja en mängd information om hälsoutveckling, känslighet och värdet av distinkta behandlingsalternativ som radikalt kan förbättra hanteringen av hälso- och sjukvårdssystemet. Så det förtroende som investeras i shamanen är ännu viktigare idag . Framväxten av evidensbaserad medicin och organiserade hälsovårdstjänster som övervakas av regeringar berättigar patienter till en viss grad av säkerhet som deras bästa intressen behandlas på grund av förnuft och rättvisa såväl som tro.

Rådet välkomnar utsikterna till europeiskt hälsodatautrymme

Europeiska rådet har välkomnat den europeiska strategin för data, som stöder EU: s globala digitala ambitioner att bygga en riktig europeisk konkurrenskraftig dataekonomi. Europeiska rådet välkomnar inrättandet av gemensamma europeiska datarum inom strategiska sektorer och uppmanar särskilt kommissionen att prioritera hälsoinformationsutrymmet som bör inrättas i slutet av 2021 och som citeras som ett sätt att stärka det omedelbara svaret på COVID-19.

Och jagDet är inte bara kommissionen som arbetar med digital hälsa, utan Världshälsoorganisationen presenterar också sin globala strategi för digital hälsa, som kommer att föras till Världshälsoförsamlingen i november. WHO håller för närvarande på att sätta ihop ett investeringsärende för att genomföra denna strategi, med medlemsstaternas godkännande i väntan, säger WHO: s Chief Information Officer Bernardo Mariano Jr. Men allmänhetens förtroende är återigen ett stort övervägande, med kritiker som frågar om människor kommer att vara villiga att dela sina uppgifter på en EU-plattform och om styrning kommer att utformas för att säkerställa fullt deltagande.

Förbättrar precision och kraft i randomiserade studier för COVID-19-behandlingar

Tiden är avgörande för att utvärdera potentiella läkemedel och biologiska läkemedel för behandling och förebyggande av COVID ‐ 19. Det finns för närvarande 876 randomiserade kliniska prövningar (fas 2 och 3) av behandlingar för COVID-19 registrerade på clinicaltrials.gov. Kovariatjustering är en statistisk analysmetod med potential att förbättra precision och minska den nödvändiga provstorleken för ett betydande antal av dessa försök. Även om kovariatjustering rekommenderas av US Food and Drug Administration och Europeiska läkemedelsmyndigheten, är det underutnyttjat, särskilt för de typer av resultat (binära, ordinarie och tid till händelse) som är vanliga i COVID-19-studier. I simulerade försök med provstorlekar från 100 till 1000 deltagare, det har varit avsevärda precisionsvinster genom att använda kovariatjustering - motsvarande 4–18% minskningar i önskad provstorlek för att uppnå önskad effekt.

EAPM för att diskutera förtroende och styrning i början av 2021 kommande ordförandeskapskonferenser

I Europa gör det ömsesidiga beroendet mellan medlemsstaterna att det är både nödvändigt och önskvärt att mycket av den tillsynen organiseras på EU-nivå. Det är naturligtvis oundvikligen en mer komplex kompakt nuförtiden. Varje komponent i de system som människor nu rutinmässigt är beroende av för sin hälsa måste uppfylla sin del av fyndet. Dessa förtroendefrågor kommer att diskuteras i EAPM: s två ordförandeskapskonferenser planeras för Januari och juli 2021 som kommer att ta itu med dessa styrelement.

Hälseminister citerar EU: s starkaste ståndpunkt om WHO på flera år

Tysklands hälsovårdsminister Jens Spahn har nyligen talat om ”den starkaste positionen på EU-nivå angående WHO åtminstone de senaste åren”. Spahn tillade att han förespråkar "för en starkare roll för EU" i WHO och i global hälsa i allmänhet. ”Vi borde inte lämna [det] till USA och Kina för att ringa skotten,” sa han.

Offentligt samråd om bröstimplantat

På fredagen (23 oktober) tEuropeiska kommissionen inledde ett offentligt samråd om ett preliminärt yttrande om säkerheten för bröstimplantat. Vetenskapliga kommittén för hälso-, miljö- och framväxande risker (SCHEER) är baserad på anaplastiskt storcellslymfom (ALCL). Intresserade parter kan lämna in sina kommentarer senast den 7 december.

Intensivvård enheter "kan överskridas på några veckor" varnar WHO

Världshälsoorganisationen har varnat för att intensivvårdsavdelningar i Europa kan bli överväldigade på några veckor och att omedelbara åtgärder var väsentlig för att förhindra att viktiga hälso- och sjukvårdssystem kollapsar och skolor stängs. "I många städer runt om i Europa kommer kapaciteten för ICU att nås under de kommande veckorna, säger Maria Van Kerkhove, WHO: s tekniska ledare för COVID-19. WHO: s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus varnade för att hela världen, och särskilt den norra halvklotet, befann sig i en "kritisk tidpunkt".

Och det är allt för nu - se upp för EAPM-nyhetsbrevet, som kommer att finnas tillgängligt senare i veckan, och håll dig trygg och frisk.

Fortsätt läsa

coronavirus

Nya franska COVID-fall kan vara 100,000 XNUMX per dag: statlig medicinsk rådgivare

publicerade

on

By

Frankrike kan uppleva 100,000 19 nya COVID-26-fall per dag - två gånger den senaste officiella siffran - berättade professor Jean-François Delfraissy, som är chef för det vetenskapliga rådet som ger råd till regeringen om pandemin, till RTL-radio på måndagen (XNUMX oktober). skriver Sudip Kar-Gupta.

”Det är förmodligen mer än 50,000 100,000 fall per dag. Vi uppskattar i den vetenskapliga kommittén att vi är mer än XNUMX XNUMX fall per dag, säger Delfraissy.

Frankrike, euroområdets näst största ekonomi, undersöker för närvarande om man ska strama åt låsningsåtgärderna ytterligare för att bromsa återuppkomsten av COVID-19-viruset, efter att ha infört nattetid för större städer inklusive Paris.

Hälsovårdsministeriet rapporterade på söndagen ett rekord på 52,010 24 bekräftade koronavirusinfektioner under det senaste dygnet, eftersom en andra våg av fall stiger genom Europa.

De nya fallen tog det franska antalet till 1,138,507 XNUMX XNUMX, med Frankrike som överträffade Argentina och Spanien när de registrerade världens femte högsta antal ärenden.

Ministeriet sa att 116 personer hade dött av koronavirusinfektion under 24 timmar till söndag, ned från 137 en dag tidigare, vilket tog totala dödsfall till 34,761 XNUMX.

Fortsätt läsa

coronavirus

Coronavirus: Första rescEU-ventilatorer skickas till Tjeckien

publicerade

on

Efter en begäran om hjälp från Tjeckien skickar EU omedelbart ett första parti med 30 ventilatorer från rescEU - den gemensamma europeiska reserven för medicinsk utrustning som inrättades tidigare i år för att hjälpa länder som drabbats av koronaviruspandemin.

Som president von der Leyen (avbildad) sa: ”Tjeckien står inför en av de svåraste situationerna i Europa just nu. Antalet fall av koronavirus ökar snabbt. Och det behöver medicinsk utrustning för att behandla patienter på sjukhus. Vi lämnar inte våra europeiska vänner ensamma i dessa hårda tider. Europeiska kommissionen mobiliserar medicinskt material genom vår civilskyddsmekanism. Jag ringde premiärministern Andrej Babiš för att berätta för honom att vi snabbt skickar en uppsättning med 30 ventilatorer från vår RescEU-reserv till Tjeckien. Vi skapade denna reserv på rekordtid på våren för att lagra viktigt medicinskt material som vi kan skicka till europeiska länder i nöd. Och vi är i kontakt med andra EU-länder för att mobilisera fler ventilatorer för Tjeckien. Vi är i det här tillsammans. ”

Kommissionär för krishantering Janez Lenarčič tillade: ”Vi har arbetat dygnet runt för att undvika en upprepning av situationen i slutet av februari, då hela EU var överväldigad i kampen mot pandemin. Vi skapade rescEUs medicinska reserv så att ingen medlemsstat är ensam när han hanterar samma utmaning. Efter att ha levererat skyddande ansiktsmasker över hela Europa kommer detta att vara första gången som Europeiska kommissionen skickar ut ventilatorer från EU-reserven. "

EU: s samarbetscentrum för nödåtgärder är i ständig kontakt med myndigheter i Tjeckien och mer EU-stöd kan kanaliseras under de kommande dagarna via EU: s civilskyddsmekanism, kommer från medlemsländer. För att ge medlemsstaterna tid att bedöma deras reaktionskapacitet och ta hänsyn till allvaret i situationen i Tjeckien har EU proaktivt initierat rescEU: s utplacering av medicinsk reserv. Hela pressmeddelandet finns tillgängligt nätet.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend