Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Kommissionen lanserar kunskapscenter för att vända förlusten av biologisk mångfald och skydda Europas ekosystem

publicerade

on

Inom ramen för EU Gröna veckanlanserar Europeiska kommissionen en ny Kunskapscentrum för biologisk mångfald: en one-stop-shop för vetenskapligt baserade bevis för att återställa och skydda de naturliga ekosystemen som ger oss mat, läkemedel, material, rekreation och välbefinnande. Kunskapscentret kommer att göra den senaste kunskapen om biologisk mångfald tillgänglig för att stärka effekterna av EU: s politik.

Det kommer också att hjälpa till att övervaka genomförandet av programmet EU: s strategi för biologisk mångfald 2030, som syftar till att sätta Europas biologiska mångfald på väg till återhämtning i slutet av decenniet. Miljö-, havs- och fiskerikommissionären Virginijus Sinkevičius sa: ”Endast det som mäts blir gjort. Om vi ​​vill genomföra EU: s strategi för biologisk mångfald måste vi ansluta alla punkter bättre och för detta behöver vi sunda data. Vare sig det gäller pollinatorernas status, bekämpningsmedels miljöpåverkan, naturens värde för företagen eller den ekonomiska motivationen för naturbaserade lösningar. Vi måste också utnyttja den digitala omvandlingen, jordobservation och medborgarvetenskap till fullo. Det nya kunskapscentret kommer att sammanföra allt detta och förbättra sättet vi genererar och hanterar kunskap om biologisk mångfald för användning inom alla politikområden. ”

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel, ansvarig för det gemensamma forskningscentret, tillade: ”Vetenskap har en avgörande roll att spela för att bevara vår biologiska mångfald. Under ledning av våra egna forskare vid det gemensamma forskningscentret kommer det nya kunskapscentret för biologisk mångfald att hjälpa europeiska och globala forskarsamhällen och politiska beslutsfattare att skörda och förstå det stora utbudet av information som finns tillgänglig, effektivisera den till effektiva politik som skyddar Europas ekosystem de tjänster de tillhandahåller europeiska medborgare. ”

Dessutom har den första EU-omfattande ekosystembedömningen anlänt, som visar att det finns en mängd uppgifter om biologisk mångfald som kan hjälpa till att vidta rätt åtgärder för att lindra trycket på våra ekosystem, men mycket av det är fortfarande oanvändt. Bedömningen visar att vi blir mer och mer beroende av våra ekosystem, som själva förblir under högt tryck från effekterna av klimatförändringar och mänskliga aktiviteter. Kunskapscentret för biologisk mångfald kommer direkt att hantera utmaningar som avslöjats av bedömningen. Mer information finns här.

Miljö

Uppnå det europeiska gröna avtalet med teknik

publicerade

on

Klimatförändringar är en av de största utmaningarna som mänskligheten står inför för närvarande. Från jordföroreningar och luftföroreningar till avfallshantering och global uppvärmning upplever världen miljöförstöring på många sätt. Att säkerställa att vi bevarar miljön har med rätta skiftat till centrum för politisk diskurs, vilket har lett till ny politik för att hantera de risker vi står inför, skriver Angeliki Dedopoulou, Senior Manager, EU Public Affairs, Huawei.

Angeliki Dedopoulou Senior Manager, EU Public Affairs, Huawei

Angeliki Dedopoulou: Seniorchef, EU Public Affairs, Huawei

I slutet av 2019 lanserade Europeiska kommissionen European Green Deal som en långsiktig strategi för att hantera miljöutmaningar. Green Deal förkroppsligar EU: s ambition att bekämpa klimatförändringar och genomföra hållbara sätt att leva för att nå klimatneutralitet till 2050. En flaggskeppsdel ​​av Green Deal är det utlovade Klimat Law - världens första lagstiftning som tvingar alla EU 27-länder att bli en klimatneutral kontinent fram till 2050. Detta kommer framför allt att uppnås genom att öka det kortsiktiga målet för utsläppsminskning 2030 till minst 55%.

Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen lovade att "lämna ingen bakom" i strävan efter att uppnå denna klimatneutrala och gröna ekonomi 2050. "Detta är Europas man på månen", sade hon i ett videoutdrag. "Vårt mål är att förena ekonomin med vår planet" och "att få den att fungera för våra människor" tillade hon och beskrev klimatpolitiken som Europas nya tillväxtstrategi.

Kommer AI att hjälpa till att uppnå European Green Deal?

 

En grön framtid på 1 miljard euro

För att stödja denna ambition lanserade Europeiska kommissionen under Horizon 1 en miljard euro för forsknings- och innovationsprojekt som svarar på klimatkrisen och skyddar Europas unika ekosystem och biologisk mångfald. Detta kommer också att hjälpa Europa att återhämta sig från koronaviruskrisen genom att tillhandahålla innovativa och inkluderande lösningar på befintliga miljöutmaningar.

Mariya Gabriel, kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sade: ”Den europeiska Green Deal-utlysningen på 1 miljarder euro är den sista och största uppmaningen under Horisont 2020. Med innovation i centrum kommer denna investering att påskynda en rättvis och hållbar övergång till ett klimat -neutral Europa 2050. Eftersom vi inte vill ha någon kvar i denna systemiska omvandling efterlyser vi specifika åtgärder för att engagera medborgarna på nya sätt och förbättra samhällets relevans och påverkan. ”

Den europeiska gröna affären är ambitiös: den täcker nästan alla sektorer av ekonomin från transport, energi och jordbruk till byggnader och industrier. En central del av detta kommer att vara att se till att digitala lösningar och IKT får full roll i alla sektorer av ekonomin. Digital teknik har förmågan att minska energiförbrukningen och utsläppen i många branscher, från användning av big data till IoT-lösningar, och kan ge förnybar energi genom användning av AI-lösningar. En förnuftig och effektiv utrullning av sådana lösningar kan mildra effekterna av klimatförändringarna, hjälpa oss att uppnå målen för hållbar utveckling och uppnå Green Deal-målen.

Att göra mer med mindre

Digitalisering har en viktig roll att spela i den gröna övergången som vi alla har en skyldighet att arbeta för. Just nu bidrar digital teknik till att göra ekonomin grönare främst genom att minska transaktionskostnaderna, öka realtidsanvändningen av data, belysa ömsesidigt beroende och skapa effektivitet: digitalisering gör att vi kan göra mer med mindre.

Om vi ​​tittar på några specifika exempel kan vi redan se att utrullningen av AI i jordbruket hjälper jordbrukare att bearbeta data och optimera grödans produktivitet genom markövervakning. Detta förhindrar onödig och ohållbar användning av kemikalier. En enkel vinst om vi kan få denna teknik i händerna på våra europeiska jordbrukare.

Som ett annat exempel kan vi genom digitalisering av transportsektorn kontinuerligt optimera rutter för att minska utsläppen. Detta kommer att ses särskilt när vi får fler automatiserade bilar på våra vägar och billaddningstjänster. Det har uppskattats att sådana digitala förbättringar har potential att minska CO2 utsläpp med 3.6 gigaton endast i transportsektorn, medan i energisektorn kan smarta nät som gör det möjligt för konsumenter att göra smartare energival leda till en minskning av den totala efterfrågan och utnyttja bostädernas energiresurser.

Vi står inför utmaningar, men vi strävar efter mer

Digital teknik har den övergripande potentialen för att möjliggöra en global minskning av koldioxid på 20%2 2030 och kan förhindra tio gånger mer koldioxid2 utsläpp än de faktiskt producerar.

Detta kommer naturligtvis inte utan sina utmaningar: trots att den är stegvis till den gröna övergången har den digitala industrin också ett ansvar att minimera sitt eget miljöavtryck. IKT genererar nu 1.5% av de totala växthusgasutsläppen, vilket förväntas växa till 14% fram till 2040 med den ökade användningen av Internet, smartphones och surfplattor och energiförbrukning för datacenter och telenät.

På Huawei är vi engagerade i att ta itu med vårt miljöavtryck på olika sätt - till exempel via våra intelligenta energihanteringstekniker, som PowerStar, vilket möjliggör övervakning av energiförbrukning i intensiv teknik. När en enhet som inte är planerad för produktion förbrukar energi över ett visst tröskelvärde visas dess energiförbrukning och växlar automatiskt till viloläge. När det gäller exempelvis en våglödningsenhet kan vi bidra till att konsumera 25.6% mindre energi och spara cirka 31,000 XNUMX kWh el varje år.

Samarbeta för att uppnå mer

För att uppnå de mål som anges i European Green Deal krävs åtgärder från alla delar av den europeiska ekonomin. Det innebär att arbeta tillsammans i områden som tidigare kan ha verkat omöjliga, till exempel jordbrukare som arbetar med IKT-sektorn.

Det betyder också att den privata sektorn arbetar med regeringar för att uppmuntra den gröna övergången, att förse människor med de färdigheter som behövs för att säkerställa utbyggnad och upptagande av digitalisering på hållbara sätt och omskalning och kompetensutveckling av alla. Detta kommer att bli en utmanande men nödvändig uppgift för alla i Europeiska unionen.

För mer information om Huawei miljöprojekt, partnerskap och program, besök vårt Teknik för en bättre planet webbsida och utforska vårt långsiktiga initiativ för digital integration TECH4ALL.

De fyra fokusområdena för Huawei TEKNIK FÖR EN BÄTTRE PLANET
Angeliki Dedopoulou

Seniorchef, EU Public Affairs, Huawei Angeliki ansvarar för politikområdena artificiell intelligens, Blockchain, digital kompetens och grön teknik. Innan Angeliki gick med i Huaweis EU-team för offentliga frågor var hon rådgivare för Europeiska kommissionen i mer än fem år (genom Everis, ett NTT-dataföretag) om GD Sysselsättning, sociala frågor och inkludering. Hennes huvudfokus under denna period var den europeiska klassificeringen av färdigheter, kompetenser, kvalifikationer och yrken (ESCO) och Europass Digital Credential-projekt. Angeliki är medlem i styrelsen för Hellenic Blockchain Hub och medlem i Beltug Blockchain Taskforce.

Ytterligare läsning


 

Fortsätt läsa

Cirkulär ekonomi

Varför ska länder och regioner söka en cirkulär strategi för att återuppbygga och omvandla sina ekonomier?

publicerade

on

År 2050 kommer världen att konsumera resurser som motsvarar tre planeter. Med en ständigt ökande ohållbar konsumtion av ändliga resurser krävs snabba och avsiktliga åtgärder för att svara på denna utmaning. Och ändå skickade vi 2019 mindre än en tiondel (a bara 8.6%) av allt material som produceras tillbaka i cykeln för att återanvändas och återvinnas. Det är 1% mindre än 9.1% i 2018, att visa framsteg är inte exponentiellt, skriver Cliona Howie och Laura Nolan.

En utveckling av cirkulär ekonomi i Europa kan leda till en 32% minskning av primär materialförbrukning 2030 och 53% 2050. Så vad hindrar djärva åtgärder för att uppnå dessa mål?

I mars 2020 lanserade EU en ny handlingsplan för cirkulär ekonomi som svar på att göra Europa "renare och mer konkurrenskraftigt" med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen anger att en ”cirkulär ekonomi kommer att göra oss mindre beroende och öka vår motståndskraft. Detta är inte bara bra för vår miljö, men det minskar beroendet genom att förkorta och diversifiera försörjningskedjor. ” I september föreslog von der Leyen att öka målen för utsläppsminskning med mer än en tredjedel på vägen mot EU som skulle bli koldioxidneutral 2050.

Samtidigt bekämpar regionala och nationella regeringar effekterna av Covid-19-pandemin för att hjälpa till att återuppbygga sina ekonomier, skapa och spara jobb. En övergång till cirkulär ekonomi är nyckeln till den återuppbyggnaden, samtidigt som man når upp till utsläppsmålen noll-noll som fastställts i Parisavtalet och den senaste tidens EU Green Deal för att säkerställa att vår ekonomi sätter en hållbar väg för vår framtid.

Åta sig till en cirkulär ekonomi för att säkra jobb och finansiering

En cirkulär ekonomi kan skapa nya ekonomiska möjligheter, säkerställa att industrier sparar material och generera extra värde från produkter och tjänster. Från 2012 till 2018 antalet jobb kopplade till den cirkulära ekonomin inom EU växte med 5%. En cirkulär övergång i europeisk skala kan skapa 700,000 2030 nya jobb till XNUMX och öka EU: s BNP med ytterligare 0.5%.

En cirkulär ekonomi kan öka investeringarna, säkra ny finansiering och påskynda återhämtningsplaner efter pandemin. Regioner som omfamnar den cirkulära ekonomin kommer att kunna skördefinansiering från Europeiska unionens finansieringsinstrument för nästa generation EU för återhämtning och motståndskraft, inklusive Europeiska Green Deal-investeringsplanen, InvestEU och fonder som stöder handlingsplanen för cirkulär ekonomi. Europeiska fonden för regional utveckling kommer att komplettera privata innovationsfinansiering för att få nya lösningar på marknaden. Politiskt och ekonomiskt stöd från Europeiska unionen och dess medlemsstater för att utveckla lokal politik till förmån för en cirkulär ekonomi främjar utvecklingen av nationella och regionala strategier och verktyg för samarbete, t.ex. slovenien och den Västra Balkan länder.

Att gå mot systeminnovation för att påskynda övergången

Idag kan vi se många fantastiska enskilda initiativ i städer och regioner över hela Europa. Men ”konventionella tillvägagångssätt kommer inte att vara tillräckliga”, påpekade kommissionen i december förra året när den offentliggjorde European Green Deal förslag. Miljökommissionär Virginijus Sinkevičius sa "en mer systemisk förändring kommer att vara nödvändig för att gå bortom bara avfallshantering och uppnå en verklig övergång till en cirkulär ekonomi."

Medan befintliga innovationsprojekt tillför mervärde till övergången till en cirkulär ekonomi är utmaningen vi fortfarande står inför behöver arbeta över många discipliner och värdekedjor samtidigt. Denna tvärgående strategi kräver sofistikerad och formell samordning. Övergången till en cirkulär ekonomi måste vara systemisk och inbäddad i alla delar av samhället för att vara verkligt transformerande.

Det finns ingen mall, men det finns en metod

Människor är snabba att titta på ett problem och hitta en omedelbar lösning. Lösningar på enskilda utmaningar förbättrar den nuvarande statusen stegvis, men hjälper oss inte att nå våra ambitiösa mål med den stora bilden i åtanke. Dessutom har what kanske fungerar i en stad eller region, kanske inte fungerar på en annan marknad. ”Mallar och planer för hur städer ska bli cirkulära är ett linjärt sätt att tänka”, förklarade Ladeja Godina Košir, chef för cirkulär förändring, ordförande för den europeiska intressentplattformen för cirkulär ekonomi. ”Vi måste lära av varandra och förstå vad som har fungerat. Vi måste också våga se hur varje stad är unik för att utveckla modeller för cirkulär ekonomi för varje stad. ”

Vi behöver mekanismer som kan hjälpa oss att lära av andra men också tillgodose unika miljöer och ständigt växande behov. På EIT Climate-KIC kallas processen för att göra detta Deep Demonstration. Det är ett systemdesignverktyg som omvandlar territorier och värdekedjor till levande laboratorier för cirkulär ekonomi och innovation redo för storskaligt, åtgärdsbaserat genomförande.

Djupa demonstrationer: en överförbar metod

Slovenien är ett exempel bland många länder som är engagerade i storskalig cirkulär övergång och arbetar med EIT Climate-KIC för att utveckla och leverera en demonstrationspilot som kommer att ta itu med hela värdekedjetransformationen genom att utnyttja politik, utbildning, ekonomi, entreprenörskap och samhällsengagemang. Delar av dessa erfarenheter är replikerbara på andra europeiska testplatser: för närvarande arbetar vi för att utveckla en övergångsstrategi för cirkulär ekonomi med länder som Italien, Bulgarien och Irland, regioner som Kantabrien i Spanien och städer som Milano och Leuven, vilket visar att ett brett utbud av ekonomier kan engagera och anta övergång i stor skala.

Att införa systemiska cirkulära lösningar kräver att intressenterna arbetar tillsammans på EU-nivå, statlig, regional och lokal nivå. EIT Climate-KIC är utnyttja kollektivt lärande över komplexa frågor och utmaningar, inklusive värd för flera workshops med aktörer från industrin, administrationen, icke-statliga organisationer, den offentliga och privata sektorn samt forskning och akademi.

Lämna ingen bakom

De främsta mottagarna av en hållbar övergång med låga koldioxidutsläpp är lokalsamhällen, industrin och företagen samt andra intressenter från olika sektorer och värdekedjor. Det är viktigt att bevilja äganderätten till denna omvandling och dess handlingsplaner till alla medborgare, utan vilka effektiv övergång inte kommer att ske. Detta inkluderar samhällsmedlemmar, offentliga anställda, akademiker, entreprenörer, studenter och beslutsfattare.

Denna integration av alla aktörer i så många delar av vårt samhälle säkerställer att mottagliga och flytande gränssnittsramar är inbyggda i portföljmetoden. Ändå, idag politiska och finansiella ramar är utformade för en linjär ekonomi. Genom att samarbeta med den offentliga förvaltningen och Europeiska kommissionen för att främja dialog med flera intressenter, utnyttjar EIT Climate-KIC åtgärder på olika nivåer av styrning och sektorer: om vi behöver ändra hela systemet kommer inte att arbeta med ett ministerium ensam. I vårt pågående arbete har vi sett många avdelningar inom regioner allvarligt och fast beslutna att arbeta tillsammans. Men när beslutsfattare samlas runt bordet för att packa upp ett komplext problem som en cirkulär ekonomi, är det inte ovanligt att inse att det inte har funnits tillräckligt med tid för att ha rätt samtal för att samordna program än att sträcka sig över flera budgetavdelningar mellan departement eller departement. Inom våra djupa demonstrationer av cirkulär ekonomi arbetar Transition Policy Lab över flera regeringsorgan för att omforma och omformulera ny politik som integrerar cirkularitet i ett nytt regelverk.

A ccirkulär ekonomi kan leda till hållbara och inkluderande samhällen

Att engagera alla olika samhällen och intressenter, samt tillhandahålla utrymmen där vem som helst kan lära sig, utveckla och upprätthålla relevanta färdigheter, gör det möjligt för medborgarna att delta och engagera sig i övergångarna - vilket säkerställer att den regionala befolkningens mångfaldiga verklighet förblir i fokus.

Om Europas regioner vid denna tid av oöverträffad samhällsstörning tar tillfället i akt att bygga mer inkluderande och konkurrenskraftiga program för cirkulär ekonomi, kommer de sammansatta fördelarna att tala för sig själva. Det innebär att man flyttar från individuella tekniska lösningar till en bredare portfölj med aktiviteter som kommer att stimulera nya färdigheter och skapa jobb, nå nollutsläpp och förbättra tillgången till en förbättrad livskvalitet. Det innebär att arbeta tillsammans, på ett rättvist och öppet sätt. Det innebär att identifiera och sedan ändra de policyer som hindrar systemisk innovation från att äga rum. Genom stöd av djupa demonstrationer integrerar EIT Climate-KIC lärdomar, hjälper till att dela dessa lärdomar och bygger på bästa praxis och lokal anpassning för att skapa hållbara och inkluderande samhällen på andra marknader, regioner och städer.

Belöningen skulle förstärka allt som en region har för avsikt att uppnå: nå koldioxidutsläpp netto-noll, göra det möjligt för regioner att vara konkurrenskraftiga och lämna ingen kvar.

Cliona Howie har arbetat som miljökonsult i över 20 år och stöttat både offentliga och privata sektorer inom områden som bevarande, resurseffektivitet, industriell ekologi och symbios. På EIT Climate-KIC är hon ledande inom utveckling och omställning av cirkulär ekonomi.

Laura Nolan är en intressentexpert med erfarenhet av att leverera program inom klimatförändringar, förnybar energi och hållbar utveckling. På EIT Climate-KIC leder hon utvecklingen av cirkulär ekonomiprogram och leder europeiska projekt som H2020 CICERONE.

För mer information kontakta [e-postskyddad]

Fortsätt läsa

Klimatförändring

Forskning visar att allmänheten inte är orolig över klimatkrisen

publicerade

on

Ny forskning i Europa och USA visar att stora delar av allmänheten fortfarande inte accepterar brådskande klimatkrisen, och endast en minoritet tror att det kommer att påverka dem och deras familjer allvarligt under de närmaste femton åren.
Undersökningen, som beställdes av d | part och Open Society European Policy Institute, ingår i en större ny studie av klimatmedvetenhet. Den kartlägger attityder om förekomsten, orsakerna och effekterna av klimatförändringar i Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Sverige, Polen, Tjeckien, Storbritannien och USA. Den undersöker också allmänhetens attityder till en serie politiker som EU och nationella regeringar kan utnyttja för att minska de skador som orsakas av utsläpp från människor.
Rapporten konstaterar att även om en klar majoritet av de europeiska och amerikanska respondenterna är medvetna om att klimatet värms upp och att det sannolikt kommer att ha negativa konsekvenser för mänskligheten, finns det en förvrängd allmän förståelse för det vetenskapliga samförståndet i både Europa och Amerika. Detta, hävdar rapporten, har skapat en klyfta mellan allmänhetens medvetenhet och klimatvetenskap, vilket gör att allmänheten underskattar krisens brådska och inte uppskattar omfattningen av den åtgärd som krävs. 
Alla utom en liten minoritet accepterar att mänskliga aktiviteter spelar en roll i klimatförändringen - med högst 10% vägrar att tro detta i något land som undersöks.  
Men medan fullständig förnekelse är sällsynt, finns det stor förvirring om omfattningen av mänskligt ansvar. Stora minoriteter - från 17% till 44% i de tillfrågade länderna - tror fortfarande att klimatförändringar orsakas lika av människor och naturliga processer. Detta spelar roll eftersom de som accepterar att klimatförändringarna är resultatet av mänskliga handlingar är dubbelt så troliga att de kommer att orsaka negativa konsekvenser i sina egna liv.
 
Betydande minoriteter tror att forskare är lika uppdelade i orsakerna till global uppvärmning - inklusive två tredjedelar av väljarna i Tjeckien (67%) och nästan hälften i Storbritannien (46%). I verkligheten instämmer 97 procent av klimatforskarna i att människor har orsakat den globala uppvärmningen nyligen.
 
En stor majoritet av européer och amerikanska medborgare i alla de nio tillfrågade länderna är överens om att klimatförändringarna kräver ett kollektivt svar, vare sig de ska mildra klimatförändringen eller anpassa sig till dess utmaningar.  Majoriteter i Spanien (80%) Italien (73%), Polen (64%), Frankrike (60%), Storbritannien (58%) och USA (57%) instämmer i uttalandet att "Vi borde göra allt vi kan för att stoppa klimatförändringarna."
Rapporten konstaterar också att det sker en polarisering längs partipolitiska linjer om klimatförändringar - såväl i Europa som USA. De till vänster tenderar att vara mer medvetna om klimatförändringarnas existens, orsaker och konsekvenser och mer till förmån för handling än människor till höger. Dessa skillnader är viktigare än demografisk variation i de flesta länder. Till exempel i USA är de som identifierar sig som vänster i sin politiska orientering nästan tre gånger så benägna att förvänta sig en negativ inverkan på sina egna liv (49%) jämfört med dem som identifierar sig som mer till höger (17%). Polarisering är också markerad i Sverige, Frankrike, Italien och Storbritannien. Det enda landet där det finns balans över hela spektrumet är Tjeckien.
 
Majoriteter är villiga att agera på klimatförändringar, men de åtgärder de gynnar tenderar att vara konsumentfokuserade snarare än ansträngningar för att skapa kollektiva sociala förändringar.  En majoritet av de tillfrågade i alla länder säger att de redan har minskat sin plastförbrukning (62%), sina flygresor (61%) eller sina bilresor (55%).  En majoritet säger också att de antingen redan har eller planerar att minska sin köttförbrukning, byta till en grön energileverantör, rösta på parti på grund av deras klimatförändringsprogram eller köpa mer ekologisk och lokalt producerad mat.
 
Människor är dock mycket mindre benägna att stödja det civila samhällets engagemang direkt, med endast små minoriteter som donerat till en miljöorganisation (15% över hela undersökningen), gått med i en miljöorganisation (8% över hela undersökningen) eller gått med i en miljöprotest. (9% över hela undersökningen). Endast en fjärdedel (25%) av respondenterna i hela undersökningen säger att de har röstat på ett politiskt parti på grund av sin klimatförändringspolitik.
Bara 47 procent av de tillfrågade tror att de som individer har ett mycket stort ansvar för att ta itu med klimatförändringarna. Endast i Storbritannien (66%), Tyskland (55%), USA (53%), Sverige (52%) och Spanien (50%) finns en majoritet som själva känner en hög känsla av ansvar.   I varje land som undersöks är det mer troligt att människor tror att deras nationella regering har ett stort ansvar för att ta itu med klimatförändringarna.   Detta varierar från 77% av de tillfrågade i Tyskland och Storbritannien till 69% i USA, 69% i Sverige och 73% i Spanien.  I varje EU-land var respondenterna lite mer benägna att se EU som ett stort ansvar för att minska klimatförändringen än de nationella regeringarna. 
 
I omröstningen framgår också att människor föredrar att erbjudas incitament att agera mot klimatförändringar snarare än att möta förbud eller koldioxidskatter.  En liten majoritet är villiga att betala lite mer skatt för större åtgärder mot klimatförändringarna - förutom i Frankrike, Italien och Tjeckien - men andelen som är villig att betala mer än ett litet belopp (en timmes lön per månad) är begränsad till mest en fjärdedel - i Spanien och USA.  Ökade skatter på alla flygningar, eller införande av en avgift för frekvent flygblad, fick något stöd över de undersökta länderna (mellan 18 procent och 36 procent, kollektivt). Även om den föredragna policyn för att ta itu med utsläpp från flygresor med en tydlig marginal var att förbättra markinfrastrukturen för bussar och tåg.
Heather Grabbe, chef för Open Society European Policy Institute, sa ”Många cinvånare över hela Europa och USA inser fortfarande inte att vetenskapligt samförstånd om mänskligt ansvar för klimatförändringar är överväldigande. Även om fullständig förnekelse är sällsynt, finns det en utbredd falsk tro, främjad av egenintressen som motsätter sig utsläppsminskningar, att forskare är splittrade i huruvida människor orsakar klimatförändringar - när faktiskt 97% av forskarna vet det.
 
"Denna mjuka förnekelse har betydelse eftersom den väcker allmänheten att tro att klimatförändringen inte kommer att påverka deras liv mycket under de närmaste decennierna, och de inser inte hur radikalt vi behöver ändra vårt ekonomiska system och vanor för att förhindra ekologisk kollaps. enkäter visar att ju mer övertygade människor är om att klimatförändringarna är resultatet av mänsklig aktivitet, desto mer exakt uppskattar de dess inverkan och desto mer vill de agera. ”
Jan Eichhorn, forskningsdirektör för d | part och huvudförfattare till studien, sa: "Allmänheten i Europa och USA vill se åtgärder som svar på klimatförändringarna inom all demografi. Politiker måste visa ledarskap för att svara på denna önskan i ett ambitiöst sätt som förbättrar människors förståelse för krisens allvar och den inverkan människor har - eftersom denna uppfattning hittills inte är tillräckligt utvecklad. Det är inte tillräckligt att förlita sig på enskilda åtgärder. Människor ser staten och internationella organisationer vid EU som ansvarig. Människor är huvudsakligen öppna för att bli övertygade om att stödja mer omfattande åtgärder, men för att uppnå detta krävs det omedelbart ytterligare arbete från politiska och civilsamhällesaktörer. "
 
RESULTAT:
 • En stor majoritet av européer och amerikaner tror att klimatförändringar sker. I alla nio undersökta länder säger en överväldigande majoritet av de tillfrågade att klimatet troligen eller definitivt förändras - allt från 83 procent i USA till 95 procent i Tyskland.
 • Det är knappast att förneka klimatförändringar i alla länder som undersöks. USA och Sverige har den största gruppen människor som antingen tvivlar på klimatförändringarna eller är övertygade om att det inte händer, och även här omfattar det bara drygt 10 procent av de tillfrågade.
 • Menöver en tredjedel (35%) av de tillfrågade i de nio länderna tillskriver klimatförändringar en balans mellan naturliga och mänskliga processer - med denna känsla mest uttalad i Frankrike (44%), Tjeckien (39%) och USA (38%). Flertalsuppfattningen bland respondenterna är att den orsakas "främst av mänsklig aktivitet".
 • En betydande grupp av "mjuka" attributionskeptiker tror att, I motsats till det vetenskapliga samförståndet orsakas klimatförändringen lika av mänskliga aktiviteter och naturliga processer: dessa valkretsar sträcker sig från 17 procent i Spanien till 44 procent i Frankrike. När de läggs till de "hårda" attributskeptikerna, som inte tror att mänsklig aktivitet är en bidragande faktor till klimatförändringen, utgör dessa skeptiker tillsammans majoriteten i Frankrike, Polen, Tjeckien och USA.
 • Majoriteterna tror att klimatförändringarna kommer att få mycket negativa konsekvenser för livet på jorden i Spanien (65%), Tyskland (64%), Storbritannien (60%), Sverige (57%), Tjeckien (56%) och Italien ( 51%).  Det finns emellertid en betydande minoritet av ”konsekvensskeptiker” som tror att de negativa konsekvenserna kommer att uppvägas av de positiva - allt från 17 procent i Tjeckien till 34 procent i Frankrike. Det finns också en grupp i mitten som inte ser den globala uppvärmningen som ofarlig, men tror att negativa konsekvenser också kommer att balanseras av positiva. Denna "mellangrupp" varierar från 12 procent i Spanien till 43 procent i Frankrike. 
 • De flesta tror inte att deras egna liv kommer att påverkas starkt av klimatförändringen de närmaste femton åren. Endast i Italien, Tyskland och Frankrike tror mer än en fjärdedel av befolkningen att deras liv kommer att störas kraftigt av klimatförändringen till 2035 om inga ytterligare åtgärder vidtas. Medan den rådande uppfattningen är att det kommer att finnas några förändring av sina liv, en betydande minoritet tror att deras liv inte kommer att förändras alls till följd av okontrollerad klimatförändring - med den största gruppen i Tjeckien (26%) följt av Sverige (19%), USA och Polen ( 18%), Tyskland (16%) och Storbritannien (15%).
 • Ålder gör skillnad i synen på klimatförändringar, men bara i vissa länder. Sammantaget tenderar yngre människor att vara mer benägna att förvänta sig negativa konsekvenser av klimatförändringarna på deras liv 2035 om inget görs för att ta itu med problemen. Denna trend är särskilt stark i Tyskland; där negativa effekter förväntas av 36 procent av 18-34-åringarna (jämfört med 30% av 55-74-åringar), Italien; (46% av åldrarna 18-34 jämfört med 33% av de 55-74-åringar), Spanien; (43% av åldrarna 18–34 år jämfört med 32 procent av åldrarna 55–74 år) och Storbritannien; (36% av åldrarna 18-34 jämfört med 22% av de 55-74 åringar).
 • Att införa högre skatter på flygningar ses endast som det bästa alternativet för att minska utsläppen från flygningar med en minoritet - från 18 procent i Spanien till 30 procent i USA och 36 procent i Storbritannien. Ett direkt förbud mot interna flygningar inom länderna är ännu mindre populärt och har mest stöd i Frankrike (14%) och Tyskland (14%). Den mest populära politiken för att minska utsläppen från flygresor är att förbättra tåg- och bussnäten, som väljs som den bästa politiken av en majoritet av respondenterna i Spanien, Italien och Polen.
 • Majoriteter i de flesta länder är villiga att övertala sina vänner och familj att bete sig på ett mer klimatvänligt sätt - med endast 11 procent i Italien och 18 procent i Spanien som inte är villiga att göra detta. Men nästan 40 procent av människorna i Tjeckien, Frankrike, USA och Storbritannien skulle inte överväga denna idé alls.
 • Det finns ett stort stöd för att byta till ett grönt energiföretag för att tillhandahålla hushållens energi. Men Frankrike och USA har stora minoriteter (42% respektive 39%) som inte skulle överväga att byta till grön energi. Detta jämförs med bara 14 procent i Italien och 20 procent i Spanien som inte skulle överväga en förändring till grön energi.
 • Majoriteter i Europa är villiga att minska sin köttkonsumtion, men siffrorna varierar mycket. Endast en fjärdedel av människorna i Italien och Tyskland är det inte villiga att minska köttkonsumtionen jämfört med 58 procent av befolkningen i Tjeckien, 50 procent i USA och cirka 40 procent i Spanien, Storbritannien, Sverige och Polen.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend