Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionen lanserar Access2Markets-portalen för att stödja handel med småföretag

publicerade

on

Europeiska kommissionen har lanserat Access2Markets online-portal för att hjälpa små och medelstora företag att handla utanför EU: s gränser. De ny portal svarar på förfrågningar från intressenter om att bättre förklara handelsavtal och hjälpa företag att säkerställa att deras produkter är berättigade till tullrabatter. Det kommer att betjäna både företag som redan handlar internationellt och de som bara börjar utforska möjligheter på utländska marknader.

Den nya portalen presenterades idag vid en virtuell händelse på hög nivå, "Vägen till återhämtning - som ger småföretag möjlighet att handla internationellt", värd av kommissionens verkställande vice ordförande Valdis Dombrovskis och deltog av cirka 600 företrädare för små och medelstora företag.

Verkställande vice ordförande Valdis Dombrovskis (bilden) sa: ”Vi måste hjälpa våra företag, särskilt våra små och medelstora företag, att dra största möjliga nytta av våra handelsavtal. Det är därför vi har skapat denna nya portal för att hjälpa våra mindre företag att navigera i världen av internationell handel. Denna one-stop-shop hjälper europeiska företag att få ut det mesta av EU: s nätverk av handelsavtal och få bäst tillgång till de marknader, produkter och insatser de behöver för att växa och förbli konkurrenskraftiga. ”

Europeiska unionen har ett stort nätverk av handelsavtal med över 70 länder och regioner och förhandlar för närvarande om en rad nya affärer. Access2Markets bryter ner denna komplexa uppsättning regler i praktisk information så att mindre företag lättare får tillgång till relevant information. Konkret levererar Access2Markets handelsvillkoren för att importera varor till EU och exportera varor till över 120 utländska marknader.

Små företag representerar 88% av alla EU-exportörer. Deras export står för en tredjedel av all EU-export och stöder 13 miljoner jobb. Globala marknader är en viktig tillväxtkälla för europeiska små och medelstora företag. Det är därför viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt småföretag i den ekonomiska återhämtningen från koronaviruspandemin.

"Små företag är viktiga för vår ekonomi som trivs på de varor och tjänster de tillhandahåller", säger Véronique Willems, generalsekreterare för den europeiska föreningen för små och medelstora företag, SMEunited. ”SMEunited är glada att se lanseringen av Access2Markets-portalen. Denna portal kommer att hjälpa små och medelstora företag att övervinna hinder för att utnyttja den globala marknaden. Att ge dem bättre tillgång till information som är skräddarsydd efter deras behov kommer att gynna alla européer. ”

Portalen tillåter företag att leta upp följande detaljer för importerade och exporterade varor med bara några få klick:

  • Prisplaner
  • skatter
  • Ursprungsregler
  • Produktkrav
  • Tull-procedurer
  • Handelshinder
  • Statistik över handelsflöde

Den nya Access2Markets Portalen innehåller också förklaringar, handledning och vanliga frågor som hjälper nya såväl som erfarna handlare att analysera fördelarna med handel med var och en av EU: s handelspartner. Den ger en översikt över EU: s lagar om produkter och tjänster, samt kontaktuppgifter för tullmyndigheter och andra offentliga myndigheter i EU: s medlemsstater och i EU: s handelspartner. Företag kan också använda portalen för att kontakta GD TRADE för att rapportera handelshinder som de stöter på.

Access2Markets självbedömningsverktyg, ROSA, ger speciellt stöd för regler som definierar en produkts ”ekonomiska nationalitet”, så kallad ”ursprungsregler”. Dessa skräddarsys i varje handelsavtal, vilket säkerställer att känsliga marknadssektorer skyddas och att företag kan kräva sänkta eller eliminerade tullar enligt avtalet. Företagen kan också hitta information om hur handelsavtal reglerar handel med tjänster eller om villkoren för att investera, eller delta i offentliga anbudsinfordringar på en utländsk marknad.

Varje produkt som handlas internationellt har en kod som avgör vilka importtullar och nationella eller lokala skatter som måste betalas. På Access2Markets, företag kan inte bara hitta koden utan också vilka skyldigheter de behöver betala i varje jurisdiktion. Portalens My Trade Assistant-verktyg gör det möjligt för företag att söka efter information om tullar, skatter, produktregler och krav på produkt för produktbasis för varje marknad.

Portalen är optimerad för användning på smartphones och surfplattor. Den innehåller en mängd ytterligare användarvänliga funktioner som hjälper affärsmän och kvinnor att få ut det mesta av EU: s handelsavtal. Och naturligtvis är det helt gratis.

EU

Frontex tillkännager en intern utredning om medierapporter om pushbacks i Egeiska havet

publicerade

on

Förra veckan (23 oktober) rapporterade Bellingcat * att EU: s gränsbyrå, Frontex, var delaktig i olagliga pushbacks.

Frågade om rapport (26 oktober) Adalbert Jahnz, Europeiska kommissionens talesman för migration, sade: ”Vi har verkligen sett rapporten från Bellingcat och ett antal andra medier och vi tar denna fråga på allvar. Kommissionen är djupt oroad över rapporter om pushbacks eller andra former av bristande efterlevnad av EU-lagstiftningen, inklusive skydd för att skydda grundläggande rättigheter och rätten till tillgång till asyl. ”

Jahnz sa att kommissionären för inrikes frågor, Ylva Johansson hade varit i kontakt med den verkställande direktören för Frontex och de grekiska myndigheterna. Kommissionen kommer att: "förvänta sig att både de grekiska myndigheterna och Frontex undersöker sådana rapporter grundligt och säkerställer fullständig överensstämmelse med EU-lagstiftningen. Vi är i nära kontakt med både de grekiska myndigheterna och med Frontex i förhållande till den uppföljning som krävs. ”

Idag (27 oktober) tillkännagav Frontex en intern utredning om mediarapporterna, men tillade att: "inga dokument eller annat material har hittats för att underbygga anklagelser om brott mot lagen, eller Frontex uppförandekod från utsända officerare."

Frontex verkställande direktör Fabrice Leggeri sa: ”I vårt samtal och kontakter informerade jag EU-kommissionären Ylva Johansson om att vi undersöker anklagelserna från flera nyhetsorganisationer om vår verksamhet vid Greklands yttre gränser. Vi strävar efter att upprätthålla de högsta gränsbevakningsstandarderna i all vår verksamhet och tolererar inte kränkningar av de grundläggande rättigheterna i någon av våra aktiviteter. ”

Frontex har inte ett mandat att utreda EU-medlemsstaternas verksamhet, men det har genomfört två utredningar i "operativ dialog" med Grekland och hittat inga bevis för olagliga handlingar i en incident och tittar fortfarande på den andra. Frontex säger att situationen i östra Egeiska havet har varit komplicerad för de fartyg som Frontex satte ut för att patrullera på grund av en oenighet mellan Grekland och Turkiet om deras sjöfartsgränser, säger att detta har påverkat sök- och räddningsaktiviteter i området.

A gemensam utredning av Bellingcat, Lighthouse Reports, Der Spiegel, ARD och TV Asahi, som fick bidrag från Undersökande journalistik för Europa fonden fann att Frontex tillgångar var inblandade i en pushback-incident vid den grekisk-turkiska sjögränsen i Egeiska havet, var närvarande vid en annan och har varit i närheten av ytterligare fyra sedan mars. Pushbacks eller 'refoulement' är förbjudet enligt internationell lag.

* Bellingcat är ett oberoende internationellt kollektiv av forskare, utredare och medborgarjournalister

Fortsätt läsa

coronavirus

EAPM: Varför ett ökat förtroende mellan intressenter måste vara långt framåt för hälsan

publicerade

on

God morgon och välkomna alla till veckans första European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) -uppdatering. Vi kommer bakom en hektisk månad för EAPM i oktober efter vårt 1 miljon genommöte och det tyska EU-ordförandeskapskonferensen, liksom engagemanget i EU: s slående cancerplan, som syftar till att sätta ramen för att ta itu med cancer. Och lite senare i veckan finns det det månatliga EAPM-nyhetsbrevet att se fram emot, skriver EAPM verkställande direktör Denis Horgan.

Förtroende och styrning

Trots medlemsstaternas kompetens inom många områden finns det utan tvekan ett behov av gemensam europeisk hälsolagstiftning så mycket som möjligt, men det måste vara rätt lagstiftning. Tyvärr har erfarenheten visat att det inte är riktigt att ha separata regler i alla medlemsstater av olika skäl. Till exempel leder det ofta till en FoU-miljö som inte är konkurrenskraftig, saktar den innovativa dynamiken och i slutändan utgör en barriär för framväxten av effektiva terapier för obehandlad sjukdom. Med mer integration, samarbete, dialog och ökat förtroende bland var och en inom området kan intressenter hjälpa till att forma rätt ramar, på rätt plats, vid rätt tidpunkt. Mer om EAPM: s mål i detta avseende senare.

Europa behöver "allvarlig acceleration" i kampen mot koronavirus: WHO

Europa behöver en "allvarlig acceleration" i kampen mot koronavirus och en brist på spårning av kontaktspårning skulle kunna driva sjukdomen i mörkret, sade en topptjänst från Världshälsoorganisationen på måndagen (26 oktober). I Europa är bilden obevekligt dyster då en rad länder rapporterade rekordhöjningar, ledda av Frankrike, som för första gången publicerade mer än 50,000 250,000 fall på söndag, medan kontinenten passerade tröskeln på 46 46 dödsfall. De XNUMX länderna på Världshälsoorganisationens nivå stod för XNUMX% av de globala fallen och nästan en tredjedel av dödsfallet, säger Mike Ryan, WHO: s främsta nödsakkunnig. "Just nu är vi långt efter detta virus i Europa, så att komma före det kommer att ta en viss allvarlig acceleration i vad vi gör", sa Ryan på en presskonferens.

Förtroende för andras händer

Från människans tidigaste satsningar på hälso- och sjukvården, när shamaner, präster eller medicinmän betjänade de sjuka, har förtroende stått i centrum för kompakten mellan patient och vårdgivare. Människor vid sina mest utsatta stunder väljer att placera sig i andras händer, i förtroendet - eller åtminstone tron ​​- till nytta och lättnad. Den kompakten förblir lika giltig i dagens värld av vetenskap och teknik. Den snabba utvecklingen av medicin under de senaste 50 åren, och närmare bestämt de exponentiella sprången under de senaste 25, har skapat möjligheter otänkbara för bara ett par generationer sedan. Genomik tillåter alltmer fokus på sjukdomens underliggande natur - och de underliggande hälsoprocesserna. Som ett resultat finns det i ena änden av skalan en ökande förmåga att behandla mindre populationer - med särläkemedel mot sällsynta sjukdomar eller validerade barnläkemedel eller avancerade terapier och med ett unfurling utbud av möjligheter när personlig medicin utvecklas. Och i andra änden av skalan börjar hälso- och sjukvårdsmyndigheterna utnyttja en mängd information om hälsoutveckling, känslighet och värdet av distinkta behandlingsalternativ som radikalt kan förbättra hanteringen av hälso- och sjukvårdssystemet. Så det förtroende som investeras i shamanen är ännu viktigare idag . Framväxten av evidensbaserad medicin och organiserade hälsovårdstjänster som övervakas av regeringar berättigar patienter till en viss grad av säkerhet som deras bästa intressen behandlas på grund av förnuft och rättvisa såväl som tro.

Rådet välkomnar utsikterna till europeiskt hälsodatautrymme

Europeiska rådet har välkomnat den europeiska strategin för data, som stöder EU: s globala digitala ambitioner att bygga en riktig europeisk konkurrenskraftig dataekonomi. Europeiska rådet välkomnar inrättandet av gemensamma europeiska datarum inom strategiska sektorer och uppmanar särskilt kommissionen att prioritera hälsoinformationsutrymmet som bör inrättas i slutet av 2021 och som citeras som ett sätt att stärka det omedelbara svaret på COVID-19.

Och jagDet är inte bara kommissionen som arbetar med digital hälsa, utan Världshälsoorganisationen presenterar också sin globala strategi för digital hälsa, som kommer att föras till Världshälsoförsamlingen i november. WHO håller för närvarande på att sätta ihop ett investeringsärende för att genomföra denna strategi, med medlemsstaternas godkännande i väntan, säger WHO: s Chief Information Officer Bernardo Mariano Jr. Men allmänhetens förtroende är återigen ett stort övervägande, med kritiker som frågar om människor kommer att vara villiga att dela sina uppgifter på en EU-plattform och om styrning kommer att utformas för att säkerställa fullt deltagande.

Förbättrar precision och kraft i randomiserade studier för COVID-19-behandlingar

Tiden är avgörande för att utvärdera potentiella läkemedel och biologiska läkemedel för behandling och förebyggande av COVID ‐ 19. Det finns för närvarande 876 randomiserade kliniska prövningar (fas 2 och 3) av behandlingar för COVID-19 registrerade på clinicaltrials.gov. Kovariatjustering är en statistisk analysmetod med potential att förbättra precision och minska den nödvändiga provstorleken för ett betydande antal av dessa försök. Även om kovariatjustering rekommenderas av US Food and Drug Administration och Europeiska läkemedelsmyndigheten, är det underutnyttjat, särskilt för de typer av resultat (binära, ordinarie och tid till händelse) som är vanliga i COVID-19-studier. I simulerade försök med provstorlekar från 100 till 1000 deltagare, det har varit avsevärda precisionsvinster genom att använda kovariatjustering - motsvarande 4–18% minskningar i önskad provstorlek för att uppnå önskad effekt.

EAPM för att diskutera förtroende och styrning i början av 2021 kommande ordförandeskapskonferenser

I Europa gör det ömsesidiga beroendet mellan medlemsstaterna att det är både nödvändigt och önskvärt att mycket av den tillsynen organiseras på EU-nivå. Det är naturligtvis oundvikligen en mer komplex kompakt nuförtiden. Varje komponent i de system som människor nu rutinmässigt är beroende av för sin hälsa måste uppfylla sin del av fyndet. Dessa förtroendefrågor kommer att diskuteras i EAPM: s två ordförandeskapskonferenser planeras för Januari och juli 2021 som kommer att ta itu med dessa styrelement.

Hälseminister citerar EU: s starkaste ståndpunkt om WHO på flera år

Tysklands hälsovårdsminister Jens Spahn har nyligen talat om ”den starkaste positionen på EU-nivå angående WHO åtminstone de senaste åren”. Spahn tillade att han förespråkar "för en starkare roll för EU" i WHO och i global hälsa i allmänhet. ”Vi borde inte lämna [det] till USA och Kina för att ringa skotten,” sa han.

Offentligt samråd om bröstimplantat

På fredagen (23 oktober) tEuropeiska kommissionen inledde ett offentligt samråd om ett preliminärt yttrande om säkerheten för bröstimplantat. Vetenskapliga kommittén för hälso-, miljö- och framväxande risker (SCHEER) är baserad på anaplastiskt storcellslymfom (ALCL). Intresserade parter kan lämna in sina kommentarer senast den 7 december.

Intensivvård enheter "kan överskridas på några veckor" varnar WHO

Världshälsoorganisationen har varnat för att intensivvårdsavdelningar i Europa kan bli överväldigade på några veckor och att omedelbara åtgärder var väsentlig för att förhindra att viktiga hälso- och sjukvårdssystem kollapsar och skolor stängs. "I många städer runt om i Europa kommer kapaciteten för ICU att nås under de kommande veckorna, säger Maria Van Kerkhove, WHO: s tekniska ledare för COVID-19. WHO: s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus varnade för att hela världen, och särskilt den norra halvklotet, befann sig i en "kritisk tidpunkt".

Och det är allt för nu - se upp för EAPM-nyhetsbrevet, som kommer att finnas tillgängligt senare i veckan, och håll dig trygg och frisk.

Fortsätt läsa

EU

Inblandar någon sig i de amerikanska valen?

publicerade

on

I sin sista head-to-head-debatt före presidentvalet den 3 november, Donald Trump och Joe Biden kolliderade över ekonomiska band med Ryssland och Kina. Båda kandidaterna riktade anklagelser mot den andra, skriver Graham Paul.

Trump har tjänat mer än 200 miljoner dollar på sina utländska affärsintressen sedan 2016, enligt Center for Responsive Politics. De exakta summorna är svåra att beräkna, men de är i hundratals miljoner dollar.

Däremot på scenen Biden insisterade på det "Jag har aldrig tagit ett öre från någon utländsk källa någonsin i mitt liv".

Han försökte vända president Trump: "Jag har släppt alla mina skattedeklarationer. 22 år. Gå och titta på dem. 22 år av min skattedeklaration. Du har inte släppt ett enda år av dina skattedeklarationer. Vad döljer du? Varför vill du inte?"

Trump hävdade, som en del av en lång rad obekräftade anklagelser om Biden och hans familjs ekonomiska intressen, att Biden fick miljoner "genom Ryssland."

"Joe fick 3.5 miljoner dollar genom Ryssland, och det kom genom Putin för att han var mycket vänlig med den tidigare borgmästaren i Moskva", sade presidenten.

"Du tjänade 3.5 miljoner dollar, Joe!" sade han.

Trump verkade förväxla Biden med den legitima affärsverksamheten för sin son Hunter.

Trumf's kampanj har desperat försökt bevisa att en del av Hunter's pengar gick till Joe men hittills har de inte bevisat sitt fall.

Vad vi do vet från de senaste valen är som USA åtalade Rysk affärsman Evgeny Prigozhin och hans medarbetare, som anklagades för försökning till destabilise det amerikanska politiska systemet genom att använda sociala medier och påstås använda falska konton till inflytandeolika rasgrupper.

Men gör någon hävdar att Kreml stöder Donald Trump i detta val 2020?

Rysslands president Putin sa nyligen att hans kärnideologi ligger mycket närmare de demokratiska partiets grundläggande värderingar, vilket ger lite utrymme för tvivel handla om hans egen politisk preferenser.

Aar för den ökända Evgeny Prigozhin? Nåväl, det har nyligen gjorts media om hans påstådda verksamhet i Libyen, men nejsak om inblandning i de amerikanska valen den här gången.

Är nu rätt tid att fråga om Putins miljardär is försöker hjälpa Donald Trump? Media har inte avslöjat några förbindelser mellan Prigozhin och Trumps val grupp.

Men det är många olika internationell anslutningar att hitta för Prigozhin, som genom åren har träffat otaliga världsledare och politiska kändisar.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend