Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Erdogan uppmanar turkarna att bojkotta franska varor

publicerade

on

Turkiets president Tayyip Erdogan uppmanade måndagen (26 oktober) turkarna att bojkotta franska varor och uppmanade Europeiska unionens ledare att stoppa den franska ledaren Emmanuel Macrons "anti-islam" -agenda. skriva och

Under en tredje dag i körning sa Erdogan att den franska presidenten behövde en psykisk hälsokontroll och upprepade en tillrättavisning som fick Frankrike att återkalla sin ambassadör från Ankara under helgen, då han vädjade till turkarna om att undvika franska produkter.

"Precis som de säger" Köp inte bra med turkiska varumärken "i Frankrike, ringer jag till alla mina medborgare härifrån att aldrig hjälpa franska varumärken eller köpa dem," sa Erdogan.

Frankrike är den tio största importkällan till Turkiet och den sjunde största marknaden för Turkiets export, enligt Turkiets statistiska institut. Bland de stora franska importerna är franska bilar bland de bästsäljande bilarna i Turkiet.

”Europeiska ledare med framsynthet och moral måste bryta ner rädslans murar”, sade Erdogan i ett tal i början av en veckas aktiviteter i Turkiet för att fira profeten Mohammeds födelsedag.

"De måste sätta stopp för agendan mot islam och hatkampanjen som Macron leder."

Sent på måndagen utfärdade den franska ambassaden i Ankara en varning till franska medborgare som bodde och reser i Turkiet för att utöva "stor vaksamhet" på grund av det "lokala och internationella" sammanhanget och uppmanade dem att undvika alla samlingar eller demonstrationer på offentliga platser.

Macron har lovat att bekämpa "islamistisk separatism" och säger att det hotar att ta över vissa muslimska samhällen i Frankrike. Landet har sedan dess skakats av halshuggning av en lärare av en islamistisk militant och har hämnat användningen av karikatyrerna av profeten Mohammad i en klass om yttrandefrihet.

Turkiet och Frankrike är båda medlemmar i Natos militära allians, men har varit i strid med frågor som Syrien och Libyen, sjömyndighet i östra Medelhavet och konflikten i Nagorno-Karabakh.

Digitala ekonomin

#DigitalServicesAct, #DigitalMarketsAct - Dags för vår demokrati att komma ikapp tekniken, säger Margrethe Vestager vid EESK: s plenum

publicerade

on

Europeiska kommissionens kommande initiativ för att reglera digitala tjänster och marknader kommer att säkerställa att leverantörer tar ansvar för de tjänster de erbjuder och att digitala giganter inte inför sina egna regler på Europas marknader, säger kommissionens vice ordförande Margrethe Vestager.

Europeiska kommissionens Digital Services Act och Digital Markets Act, som förväntas släppas inom kort, kommer att hjälpa den europeiska demokratin att komma ikapp med de senaste tjugo åren av digital utveckling och definiera hur digitala tjänster ska tillhandahållas och digitala marknader fungerar, sa Vestager igår (3) December) till Europeiska ekonomiska och sociala kommitténs kammare under en debatt om Ett Europa som passar den digitala tidsåldern.

EESK: s ordförande Christa Schweng betonade att den digitala övergången har blivit viktigare än någonsin som en av de två byggstenarna i Europas återhämtning från COVID-19-krisen, tillsammans med den gröna övergången.

EESK: s ordförande citerade en nyligen genomförd studie som uppskattade att det kumulativa tillskottet av BNP för ny digital teknik till 2030 skulle kunna uppgå till 2.2 biljoner euro i EU - motsvarande Spaniens och Nederländernas kombinerade BNP för 2019.

Schweng sa: "Vi behöver en europeisk, mänsklig inriktning på digitalisering. Utan medborgarnas och företagens förtroende kommer vi inte att kunna ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen erbjuder. För detta ändamål är det viktigt att bygga ett äkta europeiskt datarum där våra uppgifter skyddas och integritet och självbestämmande säkerställs. Vi måste också bygga upp EU: s teknologiska suveränitet samtidigt som vi upprätthåller global digital handel. "

Vestager redogjorde för nyckelelementen i kommissionens digitala strategi, dess fokus på att utnyttja privata investeringar, dess beroende av flaggskeppsinitiativ (digital kompetens, digitala offentliga tjänster och cybersäkerhet) och uppbyggnad och användning av digital kapacitet.

"Nu kommer Digital Services Act att se till att leverantörer av digitala tjänster tar ansvar och är ansvariga för de tjänster de tillhandahåller och att förtroendet kan byggas om", säger Vestager. "Olagligt onlineinnehåll och produkter som inte uppfyller de regler som vi har för fysiska produkter är problemet. Båda bör fixas och bör fixas på europeisk skala."

"The Digital Markets Act", fortsatte hon med att kommentera, "kommer att säga till jätteföretag: du är mer än välkommen att göra affärer i Europa, du är mer än välkommen att lyckas, men det finns en lista över do's and don ' när du når den portvaktpositionen för att rättvis konkurrens ska vara där och tjäna konsumenter på bästa möjliga sätt. Den grundläggande punkten här är att marknaden ska tjäna oss som konsumenter och att vi vill ha teknik som vi verkligen kan lita på. "

Stefano Mallia, ordförande för EESC: s arbetsgivargrupp, sade: "Europeiska arbetsgivare stöder starkt det viktigaste målet att återställa Europas digitala suveränitet. Det är vår fasta åsikt att investering i digitalisering är det bästa sättet för EU och dess medlemsstater att komma ut av den nuvarande ekonomiska svårigheten, stödja återhämtningen och skapa nya arbetstillfällen. "

Han uttryckte näringslivets stöd för kommissionens mål om över 20 miljarder euro årliga investeringar i AI under det kommande decenniet och citerade en nyligen publicerad McKinsey-studie som visade att även om bara en fjärdedel av företagen globalt rapporterar resultat från användningen av AI, verkar den effekten främst komma från generering av nya intäkter snarare än kostnadsminskningar - ett resultat som är värt att utforska i samtal mellan kommissionen, näringslivet och fackföreningar.

Oliver Röpke, ordförande för EESC: s arbetargrupp, sade: "Som arbetstagarrepresentanter är vi övertygade om att digitalisering är en möjlighet bortom den nuvarande pandemin för att få bättre jobb och arbetsvillkor. Det krävs dock tydliga och rättvisa regler för att förhindra digital plattformar från att kringgå lagstiftningen och skapa en smartphoneversion av 19th århundradets kapitalism. För att säkerställa att vi kan dra full nytta av den enorma potentialen med digitalisering måste vi fullt ut involvera arbetsmarknadens parter genom en tydlig ram med arbetarnas informations-, samråds- och delaktighetsrättigheter förankrade på alla nivåer. "

Han sade också att det var en grundläggande plan för att hitta rättvisa och effektiva sätt att beskatta den digitala ekonomin för att säkerställa korrekt omfördelning av välstånd i takt med att ny teknik utvecklades och robotisering sprids.

Seamus Boland, ordförande för EESC Diversity Europe Group, betonade att pandemin både hade avslöjat och framkallat digitaliseringen av våra liv och samtidigt fört fram situationen för människor som inte visste hur man använder tekniken.

”Digitaliseringen måste slutföras på ett sätt som är rättvist och som för alla med sig”, sa han. "Det är min fasta övertygelse att Europa framgångsrikt kommer att hantera omvandlingen till den digitala tidsåldern om vi bygger på våra styrkor och våra värderingar. Alla ögon är riktade mot Europa för att leda på det sättet, så att EU: s regler blir den globala standarden. Så inte bara om att göra "Europa lämpligt för den digitala tidsåldern", det handlar också om att göra "den digitala tidsåldern passande för Europa och världen". "

Fortsätt läsa

Försvar

USA-baserade B-52 bombplan utför uppdrag över Barentshavet

publicerade

on

Det senaste Bomber Task Force (BTF) -uppdraget i Europa inträffade torsdagen (3 DECEMBER) över Barentshavet när ett amerikanskt flygvapen B-52 Stratofortress-bombplan utförde integrationsoperationer med NATO-allierade. Bombplanen, tilldelad Minot Air Force Base: s 5: e bombvinge i North Dakota, avgick torsdag och flög till utsedda platser där bombplanen integrerades med grekiska och norska F-16 Fighting Falcon-flygplan och genomförde flygbensinoperationer med amerikanska och turkiska KC-135 Stratotanker flygplan.

Efter uppdraget återvände flygplanet och besättningen omedelbart till North Dakota. Uppdrag som detta visar USA: s ständiga globala strejk och globala räckvidd genom att anställa strategiska bombplan. Uppdraget involverade ursprungligen två bombplan, men ett flygplan omdirigerades säkert till RAF Fairford, England, torsdag eftermiddag på grund av ett underhållsproblem. S Air Force B-52 Stratofortress är en långdistans, kärnkrafts- och konventionell tung bombplan som kan utföra en mängd olika uppdrag. c

kapabel att flyga i höga subsoniska höjder på upp till 50,000 fot, kan bombplanen bära precisionsstyrd konventionell munstycke med världsomspännande navigationsfunktioner. US Air Force fortsätter att visa sin förmåga att utföra flyguppdrag och upprätthålla beredskap, samtidigt som de skyddar hälsa och säkerhet för amerikanska servicemedlemmar, allierade och partners i värdländer där amerikansk personal bor och arbetar.

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) ansvarar för USA: s militära operationer i hela Europa, delar av Asien och Mellanöstern, Arktis och Atlanten. USEUCOM består av mer än 64,000 XNUMX militär och civil personal och arbetar nära NATO-allierade och partners. Kommandot är en av två amerikanska kommandokommandon med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. För mer information om USEUCOM, klicka här. .

Fortsätt läsa

Kina

Kinesiska telekomutrustningsleverantörer fick global marknadsandel i år

publicerade

on

Du kanske tror, ​​med allt drama kring Huawei i år, att det skulle ha mycket marknadsandelar. Men enligt marknadsspåraren Dell'Oro är det motsatta, skriver Scott Bicheno.

Som du kan se i tabellen nedan är Huawei och ZTE båda på väg att vinna två procentenheter av marknadsandelar varje år, på bekostnad av Nokia, Cisco och Samsung. Med investeringar i Kina som överstiger den totala marknaden, uppskattar vi att Huawei och ZTE kollektivt har vunnit cirka 3 procentenheter av intäktsandelen, ”skrev Dell'Oro-analytiker Stefan Pongratz i sin blogg i frågan, vilket antyder att de faktiskt tog cirka 1.5 procentenheter vardera.

Pongratz noterade också att telekom fortsätter att överträffa den bredare ekonomin. "Den övergripande marknaden för telekomutrustning fortsatte att vara kopplad från den underliggande ekonomin", skrev han. ”Medan den pågående övergången från 4G till 5G hjälper till att kompensera för minskad capex på långsammare att anta mobila bredbandsmarknader, tillskriver vi också kopplingen till den växande betydelsen av anslutning och karaktären på denna lågkonjunktur är annorlunda än i andra nedgångar förbättra synligheten för operatörerna. ”

Allt detta påminner om den stora kinesiska telekommarknadens storlek och betydelse. Att döma av en rapport by Kina Daily, det finns inget tecken på att det förändras nästa år. Det pratade med Wu Hequan, en akademiker vid Chinese Academy of Engineering, som räknar med att Kina kommer att bygga över en miljon 5G-basstationer nästa år, vilket tar totalsumman till 1.7 miljoner i slutet av året.

"När byggandet av 5G-nät accelererar kommer kostnaden för att bygga varje 5G-basstation att sjunka", säger Wu. ”Även om kinesiska teleoperatörer öronmärker samma mängd 5G-investeringar 2022 som de har gjort i år, kan de bygga mycket fler 5G-basstationer nästa år än i år. Jag tror att kinesiska teleoperatörer kommer att bygga mer än en miljon 5G-basstationer nästa år, även om de specifika byggmålen måste vänta på teleoperatörernas officiella meddelanden. ”

Till och med möjliggör det faktum att Wu och Kina Daily båda vet bättre än att avvika från den godkända KKP-berättelsen, detta verkar som en trolig projektion. Om något kommer aggro med USA att ha gjort den kinesiska staten desto mer beslutsam att se till att den inhemska telekomindustrin går från styrka till styrka och vi skulle inte bli förvånade över att skriva en liknande rapport om ett års tid.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend