Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

Frankrike kommer att reagera med den största fastheten efter attacken - PM

publicerade

on

Fransk premiärminister Jean Castex
Denis Charlet / Pool via REUTERS

Frankrike kommer att reagera med största fasthet efter att en skollärare halshöggs på gatan i en förort i Paris på fredag ​​efter att han visat sina elever teckningar av profeten Mohammad, sade premiärminister Jean Castex på lördag (17 oktober). skriver Sybille de La Hamaide.

"Genom en av dess försvarare är det republiken som har slagits i hjärtat av islamistisk terrorism", skrev Castex på Twitter.

”I solidaritet med sina lärare kommer staten att reagera med den största fasthet så att republiken och dess medborgare lever, fritt! Vi kommer aldrig ge upp. Aldrig."

Försvar

USA-baserade B-52 bombplan utför uppdrag över Barentshavet

publicerade

on

Det senaste Bomber Task Force (BTF) -uppdraget i Europa inträffade torsdagen (3 DECEMBER) över Barentshavet när ett amerikanskt flygvapen B-52 Stratofortress-bombplan utförde integrationsoperationer med NATO-allierade. Bombplanen, tilldelad Minot Air Force Base: s 5: e bombvinge i North Dakota, avgick torsdag och flög till utsedda platser där bombplanen integrerades med grekiska och norska F-16 Fighting Falcon-flygplan och genomförde flygbensinoperationer med amerikanska och turkiska KC-135 Stratotanker flygplan.

Efter uppdraget återvände flygplanet och besättningen omedelbart till North Dakota. Uppdrag som detta visar USA: s ständiga globala strejk och globala räckvidd genom att anställa strategiska bombplan. Uppdraget involverade ursprungligen två bombplan, men ett flygplan omdirigerades säkert till RAF Fairford, England, torsdag eftermiddag på grund av ett underhållsproblem. S Air Force B-52 Stratofortress är en långdistans, kärnkrafts- och konventionell tung bombplan som kan utföra en mängd olika uppdrag. c

kapabel att flyga i höga subsoniska höjder på upp till 50,000 fot, kan bombplanen bära precisionsstyrd konventionell munstycke med världsomspännande navigationsfunktioner. US Air Force fortsätter att visa sin förmåga att utföra flyguppdrag och upprätthålla beredskap, samtidigt som de skyddar hälsa och säkerhet för amerikanska servicemedlemmar, allierade och partners i värdländer där amerikansk personal bor och arbetar.

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) ansvarar för USA: s militära operationer i hela Europa, delar av Asien och Mellanöstern, Arktis och Atlanten. USEUCOM består av mer än 64,000 XNUMX militär och civil personal och arbetar nära NATO-allierade och partners. Kommandot är en av två amerikanska kommandokommandon med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. För mer information om USEUCOM, klicka här. .

Fortsätt läsa

Försvar

USEUCOM: 21: e gemensamma kommissionen i Bulgarien

publicerade

on

Höga militärtjänstemän från US European Command (USEUCOM) och Bulgariens biträdande försvarschef genomförde den 21: e gemensamma kommissionen mellan USA och Bulgarien den 25 november för att diskutera genomförandet av försvarssamarbetsavtalet samt bilateral träning och övningar 2021.

Bulgariens biträdande försvarschef, flygvapnet generallöjtnant Tsanko Stoykov och USEUCOM: s biträdande chef för partnerskap, säkerhetssamarbete och missilförsvar, US Air Force Brig. Gen. Jessica Meyeraan, medordförande för det virtuella strategiska forumet. Inom den rättsliga ramen för avtalet mellan USA och Bulgarien om försvarssamarbete och genomförandeavtal ledde de två höga militärtjänstemännen diskussioner som täckte ett helt spektrum av frågor, allt från militära operationer, övningar och logistik till miljö-, juridiska och skattemässiga frågor.

"Trots dessa tuffa tider, när vi alla fortsätter att kämpa oss igenom denna globala pandemi, är det lugnande att se vikten som båda våra länder lägger på vårt bestående förhållande," sa Meyeraan. "Vi uppskattar Bulgariens bidrag till Natos operationer, aktiviteter och uppdrag som Resolute Support."

Med tanke på den pågående globala pandemin och respektive lands anslutning till hälsoskyddsåtgärder anslöt sig Stoykov och hans team till det virtuella mötet från Bulgariens försvarsministerium i landets huvudstad Sofia, medan Meyeraan och hennes USEUCOM-team gick med från Amerikas fyrstjärniga stridande befaller högkvarter i Stuttgart.

Med hänvisning till den tioåriga färdplanen för försvarssamarbete som undertecknades vid en Pentagon-ceremoni den 10 oktober med Bulgariens försvarsminister Krasimir Karakachanov och USA: s dåvarande försvarsminister Mark Esper, noterade de högre ledarna att färdplanen kommer att fungera som en guide för att ytterligare stärka alliansen mellan de två nationerna under de närmaste tio åren, eftersom det börjar ett nytt kapitel i robust militärt samarbete. Den senaste gemensamma kommissionen mellan USA och Bulgarien hölls i Sofia i november 6.

"2020 var ett bra år för USA: s bilaterala relation med Bulgarien och vi är övertygade om att 2021 - ett år med fokus på Svarta havet-regionen - kommer att bli ännu större", avslutade Meyeraan.

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) ansvarar för USA: s militära operationer i hela Europa, delar av Asien och Mellanöstern, Arktis och Atlanten. USEUCOM består av mer än 64,000 XNUMX militär och civil personal och arbetar nära NATO-allierade och partners. Kommandot är en av två amerikanska kommandokommandor med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. För mer information om USEUCOM, klicka här.

Fortsätt läsa

Försvar

Indien efterlyser åtgärder eftersom världen minns årsdagen för Mumbai-terrorattacker

publicerade

on

Den här veckan är det 12-årsjubileet för ett datum som för evigt etsats i hjärnan hos indiska människor: de mördande attackerna 2008 i Mumbai. Grymheten jämfördes med terroristattackerna 2001 på tvillingtornen i New York, och medan skalan inte var helt densamma dödades cirka 166 människor när beväpnade män gick på en mordrunda i Indiens finansiella huvudstad.

Attacken utfördes av tio beväpnade män som tros ha anknytning till Lashkar-e-Taiba, a  Pakistansk baserad terroristorganisation. Beväpnade med automatiska vapen och handgranater riktade terroristerna sig mot civila på många platser i södra delen av Mumbai, inklusive Chhatrapati Shivaji järnvägsstation, det populära Leopold Café, två sjukhus och en teater.

Pakistan har länge kritiserats för att kultivera militanta proxygrupper och landet står för närvarande inför förnyat tryck för att agera mot terrorister. Det finns särskild oro för att trots vissa övertygelser är vissa av de som är ansvariga för de fruktansvärda attackerna fortfarande fri och därmed fria att planera en liknande grymhet.

Med årsdagen för Mumbai-attackerna som faller idag (26 november) driver internationellt tryck Pakistan igen att vidta mer åtgärder mot militanta grupper och deras ledare.

Vissa hävdar att det fortfarande saknas politisk vilja från Pakistan för att hantera frågan. Som bevis pekar de på beslutet från en global vakthund för "smutsiga pengar" att hålla Pakistan på sin "grå lista" för att inte uppfylla internationella finansieringsnormer för terrorism.

Den oberoende Financial Action Task Force har uppmanat Pakistan att uppfylla dessa krav senast i februari 2021.

Pakistan placerades på FATF: s "grå lista" över länder med otillräcklig kontroll över terrorismfinansiering 2018 och sade att Pakistan "fortfarande behöver visa att brottsbekämpande organ identifierar och undersöker det bredaste utbudet av terrorismfinansieringsaktiviteter."

Vakthunden bad också Islamabad att visa att terrorismfinansieringssonder resulterar i effektiva, proportionerliga och avskräckande sanktioner och har uppmanat Pakistan att åtala de som finansierar ”terrorism”, samt att anta lagar för att spåra och stoppa ”terrorfinansiering”.

Xiangmin Liu, president för FATF, varnade: "Pakistan måste göra mer och det måste göra det snabbare."

Ytterligare kommentarer kommer från Denis MacShane, tidigare EU-minister i Storbritannien under Tony Blair, som sa till den här webbplatsen, ”Det är knappast en hemlighet att Pakistans berömda underrättelsetjänstbyrå utför svarta operationer snarare som Mossad gör för Israel, eftersom Pakistan har varit låst i sitt kalla, ibland heta krig med sin mycket större granne Indien. Ett antal majoritets muslimska stater har hjälpt islamistiska terrorhandlingar, särskilt Saudiarabien, vars islamistiska medborgare hjälpte till att utföra attackerna den 9 september på Manhattan. Pakistans nominellt civila regering är hjälplös mot militären och ISI. ”

Det finns fortfarande stor oro för islamistiska militanta grupper i Pakiston - särskilt Lashkar-e-Taiba (LeT) och dess välfärdsarmar, Jamaat-ud-Dawa (JuD) och Falah-e-Insanyat - och om deras inkomstkällor.

Det finns också långvariga anklagelser om att Pakistan har fostrat och stöttat islamistiska militanta grupper för att användas som ombud för att projicera makten i regionen, särskilt mot dess ärkerival Indien.

Så sent som förra året sa en rapport från USA: s utrikesdepartement om terrorism att Pakistan "fortsatte att tillhandahålla säker hamn för andra militanta toppledare."

Det finns också oro över rapporterna om att en topp Pakistan-militant som misstänks ha planerat Mumbai-attackerna 2008 fortfarande lever fritt i Pakistan.

Indien och USA har båda åtalat Sajid Mir, från den pakistansk-baserade Lashkar-e-Taiba-gruppen, för de tre dagars attacker mot hotell, en järnvägsstation och ett judiskt centrum där 166 personer dödades inklusive sex amerikaner.

Attacken omedelbart påverkades av den pågående fredsprocessen mellan de två länderna och Indiens försök att pressa Pakistan att slå ner på terrorister inom dess gränser har fått starkt stöd av den internationella samfundet.

Vid olika tidpunkter sedan attackerna har det funnits oro för att spänningarna kan eskalera mellan de två kärnvapen. Indien har dock avstått från att samla trupper vid den pakistanska gränsen som den hade efter attacken mot Indiens parlament den 13 december 2001. Istället har Indien fokuserat på att bygga internationellt offentligt stöd genom olika diplomatiska kanaler och media.

Indien har länge sagt att det finns bevis för att ”officiella organ” var inblandade i planeringen av attacken - en anklagelse som Islamabad förnekar - och Islamabad anses allmänt använda jihadistgrupper som LeT som fullmakter mot Indien. USA är bland dem som hävdar att Pakistan är en säker tillflyktsort för terrorister.

Fraser Cameron, tidigare EU-kommissionär och nu chef för EU-Asien-centret i Bryssel, sade: ”Indiska påståenden att Pakistan fortsätter att skydda en del av dem som är inblandade i attackerna 2008 gör ett möte i Modi-Khan nästan omöjligt ordna."

Jubileet denna vecka för Mumbai-attackerna kommer att framkalla ett starkt nationellt och internationellt skrik mot sådant våld och har gett upphov till förnyade uppmaningar att öka ansträngningarna för att hantera terrorismens hot.

Känslan av upprördhet över Pakistans underlåtenhet att helt ta hänsyn till de ansvariga för attackerna sammanfattas av Willy Fautre, den respekterade direktören för Brysselbaserade rätt NGO Human Rights Without Frontiers.

Han berättade för den här webbplatsen: ”För tio år sedan, från 26 till 29 november, förlorade över 160 människor sina liv i tio terroristattacker som utfördes av tio pakistanier i Mumbai. Nio av dem dödades. Mänskliga rättigheter utan gränser beklagar det faktum att Pakistan väntade till 2020 innan han dömde hjärnan till Mumbai-attacken, Hafiz Muhammad Saeed. Han dömdes till fem och ett halvt år i fängelse. ”

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend